Willie Nelson kjente mor mi

En underfundig historie om Nils som kjører strøbil på Prærien. Nils har aldri hatt det store behovet for å reise. Ikke før i fjor og det som skjedde da han omsider bestemte seg for å finne far sin.

Willie Nelson kjente mor mi er en teaterkonsert, der Knut Nærums tekst flettes sammen med Willie Nelson-låter. Her er en smakebit fra forestillingen!

Co-produksjon med Musikk i Hedmark.

MED: Skuespiller og sanger Håvard Bakke Musikere Frode Berntzen, Helge Harstad og Trond Augland
AV: Av Knut Nærum. Regi Janne Langaas Scenograf Kristin Bengtson Musikalsk ansvarlig Frode Berntzen Lysdesigner Olav Nordhagen
BILLETTER: Hamar: Kr. 300,- eks. avgift.
ANMELDELSER: Rana Blad - Her har vi å gjøre med en fyr som virkelig elsker jobben sin, og det synes - Terningkast 6
"...en hjertevarm og særdeles underholdende røverhistorie om en mann på leting etter sine røtter."
"«Willie Nelson kjente mor mi» går sin seiersgang gjennom landet for tiden, og det er lett å skjønne hvorfor folk er begeistret. Dette er et gjennomarbeidet stykke med kvalitet i alle ledd.

Først og fremst har Knut Nærum har forfattet et aldeles strålende manus som oser av fortellerglede og er godt krydret med språklige fiffigheter. Hans penn er herlig leken og elegant, og hans tørrvittige og sofistikerte humor er absolutt gjenkjennelig. Men det er også en historie med hjerte. Her går de mange varme og rørende øyeblikk hånd i hånd med treffende humoristiske poeng."
"...de tre musikerne Frode Bentzen, Helge Harstad og Trond Augland har revitalisert Willie Nelsons låter og gjort dem nye og vitale igjen. Arrangementene er smakfulle og raffinerte og det svinger som bare rakker´n. De er tro mot materialets country-røtter samtidig som de tilfører et småfrekt strøk av moderne farger."

"Den store stjerna er imidlertid Håvard Bakke. Her har vi å gjøre med en fyr som virkelig elsker jobben sin, og det synes. Han er høyt og lavt på scena og går løs på Nærums tekst med stor entusiasme, fin energi og sterk tilstedeværelse. Han personifiserer nyansert, elegant og uanstrengt både Nils og de mange karakterene som er innom historien med varierende stemmebruk og kroppsspråk. Han får virkelig vist sin allsidighet som skuespiller.

Synger glimrende gjør han også, noe som ikke er noen overraskelse for oss som ivrig har fulgt med på «Stjernekamp». Hans dype, varme og behagelige barytonrøst er som skapt for denne musikken.

Kort oppsummert er «Willie Nelson kjente mor i» velskrevet, varm og morsom forestilling med en hovedperson det er lett å identifisere seg med. Det er en herlig musikalsk heisatur som skyter blink på alle punkter."

Gudbrandsdølen Dagningen - Per Ivar Henriksbø: Tar gull på scenen
"Glitrende av Knut Nærum og Teater Innlandet"
"Knut Nærum skriver lyrisk, skarpt, melankolsk og morsomt om en helt vanlig mann."
"Jeg visste ikke at Håvard Bakke, stykkets eneste skuespiller, også har svært god countrystemme." ... "Som skuespiller eier Bakke scenen."
"På bakveggen i den enkle, men svært funksjonelle scenografien, ruller levende bilder og utfyller den gjennomarbeidede lyssettingen.
Etter premieren 18. februar gikk jeg ut av salen. Glad i Nils. Ganske glad i Willie Nelson også."

Østlendingen - Brynhild Marit Møllersen: Kraftprøven som treffer hjertets innertier (Terningkast 6)
"Håvard Bakke får virkelig forestillingen «Willie Nelson kjente mor mi» til å skinne!
La det være sagt med én gang: Knut Nærum har skrevet et fantastisk manus.
Med ekte varme, krydret med en rikelig dose humor.
Men for å løfte dette fra ord på et papir og noter på et ark, trenger du en dyktig skuespiller og et knippe gode musikere.
Det møtte vi som hadde gleden av å være i Elverum kulturhus onsdag kveld."

"Historien om strøbilsjåføren Nils fra Elverum, som aldri har visst hvem den biologiske faren er, får fram hikstende latter, som glir over i blanke øyne og tilbake til lattermild humring igjen."

"Alle sangene framført med musikalsk tyngde fra erfarne musikere, som klarer å gi sangene farge og variasjon, og alltid formidle en mening."
Les hele anmeldelsen her

Østerdølen - Njaal Kværnes: Han som kjente Mor
"I rundt nitti minutter står Håvard Bakke på scenen og veksler mellom et halvt dusin forskjellige stemmer tilhørende forskjellige typer. Innimellom synger og spiller han gitar. At han klarer det er imponerende. At det blir så bra som det blir i "Wille Nelson kjente mor mi", det er kunst."
"Håvard Bakke er fabelaktig i alle de rollene han har i løpet av stykket."
""Willie Nelson kjente mor mi" er et stykke som viser at teatret har mye å by på."

Oppland Arbeiderblad - Frode Hermanrud: Præriefunderinger
"Håvard Bakke framfører historien med både stil og troverdighet" ... "Musikerne Frode Berntzen, Trond Augland og Helge Harstad presenterer Nelson-klassikerne med overbevisning"

"...publikum koste seg med Knut Nærums artige og ikke minst rørende manus"

"Fortellingen tar uante vendinger og ledsaget av Willie Nelson-klassikere som On the road again, Crazy og Blue eyes crying in the rain er dette en forestilling stinn av spennende tråder og lune øyeblikk".
BILDER / FILM:
KOMMENTARER:
Tittel
Innhold