Til toppen

Fire forsøk på å gjøre en forskjell 

Fire forsøk på å gjøre en forskjell plakat
bilde bilde

Del med en venn


MED:

Marit Synnøve Berg
Lukk

Marit Synnøve Berg

Marit Synnøve er utdannet fra Statens Teaterhøgskole. Hun har vært ansatt ved blant annet Rogaland Teater, Nationaltheatret, Teatret Vårt, Teater Ibsen, Oslo Nye Teater, Agder Teater, Brageteatret, Teater Manu og Riksteatret. I juni 2000 til 2010 spilte hun tittelrollen i musikkspillet Lady Arbuthnott – Frua på Elverhøy i Sunndal. De siste fire årene har hun også medvirket i forestillingen, men i rollen som Mrs Chalmers. Marit Synnøve har spilt i flere av NRK Radioteatrets produksjoner og har også medvirket i Hallo i Uken på NRK P2. Hun har mange roller bak seg innen tv og film, blant annet i Kyss meg for faen i helvete og NRK-seriene Nobel – fred for enhver prisSkamSide om side, og Lykkeland. For Teater Innlandet har hun tidligere medvirket i Jeg er Robin HoodFire forsøk på å gjøre en forskjell, Bør Børson jr.og Den enfoldige morderen. På nyåret i 2020 skal Marit spille i Utlendingen.

Portrett av Marit Synnøve Berg
Tom Styve
Lukk

Tom Styve

Tom er utdannet fra skuespillerlinjen ved Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS) i Oslo. Han er ansatt i en åremålsstilling ved Teater Innlandet. For Teater Innlandet har Tom spilt i Det året det var så brattDikterhøvdingenPippi LangstrømpeThe 39 StepsSkaff meg en synderBukkene Bruse vender tilbakeJeg er Robin Hood og hatt hovedrollene som Jeppe i Jeppe på Bjerget og Lenny i Om mus og menn. Han har spilt i Prøysenspelene Trost i taklampa(2014) og Tia og timen (2012) og vært med i produksjoner for blant annet Teater Grimsborken og Radioteatret. Sammen med Stig-Werner Moe har han laget både juleshow i Lillehammer og sommershow i Lillehammer og Stavern. Tom driver også med stand-up og er fast medlem av improvisasjonsgruppen Kvikksølvguttene og Veslemøy. Høsten 2016 hadde han en liten rolle i storfilmen Kongens nei. For Teater Innlandet spilte han våren 2017 i Fire forsøk på å gjøre en forskjell, før han la ut på en nye turné med Dikterhøvdingen. Høsten 2017 spilte Tom i KORPS før han hadde premiere på Hva for en klovn er jeg, en forestilling han har skrevet selv og som er en hyllest til Rolf Just Nilsen. Tom spilte i og var en del av det kunstneriske teamet bak barneforestillingen Se! Jeg fant!. Høsten 2018 så vi ham som selveste Bør Børson jr. i stykket med samme navn, før han hadde permisjon fra Teater Innlandet for å spille Mattis i Riksteatrets oppsetning av Fuglane. Tom hadde hovedrollen som Sven i Den enfoldige morderen høsten 2019 og våren 2020 spilte han i Utlendingen og de digitale Koronamonologene. Han spilte også i teatrets aller første TI Lab-produksjon Skjæra tå seg hue. I 2020 og 2021 spilte han i Julius Cæsar (Brutus’s tragedie) og i barneforestillingen Fuglefesten. Vinteren og våren 2022 er han aktuell i familieforestillingen Karons sandkasse.

Ester Grenersen
Lukk

Ester Grenersen

Ester er utdannet fra Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har blant annet spilt i Mein Kampf på Det Norske Teatret, De dødes tjern ved Oslo Nye Teater og Frøken Julie og Landstrykerne ved Riksteatret. Ester har også skrevet to enaktere for Vinterlysfestivalen ved Norland Teater. Hun er medlem av fri-gruppen Fjerdeklasses Produksjon og har medvirket i flere filmprosjekt. For Teater Innlandet har hun blant annet spilt i Inntrengerne og Fire forsøk på å gjøre en forskjell.

Portrett av Ester Grenersen

Fire nordmenn i et urolig afrikansk land. Fire ulike verdensbilder gir fire ulike meninger om hvordan de kan gjøre en forskjell. Optimisme og kynisme kolliderer, og engasjementet blir utfordret når en utrygg verden trenger seg på.

Et etterlengtet familietreff utvikler seg til heftige diskusjoner om u-lands og i-landsproblemer i en tankevekkende og underholdende forestilling.

Fire forsøk på å gjøre en forskjell møter vi søstrene Ylva og Cathrine som jobber med nødhjelp og bistand, Cathrines mann, Tommy, som er diplomat og fredsforhandler, og Ylvas kjæreste, Jesper, som jobber i NAV i Hamar.

Dramatiker Mikkel Bugge og regissør Gard B. Eidsvold har intervjuet folk innen bistandsbransjen, diplomati og nødhjelp i forbindelse med arbeidet med Fire forsøk på å gjøre en forskjell. Stykket stiller spørsmål ved bistandsarbeid, og karakterene har klare og ulike meninger om hvordan de best kan gjøre en forskjell. Ulike verdensbilder kolliderer rundt middagsbordet, og familiesammenkomsten blir til en dragkamp mellom idealer.

Selv om Fire forsøk på å gjøre en forskjell problematiserer norsk bistandsarbeid, handler stykket like mye om betente mellommenneskelige relasjoner. Mikkel Bugge skildrer rastløse mennesker som er aller mest til stede i sine egne liv når de er på jobb. Følelsen av utilstrekkelighet er hemmende, og ambisjoner og pleie av eget selvbilde bidrar til å forkludre forholdet til menneskene som står dem nærmest.

Det er med letthet og mye humor dramatiker Mikkel Bugge skildrer disse menneskene og de problemene og dilemmaene de står overfor. Selv om man står midt oppe i krig og fattigdom, er hverdagslig kjekling, utroskap og oppussing fortsatt en del av livet.

Les mer
Regissør: Gard B. Eidsvold
Lukk

Gard B. Eidsvold

Gard er skuespiller, regissør, produsent og manusforfatter. Som skuespiller har han spilt i nærmere femti teaterproduksjoner og seksti filmer. Han har vært engasjert og ansatt ved en rekke teatre, som Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Oslo Nye Teater og Teater Ibsen. Han har også jobbet som skuespiller og produsent for Statsteatret. For Teater Innlandet har han regissert forestillingen Inntrengerne i 2014 og Fire forsøk på å gjøre en forskjell i 2017.

Portrett av Gard B. Eidsvold
Dramatiker: Mikkel Bugge
Lukk

Mikkel Bugge

Mikkel er dramatiker og forfatter. Han debuterte med den kritikerroste novelleserien Yttersider i 2007. For sin andre novellesamling, Tauet, ble han nominert til Brageprisen. Han har skrevet teaterstykkene Velkommen og Drømmebyen, som har blitt oppført på henholdsvis Hålogaland Teater og Den Nationale Scene. Han var husdramatiker ved Dramtikkens Hus i 2016-2017. For Teater Innlandet skrev han manuset til forestillingen Inntrengerne.

Portrett av Mikkel Bugge
Scenograf og kostymedesigner: Kristin Bengtson
Lukk

Kristin Bengtson

Kristin er scenograf ved Teater Innlandet. Hun var ansatt ved Hedmark Teater fra 1991 til 2010. For Teater Innlandet har Kristin vært scenograf og kostymedesigner på blant annet The 39 StepsWillie Nelson kjente mor miInntrengerneDet året det var så brattDrømmecontainer’nPippi LangstrømpeSkaff meg en synderJeppe på Bjerget og Pingviner i Sahara. Høsten 2017 var Kristin visuell dramaturg og foto- og videograf på Solveigs 2. sang, en teaterinstallasjon som fortsatt vises. Hun er del av det kunstneriske teamet som har hatt og idé og manus til barneforestillingen Se! Jeg fant!, en forestilling Kristin også hadde scenografien på. Vinteren 2019 hadde hun scenografi, video- og fotodesign og kostymedesign på Kim F, en co-produksjon med Den Nationale Scene, og scenografien til Jungelboken som Teater Innlandet produserte i samarbeid med Riksteatret. Høsten 2019 var hun aktuell med En…som som er en co-produksjon med Panta Rei Danseteater. I 2020 var hun en del av det kunstneriske teamet som hadde konsept/manus/regi/scenografi på teatrets aller første TI Lab produksjon Skjæra tå seg hue, og som scenograf for dobbeltforestillingen Bjørnejegerskens bekjennelser og Mistero Buffo. Våren 2021 var hun scenograf på familieforestillingen Fuglefesten, og vinteren 2021/22 med TI UNG-produksjonen Kjøkkenheisen. Vinteren og våren 2022 er hun aktuell med familieforestillingen Karons sandkasse.
Lysdesigner: Olav Nordhagen
Lukk

Olav Nordhagen

Olav er teknisk sjef ved Teater Innlandet. Han var ansatt ved Hedmark Teater fra 1999 til 2010. Olav har vært lysdesigner på mange av oppsetningene til Teater Innlandet, som for eksempel SkogsmatrosenThe 39 StepsGrisebondens kunstWillie Nelson kjente mor miInntrengernePippi Langstrømpe!KYSS – en scenisk hyllest til MunchBivrfrostMens vi ventar på GodotVid din sida, Jeppe på Bjerget, Bør Børson jr, danseforestillingen HELLO – en co-produksjon med Therese Slob Produksjoner, De elendige som var en co-produksjon med Artilleriet Produksjone og En…som som er en co-produksjon med Panta Rei Danseteater. Han var del av det kunstneriske teamet som vant Heddapris for Beste audiovisuelle design i 2017 for forestillingen Rekyl. I 2020 gjorde han lysdesign på blant annet Utlendingen og Møt meg ved morgengry, en co-produksjon i samarbeid med Nationaltheatret, og i 2021 på Julius Cæsar (Brutus’ tragedie) og familieforestillingen Fuglefesten. Mot slutten av 2021 og vinteren/våren 2022 har han lysdesign på TI Ung-produksjonen Kjøkkenheisen og familieforestillingen Karons sandkasse.

Dramaturg og Lyddesigner: Morten Kjerstad
Lukk

Morten Kjerstad

Morten jobber som dramaturg ved Den Nationale Scene. Morten er også Statsteatrets dramaturg, og har tidligere jobbet for blant annet Hålogaland teater, Riksteatret og Rogaland Teater. Han har også satt opp flere teater- og musikkforestillinger. For Teater Innlandet har han tidligere vært dramaturg og lyddesigner på Fire forsøk på å gjøre en forskjell. Nå er han aktuell som dramturg for Kim F som er en co-produksjon med Den Nationale Scene.

Portrett av Morten Kjerstad
Quote ikoner

Anmeldelser fra 2017

Når teater klarer å røske tak, sette seg og bli der - da er det vakkert, da.

Terningkast 6 Lillehammer byAvis

Med en treffende blanding av humor og grovalvor berører Teater Innlandets «Fire forsøk på å gjøre en forskjell» et aktuelt tema.

Terningkast 5 Hamar Arbeiderblad

Stykket får frem flere sider ved norsk bistand. Konfliktdemping, kompromisser, penger, sikkerhet og ressurser settes opp mot hverandre.

Minerva

Det var rett og slett et ensemble som leverte til høyeste karakter for en fullsatt sal vi fikk se i urpremieren på Hamar torsdag kveld.

GalleriEKG

Her blir vi utfordret, gledet og opprørt. Men det er til fulle verdt det.

Østlendingen

Forestillingen ble spilt i 2017

sted STEDER:
Elverum kulturhus Kulturhuset Hagelund Gausdal kulturhus Utgard fleirbrukshus, Lom Otta kulturhus Gjøvik Kultursenter Fagernes kulturhus Sentrum Kino, Dokka Teatersalen, Brumunddal Tynset kulturhus Rådhuskinoen, Flisa Rådhus-Teatret, Kongsvinger Milepelen, Sand Hadeland kultursal Hamar kulturhus

Kalender PERIODEN:  8. februar-12. mars 2017

Lukk

Otta kulturhus

ADRESSE: Skansen 9, 2670 Otta

TELEFON: 61 70 07 00

Besøk Otta kulturhus sin nettside

Kommende forestillinger

onsdag

16. mar.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

klokke 18:00
sted Otta kulturhus

Siste forestillinger

Lukk

Milepelen, Sand

ADRESSE: Bunesveien 19, 2120 SAGSTUA

TELEFON: 62 59 87 20

PARKERING: Mulighet for parkering utenfor kulturhuset.

ANNEN INFORMASJON: Kulturhuset bærer navnet Milepelen. Navnet er en del av tittelen på romanen "Møte ved milepelen" av Sigurd Hoel. Navnevalget ble dermed en hyllest av bygdas store dikter. Utsmykningen i flere av kulturhusets rom er inspirert av Hoels forfatterskap.

Besøk Milepelen, Sand sin nettside

Kommende forestillinger

Siste forestillinger

Lukk

Hadeland kultursal

ADRESSE: Skolelia 3, 2750 GRAN

TELEFON: 61 33 84 00

PARKERING: Parkering for gjester til Kultursalen ligger på Gran ungdomsskole og idrettspark.

SERVERINGSTILBUD: Det er ofte servering i forbindelse med arrangementer.

Besøk Hadeland kultursal sin nettside

Kommende forestillinger

søndag

13. mar.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

klokke 18:00
sted Hadeland kultursal

Siste forestillinger

Lukk

Rådhus-Teatret, Kongsvinger

ADRESSE: Teatergata 2, 2225 KONGSVINGER

TELEFON: 62 87 40 00 (mandag - fredag kl. 08:00-15:30) | 62 87 40 69 (alle dager: 16:00-21:15, fredag kl. 17:30-22:30)

PARKERING: Mulighet for parkering mot betaling ved teatret.

Besøk Rådhus-Teatret, Kongsvinger sin nettside

Kommende forestillinger

søndag

20. mar.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

klokke 18:00
sted Rådhus-Teatret, Kongsvinger

Siste forestillinger

Lukk

Kulturhuset Hagelund

ADRESSE: Storvegen 5, 2420 Trysil

PARKERING: Muligheter for parkering utenfor kulturhuset.

SERVERINGSTILBUD: I vestibylen er det kafé som har åpent på dagtid samt på kveldstid når det er arrangementer i kulturhuset.

Besøk Kulturhuset Hagelund sin nettside

Kommende forestillinger

onsdag

23. mar.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

klokke 18:00
sted Kulturhuset Hagelund

Siste forestillinger

Lukk

Sentrum Kino, Dokka

ADRESSE: Storgata 28,, 2882 DOKKA

TELEFON: 61 11 61 30

PARKERING: Parkeringsplass og parkeringstjeneste

Besøk Sentrum Kino, Dokka sin nettside

Kommende forestillinger

torsdag

31. mar.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

klokke 18:00
sted Sentrum Kino, Dokka
Billett kommer

Siste forestillinger

Lukk

Gjøvik Kultursenter

ADRESSE: Elvegata 2, 2815 GJØVIK

TELEFON: 61 18 95 00

PARKERING: Huntonstranda : Gratis i helg og mellom 15.00 og 08.00 på hverdager. Parkgata parkeringshus Q-park: Døgnåpen med flere betalings alternativer.

Besøk Gjøvik Kultursenter sin nettside

Kommende forestillinger

lørdag

19. mar.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

klokke 18:00
sted Gjøvik Kultursenter

Siste forestillinger

Lukk

Fagernes kulturhus

ADRESSE: Jernbanevegen 22, 2900 FAGERNES

TELEFON: 61 35 90 00

Besøk Fagernes kulturhus sin nettside

Kommende forestillinger

onsdag

30. mar.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

klokke 18:00
sted Fagernes kulturhus

Siste forestillinger

Lukk

Elverum kulturhus

ADRESSE: Storgata 18, 2418 ELVERUM

TELEFON: 62 43 33 33

PARKERING: Det er parkering i båkgården til rådhuset og ellers i sentrum. Elverum har mange gratis parkeringsplasser, men på dagtid på hverdager trengs parkeringsskive.

SERVERINGSTILBUD: Kulturhuset har en kiosk med et stort utvalg av varer som brus, popcorn og smågodt. I tillegg finnes det en kulturhuskafé hvor du kan sitte og slappe av mens du venter på innslipp til forestillingen. På enkelte forestillinger har de større utvalg i kafeen.

Besøk Elverum kulturhus sin nettside

Kommende forestillinger

onsdag

9. mar.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

klokke 18:00
sted Elverum kulturhus

Siste forestillinger

Lukk

Utgard fleirbrukshus, Lom

ADRESSE: Bergomsvegen 41, 2686 LOM

TELEFON: Bergomsvegen 41

PARKERING: Mulighet for parkering utenfor kulturhuset.

Besøk Utgard fleirbrukshus, Lom sin nettside

Kommende forestillinger

torsdag

17. mar.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

klokke 18:00
sted Utgard fleirbrukshus, Lom

Siste forestillinger

Lukk

Teatersalen, Brumunddal

ADRESSE: Furnesvegen 26, 2380 BRUMUNDDAL

TELEFON: 62 59 87 20

PARKERING: Parkering utenfor bygget.

Kommende forestillinger

fredag

11. mar.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

klokke 18:00
sted Teatersalen, Brumunddal

Siste forestillinger

Lukk

Rådhuskinoen, Flisa

ADRESSE: Rådhusgata 1, 2270 FLISA

TELEFON: 62 95 66 18

PARKERING: Parkeringsplass utenfor bygningen.

Besøk Rådhuskinoen, Flisa sin nettside

Kommende forestillinger

lørdag

12. mar.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

klokke 18:00
sted Rådhuskinoen, Flisa

Siste forestillinger

Lukk

Tynset kulturhus

ADRESSE: Torvgata 1, 2500 TYNSET

TELEFON: 62 48 52 02

PARKERING: Parkering i gate og andre parkering-tjenester

SERVERINGSTILBUD: Kulturkaféen er det sentrale møtepunktet i kulturhuset, og samtidig kantine for de ansatte i rådhuset og Tynset kommune. Den utgjør en del av Nystua.

ANNEN INFORMASJON: Tynset kulturhus er regionens kulturelle storstue! Det rommer et mangfold av kunst- og kulturaktiviteter, og er en viktig kulturell møteplass.

Besøk Tynset kulturhus sin nettside

Kommende forestillinger

lørdag

26. mar.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

klokke 18:00
sted Tynset kulturhus

Siste forestillinger

Lukk

Gausdal kulturhus

ADRESSE: Vestringsvegen 8, 2651 ØSTRE GAUSDAL

PARKERING: Det finnes parkeringsplass foran og rundt huset.

ANNEN INFORMASJON: Gausdal kulturhus er en del av kommunehuset og ligger på Segalstad Bru. Kulturhuset har kultursal, kommunestyresal, garderober og foaje med egen inngang.

Besøk Gausdal kulturhus sin nettside

Kommende forestillinger

Siste forestillinger

Lukk

Hamar kulturhus

ADRESSE: Torggata 100, 2317 HAMAR

TELEFON: 62 56 18 50

PARKERING: Hamar kulturhus har ikke egne parkeringsplasser, men det finnes plasser i nærheten. Parkeringshuset på Vestre Torg ligger nært opptil, og du kan også parkere ved Skibladnerbrygga eller på åttemetersplanet, retning Hamar stasjon. Parkering i Hamar er mot avgift. Se oppslag på den enkelte parkeringsplass for priser og betingelser.

SERVERINGSTILBUD: Restauranten Café Valuta ligger i bygget, og har en stor meny. Det er også salg av kioskvarer på forestillingene.

ANNEN INFORMASJON: Hamar kulturhus ligger i Hamar sentrum ved Stortorget, ca 8 minutters gange fra Hamar jernbanestasjon og ca 10 minutters gange fra Hamar skysstasjon.

Besøk Hamar kulturhus sin nettside

Kommende forestillinger

torsdag

20. jan.

2022

FORESTILLING

Julius Cæsar

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus

fredag

21. jan.

2022

FORESTILLING

Julius Cæsar

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus

lørdag

22. jan.

2022

FORESTILLING

Julius Cæsar

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus

torsdag

27. jan.

2022

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

klokke 19:30
sted Hamar kulturhus

fredag

28. jan.

2022

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

klokke 19:30
sted Hamar kulturhus

lørdag

29. jan.

2022

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

klokke 19:30
sted Hamar kulturhus

torsdag

3. feb.

2022

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

klokke 19:30
sted Hamar kulturhus

fredag

4. feb.

2022

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

klokke 19:30
sted Hamar kulturhus

lørdag

5. feb.

2022

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

klokke 19:30
sted Hamar kulturhus

torsdag

24. feb.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

stjerne Urpremiere
klokke 18:00
sted Hamar kulturhus

lørdag

26. feb.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

klokke 18:00
sted Hamar kulturhus

søndag

27. feb.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

klokke 18:00
sted Hamar kulturhus

torsdag

3. mar.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

klokke 18:00
sted Hamar kulturhus

fredag

4. mar.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

klokke 18:00
sted Hamar kulturhus

lørdag

5. mar.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

klokke 18:00
sted Hamar kulturhus

Siste forestillinger

Bilde ikoner

Bildegalleri

Arrangørweb