MED:
Kjersti Elvik er utdannet ved Statens Teaterhøgskole og arbeider både som skuespiller og regissør. Hun debuterte på Den Nationale Scene og har i tillegg vært tilknyttet Trøndelag Teater og Nationaltheatret, samt vært en del av den kunstneriske ledelsen på Torshovteatret. Hun har også hatt flere sentrale TV- og filmroller, og mange husker henne fra TV-serier som Vestavind (1994-1995) eller som politibetjent Hanne Wilhelmsen i Carl Jørgen Kiønigs Anne Holt-filmer. Hun spilte også i NRKs julekalender Snøfall i 2016. Kjersti debuterte som regissør på Nationaltheatret i 2014, med Doktor Proktors prompepulver etter Jo Nesbø. Hun har vunnet Amandaprisen for rollen som Hanne Wilhelmsen, og ble nominert til Heddaprisen for rollen som Fru Orm, i Werner Schwabs Folkeutrydning – eller leveren min er meningsløs. Denne høsten er hun aktuell for Teater Innlandet med monologforestillingen Bjørnejegerskens bekjennelser.
Terje er utdannet ved Statens Teaterhøgskole og jobber som instruktør og pedagog ved samme skole. Han har vært ansatt ved en rekke teatre, blant annet Torshovteateret og Oslo Nye Teater og han er skuespiller ved Nationaltheatret. Opp igjennom årene har Terje mottatt flere priser, blant annet Kritikerprisen for sin rolle i Den 25. timen. Han fikk også Heddaprisen for rollen i Amadeus og Hedda-nominasjon for sin regi på De Foreldreløse. I 2011 sto han på scenen for Teater Innlandet i forestillingen Pingviner i Sahara. Han har også vært regissør for forestillingene Utlendingen og Evangeliet etter Jesus, Himmelens Dronning, som innleser av fortellingen Beretninger fra unge Herr Fallers liv og levnet, og som skuespiller i forestillingen Mistero Buffo. Vinteren 2023 er han aktuell som regissør av forestillingen Møt meg ved morgengry.
Gi deg selv en helaften på grendehuset med to av landets beste formidlere! Ny, norsk dramatikk i kombinasjon med glitrende fortellerteater blir en dobbeltforestilling uten like!
BJØRNEJEGERSKENS BEKJENNELSER
Birgit Bergemoen har fått nok. Hun sier opp jobben som byråkrat, selger villaen og bilen, og flytter tilbake til hjembygda. Bak bensinstasjonen reiser hun et tempel for godhet, av kjøttrød stein.
I monologforestillingen som bygger på romanen med samme navn, møter vi Kjersti Elvik som den godt voksne Birgit som tar et oppgjør med sitt liv, 68-generasjonen og drømmen om å felle en bjørn. Saftig og humoristisk deler hun sine livserfaringer og tanker om kvinners seksualitet, sitt ambivalente forhold til menn og sine nederlag som mor.
Berit Hedemanns debut som dramatiker er en fandenivoldsk og frodig fortelling om begjær, svik og dårlig samvittighet.
Produsert av Teater Innlandet i samarbeid med Den Nationale Scene
av Berit Hedemann
MISTERO BUFFO
Gjøglere har gjennom århundrer blitt elsket av folket, men hatet av myndighetene. Den politiske brodden i deres morsomme fortellinger var ansett som farlig for makthaverne.
Vi trenger fortsatt disse nådeløse humoristiske historiene, og vi trenger gode fortellere!
I Mistero Buffo står skuespilleren i sentrum og levendegjør et utall karakterer, med kun sin egen kropp og stemme som virkemidler. Terje Strømdahl tolker de middelalderske gjøglermonologene på en måte du aldri har opplevd før! I Teater Innlandets versjon må Gjøgleren på uventet vis gjøre et dypdykk i sitt innerste mørke for å kunne gi dagens samfunn den politiske refs det fortjener, men stadig på energisk og komisk gjøglervis.
Historiene er samlet av den italienske teaterlegenden og nobelprisvinneren Dario Fo. Endelig er alle historiene oversatt til norsk, og utvalget som dramatiseres er nøye plukket ut.
Velkommen til en usminket og morsom teateropplevelse!
av Franca Rame og Dario Fo, oversatt av Maria Sand
Produsent: Kari Dæhlin
Bjørnejegerskens bekjennelser og Mistero Buffo
Bli bedre kjent med "Bjørnejegerskens bekjennelser" av Berit Hedemann og "Mistero Buffo" av Dario Fo.Få med deg to av landets beste formidlere på et grendehus nær deg! 🤗OBS: Få billetter! Se hele turnélista og skaff deg billett her:https://www.teaterinnlandet.no/dobbeltforestilling-bjornejegerskens-bekjennelser-og-mistero-buffo/
Publisert av Teater Innlandet Tirsdag 22. september 2020
Salg av forfriskninger i pausen.
OBS: Grunnet Koronasituasjonen er det færre seter i salg på samtlige spillesteder!
Hør Kari Slaatsveen i samtale med Berit Hedemann og Terje Strømdahl, (fra serien Teaterfolk, du kan høre alle episodene her eller der du hører på Podkast)
Episode 4: Berit Hedemann
Episode 1: Terje Strømdahl
Her kan du se NRK Innlandets reportasje fra premieren!
Teaterforlag Mistero Buffo: Nordiska Aps – København
Victoria Meirik er utdannet ved Amsterdam Kunsthøgskole i Nederland, og har også studert drama ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og teatervitenskap ved Universitetet i Oslo. Fra 2018 har hun vært tilsatt som dekan for Teaterhøgskolen hvor hun også underviser på Regilinjen som Første Amanuensis i Regi. Hun har vært tilknyttet Nationaltheatret som fast regissør, og vært kunstnerisk leder for Norsk Dramatikkfestival. Victoria Meirik vant Heddaprisen for beste regi for Antigone ved Trøndelag Teater, og ble heddanominert for forestillingene Blackbird og Faderen ved Nationaltheatret. Høsten 2019 hadde hun regi på den kritikerroste Tante Ulrikkes vei ved Det Norske Teatret. Denne høsten er hun aktuell for Teater Innlandet med en ny forestilling basert på en roman, nemlig Bjørnejegerskens bekjennelser.
Berit Hedemann, født 1949 i Trysil, er journalist, forfatter – og nå også nyslått dramatiker. Hun jobbet i NRK Radio fra 1973 til 2015, og er særlig kjent for sitt pionerarbeid med å etablere radiodokumentaren i Norge på 90-tallet. Hun har også vunnet flere internasjonale priser for sine dokumentarer og radioteater, ved å bruke radioformatet til å formidle store temaer gjennom vanlige menneskers historier.
Hun holder foredrag i dramaturgi, historiefortelling og bildeskapende språk for journalister og forfattere i inn- og utland. I 2014 skrev hun sin første skjønnlitterære roman for voksne, All min forakt. En kjærlighetshistorie. I 2018 ga hun ut romanen Bjørnejegerskens bekjennelser, og høsten 2020 kan hun altså legge tittelen dramatiker til sin lange merittliste. Berit er aktuell for Teater Innlandet denne høsten med forestillingen Bjørnejegerskens bekjennelser.
Lars Erik Holter er professor i skuespill ved Kunsthøgskolen i Oslo, hvor han også tok sine to utdannelser som skuespiller (1994) og regissør (2001). Holter har arbeidet som skuespiller og regissør ved en rekke institusjonsteatre og privatteatre, samt produsert egne forestillinger i det frie felt. Hans to oppsetninger i sesongen 2006/2007, Helten på den grøne øya ved Det Norske Teatret, og Våre foreldres seksuelle nevroser ved Den Nationale Scene ble begge nominert til Heddaprisen for beste regi. I 2020 ble hans oppsetning av Villanda ved Det Norske Teatret tildelt Heddaprisen for beste scenetekst, v/Holter, Weme Nilsen og ensemblet. Forestillingen ble også nominert til Heddapris for beste ungdomsforestilling. For Teater Innlandet har han regissert Hedda Gabler (2015), som var både en forestilling og et kunstnerisk utviklingsprosjekt i samarbeid med Teaterhøgskolen. Forestillingen ble invitert til, og spilte ved, Ibsenfestivalen 2016. Høsten 2018 regisserte han Bør Børson jr., hvor han også oversatte og bearbeidet manus. Han var regissør og dramatiker for Testosteron, en co-produksjon med Traktor og RingsakerOperaen. Testosteron hadde Innlandsturné høsten 2018 og ble senere spilt på Centralteatret i Oslo under Heddadagene. Høsten 2020 var han regissør for forestillingen Mistero Buffo, og denne høsten er han aktuell som regissør for Før jeg glemmer at jeg elsker deg: Jeg elsker deg.
VARIGHET: Ca 2,5 time inkludert pause
"Imponerende"
To ypperlige skuespillere utfolder seg
Elvik er perfekt i rollen som Birgit…Man både ler og gråter med henne, og Elvik løfter den allerede nydelige teksten til et nytt nivå.
Det er lenge siden jeg har sett så imponerende skuespill som det Strømdahl hadde i “Mistero Buffo”. Publikum humret og lo av Strømdahls karakterer. Med en gang en sliten Strømdahl går over til å dele gjøgleren triste bakhistorie, blir det hele så sårt at det er vanskelig å ikke bli rørt.
Når man kombinerer to erfarne og talentfulle skuespillere med to unike tekster og et team av ypperlige regissører, kostymedesignere, scenografer og teknikere, får man to forestillinger som enten gjør deg målløs eller som du kan snakke om i timevis.
Som nevnt tidligere løfter Elvik og Strømdahl sine monologer, og viser skuespillerferdigheter man sjeldent ser maken av. I to veldig ulike monologer klarer de begge å produsere både latter og tårer hos et trollbundet publikum.
"Magisk helaften du ikke må gå glipp av"
«Bjørnejegerskens bekjennelser» er hverdagsrealisme om levd liv. … De rå og til tider fandenivoldske skildringene av hendelser i årene som har gått, vekker sympati og selvinnsikt, men også latter i salen, samtidig som vi humrer godt av ikke minst satiriske referanser til «alternativ»-bølgen. Først og fremst er likevel livsvisdommen det sentrale i teksten.
Terje Strømdahls entré i «Mistero Buffo» kommer ikke bare overraskende på publikum. Fra anslaget setter han scenen. … Fortellermåten og framføringen hans er så tilsynelatende avslappet at hvert ord oppfattes som spontant. … Han får oss til å lytte konsentrert og betrakte hver lille bevegelse og få med oss hver minste mimikk,
Publikum hyler av latter. Fra anslag til finale er gjøgleren på scenen venn med sitt publikum.
…en kjærkommen anledning til atter å oppleve magien som oppstår i møtet mellom knakende godt levende teater og publikum.
"For en fest!"
Kjersti Elvik, med sin tilstedeværelse, holder oss i ånde i en time og et kvarter på scena på på Lokalet. Etter de er ferdige med turen Innlandet rundt, venter Den Nationale Scene i Bergen på Kjersti og hennes bekjennelser. Ikke verst at Hedalen var før Bergen for denne perlen av en forestilling.
Vi får i løpet av timen følge Terje Strømdahl i utallige hysterisk morsomme roller, og bibelhistorier sette med helt nye øyne. Og midt oppi all i gjøglingen føler du med mange av karakterene Terje Strømdahl har på lur. For en fest!
PERIODEN: 23. september-15. november 2020
ADRESSE: Messenlivegen 607, 2611 Lillehammer
Besøk Bygdahuset Krokvang sin nettsidesøndag
24. nov.
2024
ADRESSE: Ampiansvegen 10, 2224 AUSTMARKA
lørdag
9. nov.
2024
ADRESSE: Ljørdalsvegen 1821, 2425 Ljørdalen
TELEFON: 42 46 31 28
Besøk Lund samfunnshus sin nettsidetorsdag
14. nov.
2024
ADRESSE: Gålåvegen 103, 2647 Sør-Fron
Besøk Harpefoss Grendahus sin nettsidetorsdag
28. nov.
2024
ADRESSE: Husegutua 1, 2334 Romedal
TELEFON: 62 58 36 15
Besøk Herredsvang Forsamlingshus, Romedal sin nettsidelørdag
28. sep.
2024
ADRESSE: Vestringsvegen 1124, 2653 Vestre Gausdal
TELEFON: 913 65 436
Besøk Bødal Bygdahus sin nettsidesøndag
1. des.
2024
ADRESSE: Se ''annen informasjon'', 2582 Grimsbu
ANNEN INFORMASJON: Riksvei 29, 650 meter sør for Grimsbu. Riksvei 29, nordvestover fra Alvdal (32km)
Besøk Grimshallen sin nettsidesøndag
17. nov.
2024
ADRESSE: Østsidevegen, 2133 Mo
Besøk Sanitetens hus Mo sin nettsideADRESSE: Vestsidevegen 198, 2860 Hov
tirsdag
3. des.
2024
ADRESSE: Høyvangvegen 95, 2322 RIDABU
Besøk Høyvang samfunnshus sin nettsidetorsdag
7. nov.
2024
tirsdag
12. nov.
2024
ADRESSE: Strømmen 255, 2560 Alvdal
Besøk Basheim Grendehus, Alvdal sin nettsidelørdag
16. nov.
2024
ADRESSE: Tømmerholsvegen 320, 2850 LENA
Besøk Bygdestua på Vangen sin nettsideADRESSE: Skolelia 3, 2750 GRAN
TELEFON: 61 33 84 00
PARKERING: Parkering for gjester til Kultursalen ligger på Gran ungdomsskole og idrettspark.
SERVERINGSTILBUD: Det er ofte servering i forbindelse med arrangementer.
Besøk Hadeland kultursal sin nettsidefredag
20. sep.
2024
ADRESSE: Storgata 18, 2418 ELVERUM
TELEFON: 62 43 33 33
PARKERING: Det er parkering i båkgården til rådhuset og ellers i sentrum. Elverum har mange gratis parkeringsplasser, men på dagtid på hverdager trengs parkeringsskive.
SERVERINGSTILBUD: Kulturhuset har en kiosk med et stort utvalg av varer som brus, popcorn og smågodt. I tillegg finnes det en kulturhuskafé hvor du kan sitte og slappe av mens du venter på innslipp til forestillingen. På enkelte forestillinger har de større utvalg i kafeen.
Besøk Elverum kulturhus sin nettsidetorsdag
3. okt.
2024
ADRESSE: Torvgata 1, 2500 TYNSET
TELEFON: 62 48 52 02
PARKERING: Parkering i gate og andre parkering-tjenester
SERVERINGSTILBUD: Kulturkaféen er det sentrale møtepunktet i kulturhuset, og samtidig kantine for de ansatte i rådhuset og Tynset kommune. Den utgjør en del av Nystua.
ANNEN INFORMASJON: Tynset kulturhus er regionens kulturelle storstue! Det rommer et mangfold av kunst- og kulturaktiviteter, og er en viktig kulturell møteplass.
Besøk Tynset kulturhus sin nettsidelørdag
5. okt.
2024
ADRESSE: Jakup B. Klukstads veg 32, 2665 LESJA
Besøk Lesja kulturhus sin nettsideADRESSE: Tingnesvegen 796, 2350 NES PÅ HEDMARK
TELEFON: 458 30 495
SERVERINGSTILBUD: Kafé Nessundet ligger i samme lokaler som kulturhuset, og ved arrangement benyttes de til eventuell servering.
ANNEN INFORMASJON: Lokalet har skrått gulv(amfi) og sitteplasser til 221 personer og kan leies ut til kurs,konferanser, selskaper og andre arrangementer. Salen har et stort lerret, projektor, mygg, håndholdt mikrofon og teleslynge. Herredstyresalen kan leies for mindre møter. Her er det plass til 40 personer og det er tilgang til lerret og projektor.
Besøk Tingnes kulturhus sin nettsideADRESSE: Kirkegata 41, 2609 LILLEHAMMER
TELEFON: 412 03 291
ANNEN INFORMASJON: Kontortid kl. 09.00-15.00 på hverdager
Besøk Kulturhuset Banken sin nettsideonsdag
27. nov.
2024
ADRESSE: Torggata 100, 2317 HAMAR
TELEFON: 62 56 18 50
PARKERING: Hamar kulturhus har ikke egne parkeringsplasser, men det finnes plasser i nærheten. Parkeringshuset på Vestre Torg ligger nært opptil, og du kan også parkere ved Skibladnerbrygga eller på åttemetersplanet, retning Hamar stasjon. Parkering i Hamar er mot avgift. Se oppslag på den enkelte parkeringsplass for priser og betingelser.
SERVERINGSTILBUD: Restauranten Satelitten ligger i bygget, og har en stor meny. Det er også salg av kioskvarer på forestillingene.
ANNEN INFORMASJON: Hamar kulturhus ligger i Hamar sentrum ved Stortorget, ca 8 minutters gange fra Hamar jernbanestasjon og ca 10 minutters gange fra Hamar skysstasjon.
Besøk Hamar kulturhus sin nettsideonsdag
16. okt.
2024
torsdag
17. okt.
2024
lørdag
19. okt.
2024
torsdag
31. okt.
2024
lørdag
2. nov.
2024
søndag
3. nov.
2024
onsdag
6. nov.
2024
torsdag
7. nov.
2024
lørdag
9. nov.
2024
onsdag
13. nov.
2024
torsdag
14. nov.
2024
lørdag
16. nov.
2024
onsdag
4. des.
2024
torsdag
5. des.
2024
fredag
6. des.
2024
lørdag
7. des.
2024
Foto: Atle Auran
Foto: Atle Auran
Foto: Atle Auran
Foto: Atle Auran
Foto: Atle Auran
Foto: Atle Auran
Foto: Atle Auran
Foto: Atle Auran
Foto: Atle Auran
Foto: Atle Auran
Foto: Atle Auran
Foto: Atle Auran
Foto: Atle Auran
Vi har tatt en prat med nyslått dramatiker Berit Hedemann! Berit har skrevet romanen om bjørnejegersken Birgit Bergemoen, som snart skal ut på turné i Innlandet.
Del med en venn