Til toppen

Skjæra tå seg hue

Skjæra tå seg hue hovedbilde

MED:

Tom Styve
Lukk

Tom Styve

Tom er utdannet fra skuespillerlinjen ved Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS) i Oslo. Han er ansatt i en åremålsstilling ved Teater Innlandet. For Teater Innlandet har Tom spilt i Det året det var så brattDikterhøvdingenPippi LangstrømpeThe 39 StepsSkaff meg en synderBukkene Bruse vender tilbakeJeg er Robin Hood og hatt hovedrollene som Jeppe i Jeppe på Bjerget og Lenny i Om mus og menn. Han har spilt i Prøysenspelene Trost i taklampa(2014) og Tia og timen (2012) og vært med i produksjoner for blant annet Teater Grimsborken og Radioteatret. Sammen med Stig-Werner Moe har han laget både juleshow i Lillehammer og sommershow i Lillehammer og Stavern. Tom driver også med stand-up og er fast medlem av improvisasjonsgruppen Kvikksølvguttene og Veslemøy. Høsten 2016 hadde han en liten rolle i storfilmen Kongens nei. For Teater Innlandet spilte han våren 2017 i Fire forsøk på å gjøre en forskjell, før han la ut på en nye turné med Dikterhøvdingen. Høsten 2017 spilte Tom i KORPS før han hadde premiere på Hva for en klovn er jeg, en forestilling han har skrevet selv og som er en hyllest til Rolf Just Nilsen. I vår spilte han i barneforestillingen Se! Jeg fant!, i tillegg til å være del av det kunstneriske teamet som står bak idé og manus til forestillingen. Høsten 2018 så vi ham som selveste Bør Børson jr. i stykket med samme navn, før han hadde permisjon fra Teater Innlandet for å spille Mattis i Riksteatrets oppsetning av Fuglane. Tom hadde hovedrollen som Sven i Den enfoldige morderen høsten 2019. Våren 2020 spilte han i Utlendingen og de digitale Koronamonologene. I august spilte Tom i direktesendte Skjæra tå seg hue – den aller første produksjonen fra TI Lab. Senere i høst er han aktuell med en Shakespeareforestilling, som lanseres i slutten av september.

Stian Isaksen
Lukk

Stian Isaksen

Stian er utdannet skuespiller ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han har vært ansatt ved blant annet Det Norske Teatret, Den Nationale Scene, Rogaland Teater, Sogn og Fjordane Teater og Teater Ibsen. I tillegg har han vært tilknyttet Jo Strømgren Kompani, Elvekompaniet, samt gitt stemme til lydbøker, radioteater og TV-serier. I 2017 hadde han regi på forestillingen Eg ringer mine brør ved Hordaland Teater, en forestilling som ble Heddanominert i kategorien ‘’Beste forestilling for ungdom’’. Stian er en av fem skuespillere i Teater Innlandets ensemble i 2020-2023. Våren 2020 hadde han sin debut hos Teater Innlandet, i de digitale Koronamonologene. I august spilte han i den første produksjonen fra TI Lab – Skjæra tå seg huet, og denne høsten spiller han i Shakespeareforestillingen som lanseres i slutten av september.

Sunniva Du Mond Nordal
Lukk

Sunniva Du Mond Nordal

Sunniva er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og har i tillegg studert musikkteater ved Romerike Folkehøgskole og Musikkteaterhøyskolen i Oslo. I forbindelse med utdannelsen har hun gjort en rekke ulike roller i skolens teateroppsetninger og kortfilmer, blant annet spilte hun tittelrollen i Richard III for KHiO. I 2018 stod hun på scenen på Nationaltheatret som Gaupa i forestillingen Ulven. Tidligere i år spilte hun Sara i Sett bagen fra deg ved Brageteatret og høsten 2019 sto hun på Den Nationale Scene som Henne i forestillingen Sørsiden. Sunniva har også vært å se i TV-Norgeserien Hvite gutter og jobbet i NRK Radioteatret. Våren 2020 debuterte hun hos Teater Innlandet i forestillingen Utlendingen, og i de digitale Koronamonologene. Denne høsten spilte hun i den aller første produksjonen fra TI Lab – Skjæra tå seg hue. Senere i høst kan du se henne i en Shakespeareforestilling, som lanseres i slutten av september! Sunniva er en av fem skuespillere i Teater Innlandets ensemble i perioden 2020-2023.

John Nyutstumo
Lukk

John Nyutstumo

John er fast ansatt som skuespiller og kunstnerisk rådgiver ved Teater Innlandet. Han var med på å starte Tramteatret i 1976 og var medlem til det ble nedlagt i 1986. Fra denne perioden er han mest kjent som skurken Ronny. Mange kjenner han også fra TVNorge-serien Neste Sommer. John var ansatt ved Hedmark Teater fra 1991 til 2010, hvor han blant annet spilte i Himmelske lysterRovdyr og Bygdejævler. For Teater Innlandet har han spilt i Bukkene Bruse vender tilbakeGruffaloPippi LangstrømpeMannslagerholaAnd, Døden og TulipanenUnder Vår Himmel og Om mus og menn. Han har siden 2015 vært på flere turnéer med Vidar Sandbeck-forestillingen Blådansen, og våren 2017 spilte han en rekke roller i teaterversjonen av Jon Michelets Skogsmatrosen. Høsten 2017 turnerte han med Villmarksdikteren, et teaterkåseri om Mikkjel Fønhus. John spiller i og er del av det kunstneriske teamet bak idé og manus til barneforestillingen Se! Jeg fant!. Høsten 2018 så vi ham i Bør Børson jr. og høsten 2019 i Den enfoldige morderen og Guddommelig galskap – et teaterkåseri om Knut Hamsun, som han selv har skrevet. Våren 2020 var John aktuell med Utlendingen og Koronamonologene. I august spilte han i den direktesendte Skjæra tå seg hue – den aller første produksjonen fra TI Lab. Denne høsten spiller han i en Shakespeare-forestilling, som lanseres i slutten av september.

Anne Guri Tvedt
Lukk

Anne Guri Tvedt

Anne Guri er utdannet fra Statens Balletthøgskole (nå Kunsthøgskolen i Oslo) og The Lee Strasberg Theatre and Film Institute i New York. Hun hatt roller ved flere norske teatre, blant annet Hålogaland Teater, Oslo Nye Teater, Nationaltheatret, Trøndelag Teater og Den Norske Opera for å nevne noen. I tillegg medvirket i musikkvideoer, kortfilmer og div reklamer for TV og radio. For Teater Innlandet stod hun i 2010 på scenen som moren i forestillingen The Knots. Anne Guri ble høsten 2019 en av fem skuespillere som utgjør teaterets kjerneensemble – og våren 2020 spilte hun i forestillingen Utlendingen, og i de digitale Koronamonologene. I det som ble annerledesåret 2020 så spilte hun også i den aller første produksjonen fra TI Lab – den direktesendte forestillingen Skjæra tå seg hue. Denne høsten er hun aktuell med en Shakespeare-forestilling som lanseres i slutten av september.

I Skjæra tå seg hue møter vi Stig og Lars. To helt vanlige fyrer, på en helt vanlig dag, i deres særegne univers. Eller, de er kanskje ikke helt vanlige… Og for de to vennene, som ikke helt tilfeldig har Kjell Aukrust som sitt store forbilde, tar dagen raskt noen ganske uvanlige vendinger!

 

Et ellevilt persongalleri med fargerike karakterer Kjell Aukrust aldri har skrevet om, tar oss med på en absurd reise. Skjæra tå seg hue er en hyllest til kreativiteten, og vi tror at Kjell ville likt vanviddet, lidenskapen og humoren i stykket, som i ekte 2020-stil vises som to direktesendte «TV-show» (les mer om den spesielle produksjonen her!)

 

 

Velkommen til den aller første forestillingen produsert på TI Lab. Benytt den unike muligheten til å se hva som skjer når et entusiastisk teaterensemble får frie tøyler til å lage sin hyllest til en av våre mest folkekjære kunstnere!

Denne er til deg, Kjell: Gratulerer med 100-årsjubileet!

Lurer du på hvordan du får sett det direktesendte TV-showet? Klikk her!

MØT KARAKTERENE I «SKJÆRA TÅ SEG HUE»!

Konsept/manus/regi/scenografi: Stian Isaksen, Sunniva Du Mond Nordal, John Nyutstumo, Tom Styve, Anne Guri Tvedt og Kristin Bengtson

Produsert av Teater Innlandet 2020

Regi: Stian Isaksen

Dramaturgi: Jørgen Strickert

Scenografi og kostymedesign: Kristin Bengtson

Lyddesign: Thorleif Silkebækken

Lysdesign: Kåre Nordseth

Produsent: Kari Dæhlin

Tekniker/statist: Eugenio B. Morales Cabrera

og øvrige ansatte ved Teater Innlandet

 

TV-produksjon og klipp: Fabelaktiv

Billedprodusent: Erik Fagereng

Les mer

VARIGHET: 1 time og 15 minutter

PASSER FOR: Ungdom og voksne

Quote ikoner

Anmeldelser fra 2020

Skrudd, gal og vill Aukrust-forestilling

Det er en balstyrig gjeng som inntar scenen, hyller humoren og feirer galskapen når Teater Innlandet setter opp «Skjæra tå seg hue».

Sikkert er det at slik har ingen sett Aukrust-stoff på scenen før. Torsdag var det premiere, og det ble en skikkelig heftig en.

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Absurd lek med Kjell Aukrust

«Et sted mellom absurditetens mester Salvador Dalí og lunhetens trollmann, Kjell Aukrust, tar Teater Innlandet sitt nettpublikum med på en reise inn i og gjennom galskapen»

 

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

Forestillingen ble spilt i 2020

sted STEDER:
Digitalscene

Kalender PERIODEN:  20. august-21. august 2020

Lukk

Digitalscene

Kommende forestillinger

Siste forestillinger

Bilde ikoner

Video

Arrangørweb