Til toppen

Bjørnejegerskens bekjennelser

Kvinne i pels
bilde bilde

Del med en venn


MED:

Kjersti Elvik
Lukk

Kjersti Elvik

Kjersti Elvik er utdannet ved Statens Teaterhøgskole og arbeider både som skuespiller og regissør. Hun debuterte på Den Nationale Scene og har i tillegg vært tilknyttet Trøndelag Teater og Nationaltheatret, samt vært en del av den kunstneriske ledelsen på Torshovteatret. Hun har også hatt flere sentrale TV- og filmroller, og mange husker henne fra TV-serier som Vestavind (1994-1995) eller som politibetjent Hanne Wilhelmsen i Carl Jørgen Kiønigs Anne Holt-filmer. Hun spilte også i NRKs julekalender Snøfall i 2016. Kjersti debuterte som regissør på Nationaltheatret i 2014, med Doktor Proktors prompepulver etter Jo Nesbø. Hun har vunnet Amandaprisen for rollen som Hanne Wilhelmsen, og ble nominert til Heddaprisen for rollen som Fru Orm, i Werner Schwabs Folkeutrydning – eller leveren min er meningsløs. Denne høsten er hun aktuell for Teater Innlandet med monologforestillingen Bjørnejegerskens bekjennelser 

Portrettfoto kvinne

Birgit Bergemoen har fått nok. Hun sier opp jobben som byråkrat, selger villaen og bilen, og flytter tilbake til hjembygda. Bak bensinstasjonen reiser hun et tempel for godhet, av kjøttrød stein.

I monologforestillingen som bygger på romanen med samme navn, møter vi Kjersti Elvik som den godt voksne Birgit som tar et oppgjør med sitt liv, 68-generasjonen og drømmen om å felle en bjørn. Saftig og humoristisk deler hun sine livserfaringer og tanker om kvinners seksualitet, sitt ambivalente forhold til menn og sine nederlag som mor.

Berit Hedemanns debut som dramatiker er en fandenivoldsk og frodig fortelling om begjær, svik og dårlig samvittighet.

 

Forestillingen spilles på Den Nationale Scene fra 19. – 26. mars 2021.

 

Produsert av Teater Innlandet i samarbeid med Den Nationale Scene

Regissør: Victoria Meirik
Lukk

Victoria Meirik

Victoria Meirik er utdannet ved Amsterdam Kunsthøgskole i Nederland, og har også studert drama ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og teatervitenskap ved Universitetet i Oslo. Fra 2018 har hun vært tilsatt som dekan for Teaterhøgskolen hvor hun også underviser på Regilinjen som Første Amanuensis i Regi. Hun har vært tilknyttet Nationaltheatret som fast regissør, og vært kunstnerisk leder for Norsk Dramatikkfestival. Victoria Meirik vant Heddaprisen for beste regi for Antigone ved Trøndelag Teater, og ble heddanominert for forestillingene Blackbird og Faderen ved Nationaltheatret. Høsten 2019 hadde hun regi på den kritikerroste Tante Ulrikkes vei ved Det Norske Teatret. Denne høsten er hun aktuell for Teater Innlandet med en ny forestilling basert på en roman, nemlig Bjørnejegerskens bekjennelser.   

Portrettfoto kvinne
Dramatiker: Berit Hedemann
Lukk

Berit Hedemann

Berit Hedemann, født 1949 i Trysil, er journalist, forfatter – og nå også nyslått dramatiker. Hun jobbet i NRK Radio fra 1973 til 2015, og er særlig kjent for sitt pionerarbeid med å etablere radiodokumentaren i Norge på 90-tallet. Hun har også vunnet flere internasjonale priser for sine dokumentarer og radioteater, ved å bruke radioformatet til å formidle store temaer gjennom vanlige menneskers historier. 

Hun holder foredrag i dramaturgi, historiefortelling og bildeskapende språk for journalister og forfattere i inn- og utland. I 2014 skrev hun sin første skjønnlitterære roman for voksne, All min forakt. En kjærlighetshistorie. I 2018 ga hun ut romanen Bjørnejegerskens bekjennelser, og høsten 2020 kan hun altså legge tittelen dramatiker til sin lange merittliste. Berit er aktuell for Teater Innlandet denne høsten med forestillingen Bjørnejegerskens bekjennelser

Portrettfoto kvinne
Lyddesigner: Thorleif Silkebækken
Lukk

Thorleif Silkebækken

Thorleif har vært ansatt som multitekniker ved Teater Innlandet siden opprettelsen i 2010. Han har vært lyddesigner for flere av teatrets forestillinger, blant annet Dikterhøvdingen, The 39 Steps og Om mus og menn. Høsten 2017 hadde han lyddesign på danseforestillingen HELLO, en co-produksjon med Therese Slob Produksjoner, og i 2018 var han lyddesigner på Man tager 20 egg. I 2020 hadde han lyddesign på teatrets aller første TI Lab produksjon Skjæra tå seg hue, og høsten 2020 er han aktuell som lyddesigner i Bjørnejegerskens bekjennelser.
Portrett av Thorleif Silkebækken
Scenograf: Kristin Bengtson
Lukk

Kristin Bengtson

Kristin er scenograf ved Teater Innlandet. Hun var ansatt ved Hedmark Teater fra 1991 til 2010. For Teater Innlandet har Kristin vært scenograf og kostymedesigner på blant annet The 39 StepsWillie Nelson kjente mor miInntrengerneDet året det var så brattDrømmecontainer’nPippi LangstrømpeSkaff meg en synderJeppe på Bjerget og Pingviner i Sahara. Høsten 2017 var Kristin visuell dramaturg og foto- og videograf på Solveigs 2. sang, en teaterinstallasjon som fortsatt vises. Hun er del av det kunstneriske teamet som har hatt og idé og manus til barneforestillingen Se! Jeg fant!, en forestilling Kristin også hadde scenografien på. Vinteren 2019 hadde hun scenografi, video- og fotodesign og kostymedesign på Kim F, en co-produksjon med Den Nationale Scene, og scenografien til Jungelboken som Teater Innlandet produserte i samarbeid med Riksteatret. Høsten 2019 var hun aktuell med En…som som er en co-produksjon med Panta Rei Danseteater. I 2020 var hun en del av det kunstneriske teamet som hadde konsept/manus/regi/scenografi på teatrets aller første TI Lab produksjon Skjæra tå seg hue, og som scenograf for dobbeltforestillingen Bjørnejegerskens bekjennelser og Mistero Buffo. Våren 2021 var hun scenograf på familieforestillingen Fuglefesten, og vinteren 2021/22 med TI UNG-produksjonen Kjøkkenheisen. Vinteren og våren 2022 er hun aktuell med familieforestillingen Karons sandkasse.
Portrettfoto kvinne
Kostymedesigner: Lise Søraune Lysdesigner: Kåre Nordseth

VARIGHET: 1 time og 30 minutter

Forestillingen ble spilt i 2021

sted STEDER:
Den Nationale Scene

Kalender PERIODEN:  19. mars-8. mai 2021

Lukk

Den Nationale Scene

ADRESSE: Engen 1, 5011 Bergen

Besøk Den Nationale Scene sin nettside

Kommende forestillinger

Siste forestillinger

Bilde ikoner

Bildegalleri

Arrangørweb