Østenfor sol og vestenfor måne

I november i fjor ble det klart at prosjektet “Comparing several Puppet Theatre Dramatizations of a Norwegian Folk-tale” ble tildelt i overkant av 1 mill. kroner fra det tsjekkiske kulturutvekslingsprogrammet (EØS-midler).
Prosjektet er et samarbeid mellom Teater Innlandet, de tsjekkiske teaterkompaniene Divadlo ANPU og Buchty a loutky, islandske Bernd Ogrodnik og The National Information and Consulting Centre for Culture i Tsjekkia.

Teater Innlandet har engasjert Helena Klarén og Henrik Slåen fra Teater Leven (Lillehammer) til dette prosjektet. I mai i år reiser de til figurteaterkompaniet Divadlo ANPU i Praha for å starte prøvene på Asbjørnsen og Moes kjente folkeeventyr Østenfor sol og vestenfor måne. Teater Innlandet sender også en musiker og tekniker til Praha. Her kan du lese mer om prosjektet

Figurteaterforestillingen Østenfor sol og vestenfor måne skal gjeste flere festivaler i Tsjekkia i juni og juli før den høsten 2015 skal ut på grendehusturné i Hedmark og Oppland.

Teater Leven har siden starten i 1997 produsert nærmere 30 forestillinger, for det meste egenproduksjoner, men de har også samarbeidet med andre profesjonelle utøvere eller amatørteaterlag. Både Henrik og Helena har blitt engasjert som regissører, skuespillere og dramatikere i en rekke andre sammenhenger, og valget var derfor enkelt da Teater Innlandet så seg om etter samarbeidspartner i forbindelse med Østenfor sol og vestenfor måne.

Teater Leven har ikke fått lese manus enda, og vet derfor ikke hva som venter dem i Praha. Det er sannsynlig at de må lære seg figurføring, og de må kanskje også spille sammen med figurene. De sier selv at de gleder seg til å få jobbe med noe nytt og spennende, og at de ser fram til en lærerik prosess på tvers av kultur og scenekunstsjanger under det seks uker lange oppholdet i den tsjekkiske hovedstaden.

Teater Leven og Teater Innlandet i spennende samarbeid om figurteaterforestilling
Tittel
Innhold