Grisebondens kunst

Hva skjer når tre profesjonelle dansere møter en vaskeekte grisebonde og en fireåring på scenen? Svaret får du i Grisebondens kunst.
Forestillingen er en hyllest til bøndene våre, de som jobber tidlig og sent med å skaffe oss mat. Gjennom dans og film får publikum oppleve en hverdag, en lidenskap og en livsstil.

Koreograf Therese Slob er datter av grisebonden Svein Helge Sperrud. Hun har vokst opp på gård i Stange med familien, 800 griser og et godt stykke jord. Med Grisebondens kunst ønsker hun å hylle faren og hans yrkesgruppe – de som tar vare på dyrene, sår korn, vanner og høster. De som tar vare på tradisjoner, og som velger bort fleksitid og sydenturer til fordel for det tradisjonelle livet på gården.

Forestillingen er et familiesamarbeid med tre generasjoner involvert: Grisebonden Svein Helge er med på scenen som seg selv, datteren hans Therese er koreograf, Thereses ektemann Ruben-Arie er med som danser, og lille Jonas, som er sønn av Ruben-Arie og Therese, står med sin bestefar og pappa på scenen. Med i kompaniet er også danserne Elisabeth Breen Berger og Trond André Hansen. Sammen skal denne gjengen formidle tradisjonelle verdier på utradisjonelt vis.

Co-produksjon med Therese Slob Produksjoner.

Velkommen til en danseforestilling litt utenom det vanlige!

Her kan du se en videosnutt fra forestillingen

MED: Grisebonde: Svein Helge Sperrud Barnebarn: Jonas Slob Dansere: Ruben-Arie Slob, Elisabeth Breen Berger og Trond André Hansen
AV: Koreograf: Therese Slob Scenograf: Ruben Knutsen Filmmaker: Torgrim Ødegård
BILLETTER: Kr. 200,- eks. avgift. Dansepris kr. 100,- eks. avg. Bondelagsmedl. kr. 125,- eks. avg. Gruppepris for fem eller flere i følge. Øvrige modererte billettkategorier: Honnør, Student, OBOS/BBL-medlemmer, Kulturkort for ungdom, HA-kort, scenekort.
ANMELDELSER: Hamar Arbeiderblad - Geir Vestad: Danser med griser i hyllest til bonden
"..."Grisebondens kunst" innfrir og vel så det"
"...Svein Helge Sperrud har funnet en fin form for å legge fram budskapet sitt, både nøkternt og med følelser"
""Som helhet er "Grisebondens kunst" en ganske så herlig forestilling - noe av en hybrid i formen, men kombinasjonen er vellykket. Og det er bare så riktig at det skjer akkurat her."

Gudbrandsdølen Dagningen - Ingunn Aagedal Schinstad: Fabelaktig om livet på gården
"Therese Slob har laget en makeløs danseforestilling for teater."
"Og tre dansere danser landbruket. Ja, du leser riktig. Det høres rart ut, men er fantastisk å se på. Elisabeth Breen Berger, gravid i åttende måned (!), plukker epler, setter poteter og skyfler høy, så vi føler nesten fysisk hvor krevende bondeyrket kan være. Og råere gårdsgutter enn danserne Ruben-Arie Slob og Trond André Hansen skal du lete lenge etter. Tenker du dans, glem «Svanesjøen»! Slob og Hansen balanserer i trillebåra og snurrer rundt på hodet."
"... Legg så til velkomponert scenografi, filming og nydelig musikk. Bravo!"
Les hele anmeldelsen her

Oppland Arbeiderblad - Tor Arne Brekne: Danser med svin
"Grisebonden formidler sindig og uaffektert sine tanker rundt virket som matprodusent og de verdier han har tatt på seg å forvalte, med den tydelige hensikt å vekke publikum fra en konsumkapitalistisk dvaletilstand"
"Ruben Knutsens scenografi er åpen og sober, med elementer som i stor grad innlemmes i koreografien enten som rekvisitter eller som apparater for imponerende akrobatikk".
"Kombinasjonen av dokumentariske elementer og abstrahert dans er uvanlig og spennende"
BILDER / FILM:
KOMMENTARER:
Tittel
Innhold