Til toppen

Kjøkkenheisen


MED:

Sofie Huijs
Lukk

Sofie Huijs

Sofie Huijs er skuespiller og en av fire deltakere i Teater Innlandets program for utvikling av unge talenter innen scenekunst. Hun er utdannet ved Musikkteaterhøyskolen og NTNU, i musikkteater og musikkvitenskap. I 2020 spilte hun i den nyskrevne musikalen Hjertekaptein, ved Sentralen. Hun har gjort flere teaterproduksjoner med kompaniet Ask Scenekunst, blant annet i rollen som Ylva i Julegaven som ble borte og som danser i Karius og Baktus. Hun har siden 2019 vært danser i Allure Tap Company, og dubbet TV-serien Spangas, for NRK Super. I 2021 var hun en del av høstoppsetningen av familieforestillingen Fuglefesten, og TI Ung-produksjonen Oksesult. Vinteren 2021/22 er hun aktuell med Harold Pinters Kjøkkenheisen og familieforestillingen Karons sandkasse.

Julie Bjørnebye
Lukk

Julie Bjørnebye

Julie Bjørnebye er skuespiller og en av fire deltakere i Teater Innlandets program for utvikling av unge talenter innen scenekunst. Hun er utdannet ved The New School of Drama i New York og ved Norsk skuespillerinstitutt. I 2019 var hun med i monologforestillingen Jeg reiser alene, både på scenen og som manusforfatter. Hun hadde hovedrollen i The Exploration of the Everchanging, ved The New School Main Stage i New York, og har også medvirket i flere musikkvideoer og kortfilmer. Julie har jobbet som manusforfatter, PR-sjef og skuespiller i Kompani K20. I 2021 spilte hun i TI Ung-produksjonen Oksesult og Åsta Holths VOLVA. Vinteren 2021/22 er hun aktuell med Harold Pinters Kjøkkenheisen og familieforestillingen Karons sandkasse.

KJØKKENHEISEN 

av Harold Pinter  

 

To personer sitter og venter. De småkjekler om kaffe, nyheter og sport. Plutselig begynner det å komme mystiske beskjeder.  

Kjøkkenheisen er en absurd, klaustrofobisk komedie med ubehagelige undertoner. Nobelprisvinner Harold Pinter skrev Kjøkkenheisen (The Dumb Waiter) i 1957, og siden har den korte enakteren fascinert og forvirret generasjoner.  

På Teater Innlandet er det de unge skuespillerne Julie Bjørnebye og Sofie Huijs  som kaster seg over den ikoniske teaterklassikeren, sammen med en av Norges fremste skuespillere, som nå debuterer som regissør ved Teater Innlandet, Ingjerd Egeberg. 

 

En TI Ung-produksjon 

Teaterforlag: Nordiska ApS – www.nordiska.dk 

TI Ung er Teater Innlandets program for unge talenter innen scenekunst, i samarbeid med Talent Norge og Sparebankstiftelsen Hedmark. Les mer om TI Ung HER.

TI Ung består av: 
DRAMATIKER: Daria Glenter
PRODUSENT: Ingrid Hundsal
SKUESPILLERE: Sofie Huijs og Julie Bjørnebye

 

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til forestilling. Forestillingene våre går som planlagt og vi følger regler fra myndighetene om antallsbegrensninger, munnbind og avstand i salen. Det er hånddesinfeksjon tilgjengelig i kulturhusene.

Du må holde deg hjemme hvis du har symptomer på COVID-19 eller er i karantene. Ta kontakt med oss på [email protected] for refusjon eller bytte dersom du av smittevernårsaker ikke kan benytte deg av billettene dine. Les mer her.

Les mer
Scenograf, Kostymedesigner: Kristin Bengtson
Lukk

Kristin Bengtson

Kristin er scenograf ved Teater Innlandet. Hun var ansatt ved Hedmark Teater fra 1991 til 2010. For Teater Innlandet har Kristin vært scenograf og kostymedesigner på blant annet The 39 StepsWillie Nelson kjente mor miInntrengerneDet året det var så brattDrømmecontainer’nPippi LangstrømpeSkaff meg en synderJeppe på Bjerget og Pingviner i Sahara. Høsten 2017 var Kristin visuell dramaturg og foto- og videograf på Solveigs 2. sang, en teaterinstallasjon som fortsatt vises. Hun er del av det kunstneriske teamet som har hatt og idé og manus til barneforestillingen Se! Jeg fant!, en forestilling Kristin også hadde scenografien på. Vinteren 2019 hadde hun scenografi, video- og fotodesign og kostymedesign på Kim F, en co-produksjon med Den Nationale Scene, og scenografien til Jungelboken som Teater Innlandet produserte i samarbeid med Riksteatret. Høsten 2019 var hun aktuell med En…som som er en co-produksjon med Panta Rei Danseteater. I 2020 var hun en del av det kunstneriske teamet som hadde konsept/manus/regi/scenografi på teatrets aller første TI Lab produksjon Skjæra tå seg hue, og som scenograf for dobbeltforestillingen Bjørnejegerskens bekjennelser og Mistero Buffo. Våren 2021 var hun scenograf på familieforestillingen Fuglefesten, og vinteren 2021/22 med TI UNG-produksjonen Kjøkkenheisen. Vinteren og våren 2022 er hun aktuell med familieforestillingen Karons sandkasse.
Regissør: Ingjerd Egeberg
Lukk

Ingjerd Egeberg

Ingjerd er utdannet ved Statens teaterhøgskole. Hun har vært ansatt som skuespiller ved blant annet Hålogaland Teater, Rogaland Teater og Nationaltheatret. Ingjerd har gjennom et rikt teaterliv gjort store roller på flere teatre. Hun har også vært teatersjef ved Rogaland Teater. Nå er Ingjerd ansatt som skuespiller ved Nationaltheatret, hvor hun blant annet har medvirket i Peer Gynt, Hjemkomsten og For lukkede dører. Mange har også blitt kjent med Ingjerd gjennom filmer og TV-serier. Av filmer kan vi nevne Detektor, Marias Menn og ikke minst Hollywood-filmen Downsizing. Ingjerd spilte også i TV-serien Mammon, og hadde tittelrollen i TV-serien Ambassadøren.

Ingjerd var på turné med Teater Innlandet med forestillingen Vid din sida i 2011. Nå er hun klar for regissørdebut hos oss, med Harold Pinters Kjøkkenheisen.

 

Dramaturg: Jørgen Strickert
Lukk

Jørgen Strickert

Lysdesign: Olav Nordhagen
Lukk

Olav Nordhagen

Olav er teknisk sjef ved Teater Innlandet. Han var ansatt ved Hedmark Teater fra 1999 til 2010. Olav har vært lysdesigner på mange av oppsetningene til Teater Innlandet, som for eksempel SkogsmatrosenThe 39 StepsGrisebondens kunstWillie Nelson kjente mor miInntrengernePippi Langstrømpe!KYSS – en scenisk hyllest til MunchBivrfrostMens vi ventar på GodotVid din sida, Jeppe på Bjerget, Bør Børson jr, danseforestillingen HELLO – en co-produksjon med Therese Slob Produksjoner, De elendige som var en co-produksjon med Artilleriet Produksjone og En…som som er en co-produksjon med Panta Rei Danseteater. Han var del av det kunstneriske teamet som vant Heddapris for Beste audiovisuelle design i 2017 for forestillingen Rekyl. I 2020 gjorde han lysdesign på blant annet Utlendingen og Møt meg ved morgengry, en co-produksjon i samarbeid med Nationaltheatret, og i 2021 på Julius Cæsar (Brutus’ tragedie) og familieforestillingen Fuglefesten. Mot slutten av 2021 og vinteren/våren 2022 har han lysdesign på TI Ung-produksjonen Kjøkkenheisen og familieforestillingen Karons sandkasse.

Produsent: Ingrid Hundsal
Lukk

Ingrid Hundsal

Ingrid Hundsal er produsent og en av fire deltakere i Teater Innlandets program for utvikling av unge talenter innen scenekunst – TI Ung. Hun er utdannet innen drama og teaterkommunikasjon ved OsloMet, og fullfører denne våren et årsstudium i kulturledelse ved samme institusjon. I 2018 etablerte hun figurteaterkompaniet Tellus Teater, som gjorde forestillingen Himmelen bak huset, ved Sentralen i Oslo. Ingrid har også vært produsent for Barnas Verksted ved Sentralen, og har jobbet med Værsågod Festivalen ved Nordic Black Theatre i Oslo. På Teater Innlandet var hun i 2021 produsent for TI Ung-produksjonen Oksesult. Vinteren 2021/22 er hun aktuell med Harold Pinters Kjøkkenheisen.

Quote ikoner

Anmeldelser

Anbefales sterkt!

«Kjøkkenheisen av Harold Pinter er en absurd komedie, et smart og konsist stykke, tøft og velskrevet – oppsatt og fremført i herlig drakt på Teater Innlandet.

Man satt der med et skjevt smil, full av forventning og fascinasjon.»

«Anbefales sterkt! Dette er bra! Man lurer på om man ikke må gå og se Kjøkkenheisen en gang til, …»

Terningkast 6 Hamar Arbeiderblad

Vel verdt et besøk

«Egeberg og Teater Innlandet gir publikum en godt gjennomarbeidet, underholdende forestilling, i en ramme som både tilgjengeliggjør og aktualitetsorienterer en klassiker for et ungt publikum.»

«Det er vel verdt et besøk.»

Norsk Shakespeare tidsskrift

Et fint møte

«Aktuell, helt av seg selv.»

«Et fint møte mellom og med to unge skuespillere og en nyslått regissør.»

«De gjør bruk av sine respektive spesialkompetanser på en måte som utfyller hverandre og bygger dynamisk opp under spenningen som ligger innbakt i teksten.»

scenekunst.no
Kalender ikon

Spilleplan

torsdag

27. jan.

2022

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

klokke 19:30
sted
Hamar kulturhus

fredag

28. jan.

2022

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

klokke 19:30
sted
Hamar kulturhus

lørdag

29. jan.

2022

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

klokke 19:30
sted
Hamar kulturhus

torsdag

3. feb.

2022

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

klokke 19:30
sted
Hamar kulturhus

fredag

4. feb.

2022

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

klokke 19:30
sted
Hamar kulturhus

lørdag

5. feb.

2022

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

klokke 19:30
sted
Hamar kulturhus
Tidligere forestillinger

torsdag

9. des.

2021

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

stjerne PREMIERE!
klokke 19:30
sted
Hamar kulturhus

lørdag

11. des.

2021

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

klokke 19:30
sted
Hamar kulturhus

søndag

12. des.

2021

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

klokke 19:30
sted
Hamar kulturhus

torsdag

16. des.

2021

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

klokke 19:30
sted
Hamar kulturhus

fredag

17. des.

2021

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

klokke 19:30
sted
Hamar kulturhus

lørdag

18. des.

2021

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

klokke 19:30
sted
Hamar kulturhus
Lukk

Hamar kulturhus

ADRESSE: Torggata 100, 2317 HAMAR

TELEFON: 62 56 18 50

PARKERING: Hamar kulturhus har ikke egne parkeringsplasser, men det finnes plasser i nærheten. Parkeringshuset på Vestre Torg ligger nært opptil, og du kan også parkere ved Skibladnerbrygga eller på åttemetersplanet, retning Hamar stasjon. Parkering i Hamar er mot avgift. Se oppslag på den enkelte parkeringsplass for priser og betingelser.

SERVERINGSTILBUD: Restauranten Café Valuta ligger i bygget, og har en stor meny. Det er også salg av kioskvarer på forestillingene.

ANNEN INFORMASJON: Hamar kulturhus ligger i Hamar sentrum ved Stortorget, ca 8 minutters gange fra Hamar jernbanestasjon og ca 10 minutters gange fra Hamar skysstasjon.

Besøk Hamar kulturhus sin nettside

Kommende forestillinger

torsdag

20. jan.

2022

FORESTILLING

Julius Cæsar

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus

fredag

21. jan.

2022

FORESTILLING

Julius Cæsar

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus

lørdag

22. jan.

2022

FORESTILLING

Julius Cæsar

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus

torsdag

27. jan.

2022

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

klokke 19:30
sted Hamar kulturhus

fredag

28. jan.

2022

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

klokke 19:30
sted Hamar kulturhus

lørdag

29. jan.

2022

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

klokke 19:30
sted Hamar kulturhus

torsdag

3. feb.

2022

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

klokke 19:30
sted Hamar kulturhus

fredag

4. feb.

2022

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

klokke 19:30
sted Hamar kulturhus

lørdag

5. feb.

2022

FORESTILLING

Kjøkkenheisen

klokke 19:30
sted Hamar kulturhus

torsdag

24. feb.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

stjerne Urpremiere
klokke 18:00
sted Hamar kulturhus

lørdag

26. feb.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

klokke 18:00
sted Hamar kulturhus

søndag

27. feb.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

klokke 18:00
sted Hamar kulturhus

torsdag

3. mar.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

klokke 18:00
sted Hamar kulturhus

fredag

4. mar.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

klokke 18:00
sted Hamar kulturhus

lørdag

5. mar.

2022

FORESTILLING

Karons sandkasse

klokke 18:00
sted Hamar kulturhus

Siste forestillinger

Bilde ikoner

Bildegalleri

Bilde ikoner

Video

Arrangørweb