Til toppen
Bilde av teatersjefen
bilde bilde

Del med en venn

Kjære publikum

Gjennom snart ett år har våre fire talenter i TI Ung vært knyttet til Teater Innlandet. Når vi nå avslutter det første året, gjør vi det med teksten til en av vår samtids største dramatikere – Harold Pinter. Pinter fikk Nobelprisen i litteratur i 2005 og hans dramatikk er blitt omtalt som trusselkomedier. Komikken oppstår i møtet mellom den abstrakte dialogen og truende situasjoner karakterene blir satt i. Trusselen er gjerne noe vi føler på, og hører om, men som ligger utenfor selve rommet handlingen utspiller seg i. Slik er det også i Kjøkkenheisen, et av hans mest kjente verk.  

To personer sitter og venter. De venter på instrukser. Og som alle vet, takler vi mennesker venting og uvisshet svært ulikt. De to havner i en stadig mer intens samtale i en svært klaustrofobisk setting. Mangelen på informasjon skaper en truende atmosfære – ofte kalt pintoresk.   
Med Kjøkkenheisen borer Pinter inn i det menneskelige behovet for å søke mening, konfrontere urettferdighet og hevde vår individualitet. 

Ekstra hyggelig er det selvsagt også at Ingjerd Egeberg får sin regidebut her på Teater Innlandet i denne sammenhengen.  

Hjertelig velkommen til Kjøkkenheisen og en TI Ung-produksjon.  

Thorleif Linhave Bamle 
teatersjef 

Arrangørweb