Kunstnere

Regissør

Janne Langaas
Janne har vært teatersjef for Teater Innlandet siden 2011. Hun er utdannet ved Statens Teaterhøgskole og har vært ansatt ved Hålogaland Teater. Som frilanser har hun hatt engasjementer ved blant annet Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Riksteatret, Teater Ibsen og Brageteatret. Hun har også medvirket i flere TV-, radio- og filmproduksjoner. Før hun begynte som teatersjef for Teater Innlandet drev hun sitt eget produksjonsselskap.
Janne har hatt regi på Knut Nærums Willy Nelson kjente mor mi for Teater Innlandet og Levi Henriksens selvbiografiske konsertforestilling Det beste bandet i himmelen for Musikk i Hedmark. I 2017 har hun ansvaret både for teaterversjonen av Jon Michelets romansuksess Skogsmatrosen og Knut Nærums KORPS. Hun er også involvert i forestillingen Hva for en klovn er jeg, av og med Tom Styve.

Les mer >

Skuespiller

Tom Styve
Tom er utdannet fra skuespillerlinjen ved Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS) i Oslo. Han er ansatt i en åremålsstilling ved Teater Innlandet. For Teater Innlandet har Tom spilt i Det året det var så bratt, Dikterhøvdingen, Pippi Langstrømpe, The 39 Steps, Skaff meg en synder, Bukkene Bruse vender tilbake, Jeg er Robin Hood og hatt hovedrollene som Jeppe i Jeppe på Bjerget og Lenny i Om mus og menn. Han har spilt i Prøysenspelene Trost i taklampa (2014) og Tia og timen (2012) og vært med i produksjoner for blant annet Teater Grimsborken og Radioteatret. Sammen med Stig-Werner Moe har han laget både juleshow i Lillehammer og sommershow i Lillehammer og Stavern. Tom driver også med stand-up og er fast medlem av improvisasjonsgruppen Kvikksølvguttene og Veslemøy. Høsten 2016 hadde han en liten rolle i storfilmen Kongens nei. For Teater Innlandet spilte han våren 2017 i Fire forsøk på å gjøre en forskjell, før han la ut på en nye turné med Dikterhøvdingen. Høsten 2017 spiller Tom i KORPS før han har premiere på Hva for en klovn er jeg, en forestilling han har skrevet selv og som er en hyllest til Rolf Just Nilsen. Høsten 2018 får vi se ham som selveste Bør Børson jr. i stykket med samme navn.
Les mer >

Skuespiller

John Nyutstumo
John er fast ansatt som skuespiller og kunstnerisk rådgiver ved Teater Innlandet. Han var med på å starte Tramteatret i 1976 og var medlem til det ble nedlagt i 1986. Fra denne perioden er han mest kjent som skurken Ronny. mange kjenner han også fra TVNorge-serien Neste Sommer. John var ansatt ved Hedmark Teater fra 1991 til 2010, hvor han blant annet spilte i Himmelske lyster, Rovdyr og Bygdejævler. For Teater Innlandet har han spilt i Bukkene Bruse vender tilbake, Gruffalo, Pippi Langstrømpe, Mannslagerhola, And, Døden og Tulipanen, Under Vår Himmel og Om mus og menn. Han har siden 2015 vært på flere turnéer med Vidar Sandbeck-forestillingen Blådansen, og våren 2017 spilte han en rekke roller i teaterversjonen av Jon Michelets Skogsmatrosen. I høst turnerer han med Villmarksdikteren, et teaterkåseri om Mikkjel Fønhus. Høsten 2018 blir han å se i Bør Børson jr.
Les mer >

Scenograf | Kunstnerisk rådgiver

Kristin Bengtson
Kristin er scenograf ved Teater Innlandet. Hun var ansatt ved Hedmark Teater fra 1991 til 2010. For Teater Innlandet har Kristin vært scenograf og kostymedesigner på blant annet The 39 Steps, Willie Nelson kjente mor mi, Inntrengerne, Det året det var så bratt, Drømmecontainer’n, Pippi Langstrømpe, Skaff meg en synder og Jeppe på Bjerget. Høsten 2017 er Kristin aktuell som visuell dramaturg, foto- og videograf på Solveigs 2. sang.
Les mer >

Lysdesigner

Olav Nordhagen
Olav er teknisk sjef ved Teater Innlandet. Han var ansatt ved Hedmark Teater fra 1999 til 2010. Olav har vært lysdesigner på mange av oppsetningene til Teater Innlandet, som for eksempel Skogsmatrosen, Rekyl, som vant Heddapris for beste audiovisuelle design i 2017, The 39 Steps, Grisebondens kunst, Willie Nelson kjente mor mi, Inntrengerne, Pippi Langstrømpe, !KYSS – en scenisk hyllest til Munch, Bivrfrost, Mens vi ventar på Godot, Vid din sida og Jeppe på Bjerget.
Les mer >

Lysdesigner

Kåre Nordseth
Kåre ble fast ansatt som tekniker ved Teater Innlandet januar 2015 etter å ha jobbet frilans i mange år. Han har vært engasjert ved teateret flere ganger tidligere, hovedsakelig som turnétekniker og lysdesigner. For Teater Innlandet har han designet lys på Jeg er Robin Hood, Hedda Gabler, Dikterhøvdingen og Nei, nei, gutt!. Kåre er også teknisk leder for flere festivaler og orkestre, og er aktiv som musiker og dirigent.
Les mer >

Lyddesigner

Thorleif Silkebækken
Thorleif har vært ansatt som multitekniker ved Teater Innlandet siden opprettelsen i 2010. Han har vært engasjert i Volumfestivalen i Elverum i en årrekke.
Les mer >

Kostymedesigner

Lise Søraune
Lise er kostymemaker og leder for systua på Teater Innlandet. Hun har vært kostymeansvarlig på de fleste av produksjonene til Teater Innlandet. På Storm og Silke hadde hun ansvaret for kostymedesign. Hun var ansatt ved Hedmark Teater fra 2009 til 2010 og var kostymedesigner på Nothing on TV.
Les mer >

Scenograf og rekvisitør

Britt Elin Østby
Britt Elin jobber som scenograf og rekvisitør på Teater Innlandet. Hun har vært rekvisitør på alle teatrets forestillinger siden 2010. Hun har vært scenograf på blant annet Vesleblakken, Et juleeventyr og Skogsmatrosen.
Les mer >

Dramatiker

M. H. Hallum
Hallum er utdannet ved Rose Bruford College of Speech and Drama og Universitetet i Oslo.
Hallum er husdramatiker ved Dramatikkens hus 2016/17. Hun har skrevet en rekke dramatiske verk som har blitt satt opp både nasjonalt og internasjonalt, blant annet ved Black Box Teater og NRK Radioteatret, Teater Innlandet, Badisches Staatstheater (DE), Brakke Grond, Theater Generale Oost (NE). Hallum har gjort flere samarbeidsprosjekter med regissør Øystein Johansen. Hallum mottok Skien kommunes kunstnerstipend for 2014. I 2014 ble hun nominert til Ibsenprisen for stykket Rekonstruksjoner. Hallum har vunnet flere priser blant annet Osloprisen i 2013 for A Thing of Beauty og The Dahmer Syndrome vant Amsterdam Fringe Silver Award 2014. Hallums tekst Blindgjenger, en co-produksjon mellom Det Kongelige Teater, CPH stage og Dramafronten.dk, har premiere i København i juli 2017. For Teater Innlandet er Hallum aktuell som manusforfatter for Solveigs 2. sang. Hun har tidligere skrevet Urban Legend og et av verkene til forestillingen !KYSS for teatret.
Les mer >

Video/grafisk produsent

Bjørn Thomassen
Bjørn jobber som klipper og Post Producer for Fabelaktiv i Hamar. Han har siden 1994 jobbet med reklamefilm, nyheter, foto, flerkameraregi i studio og «live», drama, dokumentarer, reality og barne-TV. Bjørn har blant annet jobbet på gullrutevinnerne Robinsonekspedisjonen (TV3), Rødt, Hvitt og Skrått (NRK), Barn ingen adgang (NRK), Ansikt til Ansikt m/Morten Krogvold (NRK) og Emmy Kids Awards for Energikampen (NRK). For Teater Innlandet er Bjørn aktuell som video/grafisk produsent på Solveigs 2. sang.
Les mer >

Dramatiker og regissør

Mathias Calmeyer
Mathias jobber som både skuespiller, regissør og dramatiker. Han var medforfatter for NRKs suksess-serie Himmelblå, hvor han også regisserte flere episoder. For Radioteatret har han, blant annet, skrevet seriene Scandinavian Star og musikalen Lyden av Tandberg, som ble direktesendt som radioteater høsten 2016. I 2014 fikk han Radioteatrets utmerkelse Blå Fugl. Prisen gis til en kunstner som har gjort en ekstraordinær innsats for Radioteatret, og Mathias fikk prisen for sitt engasjement for Radioteatrets særegne form og teatrets samfunnsmessige betydning. Særlig hans serie Foxtrot, som handler om Treholt-saken, ble trukket fram av juryen.For Teater Innlandet er Mathias våren 2017 aktuell som dramatiker for forestillingen Skogsmatrosen og høsten 2017 som regissør for Solveigs 2. sang.
Les mer >

Skuespiller

Ida Holten Worsøe
Ida er utdannet fra Teaterhögskolan i Gøteborg. Hun har vært fast ansatt ved Hålogaland Teater og engasjert ved blant annet Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret og Agder Teater. Hun har blitt nominert til Heddaprisen to ganger, blant annet for rollen som Sally Bowles i Cabaret. Hun turnerer kontinuerlig med forestillingen A Lady Called Sven – En hyllest til Monica Zetterlund og er også en del av Jo Strømgren Kompani. For Teater Innlandet har hun tidligere spilt i Det året det var så bratt i 2014. Høsten 2017 er Ida aktuell i forestillingen KORPS.
Les mer >

Dramatiker

Knut Nærum
Knut er forfatter, satiriker og tegneserieskaper. Han har medvirket i flere NRK-programmer og er for mange mest kjent som fast paneldeltaker i Nytt på nytt. Han har skrevet mange bøker, blant andre Norsk litteraturhistorie fritt etter hukommelsen, Døde menn går på ski og barnebøkene om Kalle Komet. Hans siste bok er fjorårets parodisamling Æ. Som dramatiker har Knuts tekster blitt satt opp av Oslo Nye Teater, Hålogaland Teater og Radioteatret. I tillegg til å skape sine egne tegneserier, som for eksempel Bloid-serien, har han forfattet flere historier om Donald Duck.
For Teater Innlandet har Knut skrevet manus til Willie Nelson kjente mor mi som hadde premiere i 2015, og som fortsatt turnerer. Høsten 2017 er Knut igjen aktuell som manusforfatter til forestillingen KORPS.
Les mer >

Komponist

Øivind Roos
Øivind har komponert og arrangert Teater Innlandets Marsj som alle skolekorpsene i «KORPS» skal spille. Han har jobbet med teatermusikk på masse produksjoner i over 30 år, og er for tiden leder i Teater i Glåmdal. Øivind har også vært musikalsk leder for tidligere Hedmark Teater. Mange publikummere har også møtt han som humoristisk konferansier eller i figuren «Eda-Pelle».
Les mer >

Koreograf

Therese Slob
Therese har utdannelse i jazzdans fra Kunsthøgskolen i Oslo og har studert ved Kate Simmons School of Dance i England. Som danser har hun blant annet spilt Kattrin i Det Norske Teatrets oppsetning av Mor Courage og barna hennar. For Teater Innlandet har hun stått for én av koreografiene i !KYSS – en scenisk hyllest til Munch, koreografert og co-produsert Grisebondens Kunst, koreografert og danset i Betong Beats vol. 3 og deltatt som koreograf og danser på ROPERT – en festival om demokrati med I will Never Fix you. For tiden danser hun i Belinda Braza´s produksjon Survival på Det Norske Teatret. Sammen med mannen sin, Ruben-Arie, driver hun dansestudioet Ps:Dance i Hamar. Therese er i høst aktuell som koreograf for HELLO som hun, gjennom Therese Slob Produksjoner, co-produserer med Teater Innlandet.
Les mer >

Danser

Abir Alyousofi
Abir kommer opprinnelig fra Yemen og bor på Ridabu ved Hamar. Hun jobber som danseinstruktør og utøvende danser. Hun er tilknyttet Therese og Ruben-Arie Slobs dansestudio Ps:Dance i Hamar. Hun begynte å danse der som trettenåring og i dag underviser hun i hiphop. Hun har danset i flere forestillinger og prosjekt gjennom Ps:Dance, blant annet under Ungdoms-OL, Sommeråpent og Idrettsgallaen på NRK. Hun har medvirket i Therese Slob Produsjoners forestilling 1. 3. Us. Tomorrow, og deltok på Dans på Stien høsten 2016, en vandreforestilling langs Ottestadstien som var et samarbeid mellom Teater Innlandet, Panta Rei Danseteater og Stange kommune gjennom prosjektet TILT. I høst er Abir aktuell som danser i HELLO.
Les mer >

Danser

Milkias (Miko) Alem
Miko kommer fra Eritrea og bor nå i Hamar. Han jobber som hiphop lærer og har undervist både ved Elverum kulturskole, Stange kulturskole, Hildes Ballettstudio og Ps:Dance i Hamar. For Ps:Dance er han også utøvende danser og har medvirket i mange av deres forestillinger og prosjekt. Han hadde koreografi på deler av vandreforestillingen Dans på stien under prosjektet TILT. Han har også danset i Therese Slob Produksjoners forestillinger I Will Never Fix you og 1. 3. Us. Tomorrow. I høst er Miko aktuell som danser i HELLO.
Les mer >

Danser

Herlander Silver Moreira
Herlander er fra Angola og har blant annet deltatt i forestillinger på nasjonale dansefestivaler der. De siste årene har han bodd i Portugal. Der har han blant annet deltatt i dansekonkurranser og battles, medvirket i en forestilling under en stor dansefestival i Lisboa og danset i mange ulike show og danseforestillinger for et stort event-selskap. Fra 2013 til 2017 har han ukentlig danset i gateforestillingen Walkin' Dance i Lisboa. I høst er han aktuell for Teater Innlandet med HELLO.
Les mer >

Scenograf

Lise Skjæraasen
Lise er en allsidig kunstner som blant annet jobber som fotograf, scenograf og kostymedesigner. I 2014 var hun blant idéhaverne til den historiske familiemusikalen Håkon Håkonsen i Tønsberg. I tillegg designet hun kostymer og produserte foto og film til forestillingen. Lise var i flere år scenograf, rekvisitør og kostymedesigner for konsert- og musikalkonseptet Team Action on The Road som turnerte landet rundt. For Teater Innlandet er hun i høst aktuell som scenograf for danseforestillingen HELLO.
Les mer >

Filmskaper

Mathias Eek
Mathias jobber som manusforfatter og regissør og er en av eierne av det Hamar-baserte filmproduksjonsselskapet Sylskarp. Han har blant annet laget flere reklamefilmer og film til Therese Slob Produksjoners danseforestilling 1. 3. Us. Tomorrow. Han har skrevet og regissert to kortfilmer, Xenophobia og Dobbeltseter. Dobbeltseter har blitt vist ved mange filmfestivaler og vunnet flere priser, blant annet for beste regissør på Top Indie Film Award. I høst er Mathias aktuell for Teater Innlandet med filmproduksjon for danseforestillingen HELLO.
Les mer >

Regissør

Tom Sterri
Tom er kjent som programleder, skuespiller, revyforfatter, regissør, TV-produsent, teaterprodusent og teatersjef på Chat Noir, hvor han har sittet i teatersjefstolen siden 1996. Han har også drevet ABC-teatret. Han har over 140 teaterproduksjoner bak seg, som Jungelboken, Grease både på Chat Noir og i Oslo Spektrum, Cats, et titalls revyer og show, samt farser og komedier. I TV-sammenheng har han blant annet hatt flere sesonger som programleder i Skjult kamera på TVNorge, hatt eget talkshow på TV2, samt vært involvert i Hotel Cæsar i 10 år, hvor han var skuespiller, regissør og produsent. I år har han igjen satt opp Jungelboken og spilt rollen som Baloo, en rolle han har spilt hele 300 ganger. Neste år har han regi på Grease på Chateau Neuf. For Teater Innlandet er han i høst aktuell som regissør for Hva for en klovn er jeg, av og med Tom Styve.
Les mer >

Musikalsk ansvarlig og gitarist

Frode Berntzen
Frode er gitarist, komponist og driver eget musikkstudio. Han samarbeider fast med Guren Hagen og spiller i Hamarbandet GLO. Fra 2008 til 2014 var han musikalsk ansvarlig for Prøysenspelene under Prøysenfestivalen. Frode har hatt flere oppdrag for Musikk i Hedmark. Han komponerte musikken til Hedmark Teaters Himmelske lyster og Pingviner i Sahara og Teater Innlandets To Kerrs Pink og en Mandel. Han hadde også det musikalske ansvaret for Om mus og menn. Sammen med Knut Erik Engemoen har han de siste årene turnert med konsertforestillingen Ungkar, som er en co-produksjon med Teater Innlandet. Ungkar spilte forestilling nummer 100 nå i høst. I november og desember 2017 spiller han gitar og er musikalsk ansvarlig for forestillingen Hva for en klovn er jeg. Frode turnerer også fortsatt med Willie Nelson kjente mor mi der han også er musikalsk ansvarlig.
Les mer >

Pianist

Ronny Ødegaard
Ronny er keyboardist og har drevet eget lydstudio i en årrekke. Han har samarbeidet med blant andre Jens Wendelboe’s orkester, Keith Sewell (Dixie Chicks), Hanne Krogh, Jahn Teigen, Secret Garden, Tina Lie, Johnny Logan, Lewi Bergrud, Knut Anders Sørum m.fl. Han har turnert i USA, England og store deler av Europa. Ronny er også kapellmester for Ringsakers Friserte Fruer. For Teater Innlandet er han aktuell i forestillingen Hva for en klovn er jeg høsten 2017.
Les mer >

Bassist

Morten Strypet
Morten er utdannet lektor med master i musikkdidaktikk og jobber som lærer og musiker med bass som hovedinstrument. Han har de siste årene spilt med musikere/band som Meer, GLO, Guren Hagen, Geirr Lystrup, Zienerfilharmonien og Hege Nielsen Kvartett m.fl., samt i forskjellige lokale prosjekter med kor, amatørteater, revy og som studiomusiker. Han har også medvirket som musiker i Prøysenspelet fra 2012 til 2015, i 2015 som musikalsk ansvarlig. For Teater Innlandet er han aktuell i Hva for en klovn er jeg høsten 2017.
Les mer >

Skuespiller

Knut Erik Engemoen
Knut Erik er fra Elverum. Han er utdannet fra musikkteaterlinjen ved Bårdar Akademiet. For Teater Innlandet har han spilt i Det året det var så bratt, Pippi Langstrømpe, Jeg er Robin Hood og monologforestillingen Ungkar, som spiller forestilling nummer 100 høsten 2017. Sistnevnte forestilling var en co-produksjon med Engemoen Produksjoner, hvor Knut Erik også sto for manusutvikling og regi. Han har hatt tittelrollen i Brune for Akershus Teater, spilt i La den rette komme inn på Rogaland Teater og vært med i Prøysenspelene Tia og timen og Slompetreff. I fjor sommer var han å se i tittelrollen i Nes Friteaters storsatsning Historien om Halvor Hoel. Knut Erik er teatersjef og skuespiller i Låveteatret.
Les mer >

Skuespiller

Helle Ottesen
Helle Ottesen er utdannet ved Trøndelag Teaters elevskole og ble ansatt ved teatret i 1966. Fra 1969 til 1979 var hun ansatt ved Den Nationale Scene i Bergen, og hun var også med på oppstarten av Telemark Teater - nåværende Teater Ibsen i Skien. I 1979 kom hun tilbake til Trøndelag Teater og var ansatt der fram til 2016, kun avbrutt av fire år hvor hun drev Teater Vito, sammen med sin mann, skuespiller Sigurd Werring. Fra 1989 til 1993 var hun teatersjef ved Trøndelag Teater. Hun har gjestespilt ved Det norske Teatret, Rogaland Teater, Agder Teater og Riksteatret og medvirket i filmer, Fjernsynsteatret og underholdningsprogrammer for TV. Hun har spilt revyer med Rolv Wesenlund og Harald Heide Steen jr. og har turnert hele landet med diverse kabaret-oppsettinger. Mest kjent er kanskje Store lille Otto, basert på tekster av Otto Nilsen. I løpet av sin karriere har hun spilt i ca. 90 produksjoner, og hennes allsidighet har gitt henne ledende roller i alt fra kabaret og komedier til tyngre drama. Hun har også fått bruke sin musikalitet i operetter og musikaler, som for eksempel i Flaggermusen, My fair Lady, Spelemann på taket, Chicago og Sound of Music. I fjor pensjonerte hun seg etter 50 år som skuespiller, men gjør et tidlig comeback her hos oss som Hanna Winsnes i Man tager 20 egg.
Les mer >

Regissør og dramaturg

Otto Homlung
Otto debuterte som regissør ved Den Nationale Scene i 1968 og var senere fast tilknyttet teatret. Han har vært engasjert som regissør ved et flertall av landets største scener. Han har blant annet regissert Juvikfolke for Det Norske Teatret, Medmenneske for Riksteatret og Undset for Nationaltheatret/Riksteatret. Otto har vært teatersjef for Trøndelag Teater i to omganger og for Det Norske Teatret. For Teater Innlandet har han skrevet og regissert stykket Dikterhøvdingen som hadde premiere i 2015 og har vært på ny turné våren 2017. Våren 2018 er han aktuell som dramatiker og regissør for Man tager 20 egg.
Les mer >

Scenograf og kostymedesigner

Bård Lie Thorbjørnsen
Bård er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo. Han har hatt oppdrag som scenograf ved en rekke av landets største scener. Han har samarbeidet med Otto Homlung på Juvikfolke og Undset, og har blant annet stått for scenografien til Bikubesong ved Det Norske Teatret, Dødsdansen ved Hålogaland Teater og Gjengangere ved Riksteatret. Bård har vært nominert til Heddaprisen for sitt arbeid flere ganger. I 2014 mottok han Heddaprisen for Beste scenografi/kostymedesign for Besøk av gammel dame ved Trøndelag Teater, og i 2015 fikk han prisen for sitt arbeid med Når vi døde våkner, også ved Trøndelag Teater. For Teater Innlandet har han tidligere vært scenograf på Dikterhøvdingen, og vært både scenograf og kostymedesigner for Hedda Gabler og Om mus og menn. Våren 2018 er han aktuell med Man tager 20 egg.
Les mer >

Maskør

Helge Bjørnå
Helge er fagsjef for maskeavdelingen på Riksteatret. Han har tidligere vært ansatt på Oslo Nye Teater og Nationaltheatret. Han har hatt maskedesign på en rekke oppsetninger, for eksempel Undset, som Otto Homlung hadde regi på, Lilli Valentin for Nationaltheatret og Vildanden for Riksteatret. Helge var fast maskør for Wenche Foss i mange år. For Teater Innlandet var Helge i 2015 maskør på Dikterhøvdingen, som var ute på ny turné våren 2017. Våren 2018 er han aktuell med Man tager 20 egg.
Les mer >

Skuespiller

Marit Synnøve Berg
Marit Synnøve Berg er utdannet fra Statens Teaterhøgskole. Hun har vært ansatt ved mange teatre, blant annet Rogaland Teater, Nationaltheatret, Teatret Vårt i Molde, Teater Ibsen i Skien, Oslo Nye teater, Agder Teater, Brageteatret i Drammen og Riksteatret. Fra 2000 til 2010 spilte hun tittelrollen i musikkspillet Lady Arbuthnott – Frua på Elverhøy i Sunndal, en rolle hun har gjentatt de tre siste årene. Marit Synnøve har spilt i mange av NRK Radioteatrets produksjoner og har også medvirket i flere episoder av Hallo i Uken på P2. Hun har mange roller bak seg innen tv og film, blant annet i Kyss meg for faen i helvete, NRKs Nobel - fred for enhver pris og Skam, hvor hun spilte Evas mor i sesong 1. For Teater Innlandet har hun tidligere medvirket i Jeg er Robin Hood og Fire forsøk på å gjøre en forskjell. Høsten 2018 kommer hun tilbake for å spille i Bør Børson jr..
Les mer >

Dramatiker

Mikkel Bugge
Mikkel Bugge er dramatiker og forfatter. Han debuterte med den kritikerroste novellesamlingen Yttersider i 2007. For sin andre novellesamling, Tauet, ble han nominert til Brageprisen, og for sin romandebut, Gå under jorda, ble han nominert til P2-lytternes romanpris og Ungdommens kritikerpris, samt tildelt Havmannsprisen. Han har skrevet teaterstykkene Velkommen og Drømmebyen, som har blitt oppført på henholdsvis Hålogaland Teater og Den Nationale Scene. Han er husdramatiker ved Dramatikkens Hus 2016-2017. Mikkel Bugge skrev manus til Teater Innlandets forestilling Inntrengerne som hadde urpremiere høsten 2014. Nå er han aktuell med forestillingen Fire forsøk på å gjøre en forskjell.
Les mer >

Lyddesigner

Morten Kjerstad
Morten jobber som dramaturg for Statsteatret og har tidligere jobbet for blant annet Hålogaland Teater, Riksteatret, DNS og Rogaland Teater. Han har også satt opp ulike teater- og musikkforestillinger. Han har studert litteraturvitenskap og filosofi, og jobber som fisker når teatrene har ferie. For Teater Innlandet er han aktuell som både dramaturg og lyddesigner på vårens forestilling Fire forsøk på å gjøre en forskjell.
Les mer >

Regissør

Yngvild Aspeli
Yngvild Aspeli er fra Hamar. Hun er regissør, skuespiller og figurmaker, og er utdannet ved teaterskolene Ecole Jacques Lecoq i Paris og Ecole Nationale Superieur des Arts de la Marionnette i Charleville-Mezieres. Hun var med å etablere teaterkompaniet Jammy Voo i 2006 og har turnert i hele Europa med alle kompaniets forestillinger. For Teater Innlandet har hun tidligere hatt regi og vært figurmaker på Opera Opaque, en samarbeidsproduksjon med det franske teaterkompaniet Compagnie Philippe Genty, Turnéorganisasjon for Hedmark, Maison de la Culture de Nevers et de la Nièevre og Yngvilds eget kompani Plexus Polaire. Plexus Plaire jobber med visuelt teater og lager forestillinger der forholdet mellom skuespillere og menneskestore figurer står sentralt. Våren 2017 er Yngvild aktuell for Teater Innlandet som regissør for Tornerose.
Les mer >

Skuespiller

Eliza Wills-Crisp
Eliza er skuespiller og regissør. Hun er utdannet ved Ecole Jacques Lecoq i Paris og The Oxford School of Drama i Oxford. Hun var med å etablere teaterkompaniet Jammy Voo i 2006 og har turnert i hele Europa med alle kompaniets forestillinger. Eliza har også etablert teateret «Blue Scream Theatre». Hun har vært involvert i flere produksjoner ved blant annet Soho Theatre og EuroDisney. Eliza jobber også som lærer ved Touring Theatre ved University of Worcester. For Teater Innlandet er Eliza våren 2017 aktuell som skuespiller i forestillingen Tornerose.
Les mer >

Skuespiller og musiker

Emily Kreider
Emily er skuespiller, musiker og foreleser. Hun studerte ved Ecole Jacques Lecoq i Paris. Emily er en av de kreative lederne for teaterkompaniet Jammy Voo og har turnert over hele verden med kompaniet. Emily har også jobbet med blant annet Friches Teatre Urbain, Red Moon Theatre og Pachamama Theatre. Emily underviser i teater ved University of Exeter i England og har tidligere bidratt til boken Lecoq Practitioners in the UK. Våren 2017 er hun aktuell for Teater Innlandet som skuespiller og musiker i Tornerose.
Les mer >

Skuespiller

Kate Edwards
Kate er skuespiller, forfatter og dramatiker. Hun er utdannet ved Ecole Jacques Lecoq i Paris og ved Warwick University i England. I 2006 var hun med å etablere teaterkompaniet Jammy Voo, og har turnert i hele Europa med alle kompaniets forestillinger. For Teater Innlandet er Kate våren 2017 aktuell som skuespiller i forestillingen Tornerose.
Les mer >

Komponist og musiker

Greg Hall
Greg Hall er komponist og musiker. Hans musikk har blitt brukt i flere internasjonale tv- og filmproduksjoner, blant annet Shane Meadows film Le Donk & Scor-Zay-Zee. Han er medlem av bandet Minima, som er ledende innen livemusikk til stumfilmer. Greg har jobbet ved flere britiske teater, blant annet The National Theatre. Han har også jobbet med etnomusikologi for The British Library. For Teater Innlandet er han våren 2017 aktuell som komponist for Tornerose
Les mer >

Skuespiller

Matthew Wells
Matthew er fra Australia og utdannet ved University of Western Sidney og Ecole Jacques Lecoq i Paris. Matt har turnert i Australia med teaterkompaniet Brainstorm productions, som spesialiserer seg på teater for barn og unge. Han jobber nå som regissør og koreograf for kompaniet. Matt var med på å starte teaterkompaniet Rhum and Clay i 2011 og er en av de kunstnerisk lederne for kompaniet. Han har spilt i alle teatrets oppsetninger siden den gang, blant annet 64 squares, TESTOSTERONE, A Strange Wild Song og The man in the Moone. Våren 2017 er Matt aktuell som skuespiller i Tornerose.
Les mer >

Skuespiller

Julian Spooner
Julian er skuespiller og er utdannet ved University of Bristol og Ecole Jacques Lecoq i Paris. Han var med å etablere teaterkompaniet Rhum and Clay i 2010 og er kunstnerisk leder for kompaniet. Han har produsert og spilt i alle teaterets oppsetninger siden 2010, blant annet 64 squares, TESTOSTERONE,A Strange Wild Song og The man in the Moone. Julian har også turnert internasjonalt med teaterkompaniet Idle Motion. For Teater Innlandet er han våren 2017 aktuell som skuespiller i forestillingen Tornerose.
Les mer >

Figurmaker og scenograf

Polina Borisova
Polina er russisk og utdannet ved St. Petersburg State Theatre Art Academy og ESNAM, National Superior School of Puppet Arts. Polina har blant annet jobbet med Pupella-Nogues Company og samarbeider jevnlig med kompaniet Plexus Polaire. For Teater Innlandet har Polina tidligere spilt i Opera Opaque. Hun har satt opp flere solo-forestillinger blant andre Go! og Skazka som har turnert verden over. For Teater Innlandet er Polina våren 2017 aktuell som figurmaker og scenograf for Tornerose.
Les mer >

Skuespiller og sanger

Håvard Bakke
Håvard debuterte som skuespiller i rollen som Pelle i filmatiseringen av Ingvar Ambjørnsens ungdomsbok Døden på Oslo S. Han har spilt i en rekke musikaler, som for eksempel Spamalot, We Will Rock You, The Sound of Music og I Blanke Messingen. Håvard har medvirket i flere filmer og TV-serier; han har blant annet spilt Langemann i NRKs Kaptein Sabeltann-filmatiseringer og hatt en ledende rolle i TV2s Hotel Cæsar. Han platedebuterte med bandet Monomania i 2007 og spiller og synger i COVER ME – a tribute to Bruce Springsteen.
For Teater Innlandet har Håvard spilt rollen som Nils i Willie Nelson kjente mor mi som hadde premiere i 2015, og som fortsatt turnerer i 2016.
Les mer >

Musiker

Trond Augland
Trond spiller fast med Rita Eriksen og Trond Nagell-Dahl. Han er for mange kjent fra det årlige musikkshowet Sommerslagere på Gjøvik. Trond har jobbet med en rekke artister, for eksempel Jørn Hoel, Steinar Albrigtsen, Viggo Sandvik, Geirr Lystrup og Kaia Huuse.
For Teater Innlandet er Trond musiker i Willie Nelson kjente mor mi som hadde premiere i 2015, og som fortsatt turnerer i 2016.
Les mer >

Bassist

Helge Harstad
Helge har hovedfag i musikk fra Universitetet i Oslo. Han er fast medlem av Gisle Børge Styve Trio og bandet til Niko Valkeapää. Helge har spilt med mange artister, for eksempel Lars Bremnes, Karl Seglem, Viggo Sandvik, Guren Hagen, Knut Anders Sørum og Jon Lotterud. Samarbeidene med Niko Valkeapää og Lars Bremnes har resultert i to Spellemannspriser.
For Teater Innlandet er Helge musiker i Willie Nelson kjente mor mi som hadde premiere i 2015, og som fortsatt turnerer i 2016.
Les mer >

Skuespiller

Line Heie Hallem
Line er utdannet fra Statens Teaterhøgskole. Hun har spilt i Alice i eventyrland på Den Nationale Scene, hatt rollen som Ophelia i Oslo Nye Teaters Hamlet, vært med i flere produksjoner for Brageteatret og spilt i Teatret Vårts Pusterom. Hun medvirket også i Robert Wilsons Peer Gynt, som var et samarbeid mellom Det Norske Teatret og Den Nationale Scene, men som også ble spilt i New York. Line har også spilt i Spelet om Heilag Olav.
Våren 2016 spilte Line Curleys kone i Om mus og menn, og var høsten 2016 aktuell med forestillingen Rekyl som også spilles i 2017. Line ble nominert til Heddaprisen for beste kvinnelige skuespiller for rollen i Rekyl.
Les mer >

Regissør

Franzisca Aarflot
Franzisca er regissør og dramatiker og driver sitt eget produksjonsselskap. Hun har bred erfaring fra arbeid med samtidsdramatikk i Norge og i utlandet og har regissert mer enn 50 oppsetninger. Franzisca hadde den kunstneriske ideen til og regien på Teater Innlandets Drømmecontainer´n. Høsten 2016 og våren 2017 er hun aktuell for Teater Innlandet med Rekyl, som ble nominert til Heddaprisen for Årets forestilling i 2017.
Les mer >

Regissør

Lars Erik Holter
Lars Erik har utdannelse som både skuespiller og regissør fra Statens Teaterhøgskole. Han er ansatt som professor på Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo. På midten av 1990-tallet spilte han blant annet i en rekke forestillinger på Nationaltheatret. Siden 2000-tallet har han for det meste arbeidet som regissør og hatt oppdrag ved en rekke av landets største scener. Lars Erik var i 2007 nominert til Heddaprisen i kategorien «Beste regi» for to forestillinger, Våre foreldres seksuelle nevroser for Den Nationale Scene og Helten på den grønne øya for Det Norske Teatret. For Teater Innlandet har han tidligere vært regissør for Hedda Gabler. Høsten 2018 kommer han tilbake for regissere Bør Børson jr.
Les mer >

Scenograf

Christine Lohre
Christine har utdannelse innen scenografi og kostymedesign fra Dramatiska Institutet i Stockholm. Hun har hatt oppdrag som scenograf ved de fleste teatrene i Norge. Min forestilling for min mor og I morgen var jeg alltid en løve – monolog for tre kvinner har begge vært på turne for Teater Innlandet. Hun har også blant annet stått for scenografien til Riksteaterets forestillinger om Pulverheksa og Kong Lear på Den Nationale Scene. I 2005 ble hun nominert til Heddaprisen for «Beste scenografi/kostymedesign» for Alladin og den magiske lampen ved Oslo Nye Teater. For Teater Innlandet har hun tidligere vært scenograf på Rekyl, og i 2017 var hun del av det kunstneriske teamet som vant Heddaprisen for "Beste audiovisuelle design" for den forestillingen. Høsten 2018 er hun aktuell med Bør Børson jr.
Les mer >
Tittel
Innhold