HELLO

HELLO spilles på Black Box Teater under Heddadagene 2018. Forestillingene under Heddadagene er støttet av Sparebank1 Østlandet.

I HELLO møter vi tre unge dansere som har flyktet fra hjemlandet sitt. Gjennom dans, tale og film forteller de sine historier. Historier om å starte på nytt og å lykkes!

Abir og familien har flyktet fra Yemen. I hennes kultur har ikke jenter lov til å stå opp for seg selv, ei heller danse. Men dans har gitt den sjenerte, stille jenta mot til å ta egne valg. Gjennom dans har hun funnet sin stemme.

Miko flyktet fra Eritrea og var på flukt i måneder før han kom til Norge. En ung gutt og en sterk historie. Gjennom dans har han bygget et liv og en hverdag i Norge.

Herlander reiste fra fattigdommen i Angola til Europa for å skape en fremtid. Etter mange år med hardt arbeid bor han ikke lenger på gata, og han lever av å danse.
HER kan du se en filmsnutt!

HELLO er en vakker og sterk forestilling om identitet.

Forestillingen er støttet av: Fritt ord, Kulturrådet, Spenn, Hedmark fylkeskommune og Hamar kommune.


Ca. 60 minutter
Totalt 2 forestillinger fra 12.juni til 13.juni
Premiere 11.november 2017
MED: Dansere: Abir Alyousofi, Milkias Alem og Herlander Silva Moreira
AV: Av Therese Slob. Scenografi: Lise Skjæraasen Lysdesign: Olav Nordhagen Filmproduksjon: Sylskarp Lyddesign: Thorleif Silkebækken
BILLETTER: Ordinær pris kr. 225,- (eks. avg.) Gruppepris for fem eller flere. For flere billettkategorier, klikk på ditt spillested.
FORESTILLINGER:
Ny danseforestilling
av Therese Slob
ANMELDELSER: Hamar Arbeiderblad - Paula Bjertnes: Bevegende historier Terningkast seks
"Danseforestillingen «Hello» er dønn ærlig. Både dans og tekst kommer rett fra leveren. Og den treffer. Hardt."
"«HELLO» er en intens reise om styrke og framtidshåp"
"En meget intens time, som rister og beveger" "Den rører ved det vesentlige, og gir rom til ettertanke. Mye ettertanke."
Les hele anmeldelsen her

Hadeland - Per Eivind Knutsen: Knalltøff og sterk forestilling
"«Hello» er så gruelig effektiv..."Tusen takk til flyktningene og hovedpersonene i forestillingen, Herlander Silva Moreira, Abir Alyousofi og Milkias Alem for at jeg nå endelig skjønner hvordan det er å oppleve det dere har gjort..."
"Gjennom hele forestillingen er det til sjuende og sist sanseinntrykkene som er sterkest. Utvilsomt er alle tre avsindig dyktige dansere"..."Det sterkeste blir likevel historiene de tre hovedpersonene forteller i løpet av kvelden"
BILDER / FILM:
KOMMENTARER:
Tittel
Innhold