!KYSS

I anledning Edvard Munchs 150 års-jubileum presenterte Teater Innlandet en scenisk hyllest til Norges største og mest betydningsfulle maler.
5 scenekunstnere, 4 dramatikere, 3 koreografer, 2 regissører og 1 dramaturg tolket Livsfrisen. Det ble en annerledes, dramatisk og sanselig opplevelse.

MED: Hanne Dieserud, Steinar Taarn Sande, Tobias Avlund Heiberg, Maria Grazia og Emilie Birkenes Thun
AV: Marius Leknes Snekkevåg, Janne Aasebø Johnsen, M. H. Hallum og Gyrid Axe Øvsteng Overordnet regi og tilrettelegging: Mette Brantzeg Koreografi: Sigrid Edvardsson, Therese Slob og Gull Øzger Delregi: Øystein Johansen Dramaturg: Mari Moen Scenografi og kostymedesign: Kristin Bengtson Hagen Lysdesign: Olav Nordhagen
ANMELDELSER: Oppland Arbeiderblad, Siv Storløkken: "Intens hyllest til nevrotiker"
"Teater Innlandet henter Munch dit han hører hjemme: Til scenen, med historier til bildene hans."
"!KYSS er en intens forestilling, med erotikk, sjalusi og tynnslitte nerver, ikke minst formidlet av Steinar Taarn Sande. Sandes blikk er nesten verdt forestillingen i seg selv" ..."Det er også øyne som gjør Gyrid Axe Øystengs "Død mor" sterkt. Når Grazias øyne glitrer er det ikke av sinne; de er breddfulle av tårer. Framføringen av samtalen mellom jenta og hennes avdøde mor (Dieserud) får det rett og slett til å gå kaldt nedover ryggen på meg"

Hamar Arbeiderblad, Geir Vestad: "Kjønnskampen rår"
"Det er kampen mellom kjønnene, menn som frykter og tilber kvinner og kvinner som spiser menn, som virker sterkest i Teater Innlandets Munch-hyllest «Kyss». ... Men dette er likevel bare én side av forestillingen, som har atskillig rom også for humor og lekenhet."
"...helheten imponerer gjennom sin bredde og variasjon, samtidig som forestillingen som helhet speiler noe av en tematisk utvikling gjennom Munchs billedverden"
"Et av de klare høydepunktene, kanskje det fineste av alle, er koreografen Therese Slobs dansesekvens «Til henne», der kjønnskampen er som råest og kreftene sterkest men som også rommer vakre drømmestemninger og målløse lengsler. desperasjon og fortvilelse, skrik og stumhet"
"Et annet høydepunkt er koreografen Sigrid Edvardssons «Marats død»"
"Janne Aasebø Johnsens tekstlige lek ... bidrar til å skape den fine balanse mellom alvor og lekenhet som denne forestillingen bæres av"

Gudbrandsdølen Dagningen, Inger Stokland: "Med et nytt blikk på Edvard Munch"
"Teater innlandet lovet en dristig forestilling i sin hyllest til Edvard Munch. Det ble det også" ... "Et fascinerende spark i sjelen"... "Kyss er en intens forestilling, hvor publikum får møte Munchs lidenskapelige, depressive, kaotiske og motsetningsfylte liv"

Østlendingen, Bodvar Lotsberg: "!KYSS: God Munch-hyllest"
"Munch-forestillingen !KYSS byr på mange spennende scenebilder." ... "Vi fikk innfridd mange av våre håp"..." De fem unge på scenen og de unge som var ansvarlige for manus og koreografi, hadde fått til mange spennende episoder" ... "Det som fascinerte oss mest, var lyssettingen. den bidro sterkt i helhetsopplevelsen"
BILDER / FILM:
KOMMENTARER:
Tittel
Innhold