Til toppen
Kvinner og menn med statuett Heddaprisen takketale
bilde bilde

Del med en venn

Heddaprisen for Beste barneforestilling til Karons sandkasse

Heddaprisene 2022 ble søndag 19. juni delt ut under en festforestilling i Det Norske Teatret. Teater Innlandet var nominert i kategorien Beste barneforestilling for Karons sandkasse, og skuespiller ved teatret, Julie Bjørnebye i kategorien Beste kvinnelige skuespiller/hovedrolle for rollen som Maja i nettopp Karons sandkasse.

Stemningen sto i taket da prisvinneren av Beste barneforestilling ble presentert og vi etter hvert forsto at det rett og slett var vår Karons sandkasse som ble omtalt! Teatret takker for den meget høythengende utmerkelsen og vi er stolte over å ha laget denne sterke forestillingen. En stor og hjertelig takk må også rettes til familien Sandsund Lie for samarbeidet og deres vilje til å dele.

Heddajuryens begrunnelse: Mange av de siste sesongenes forestillinger for barn har insistert på det barnlige som omdreiningspunkt: At det lekende – og dermed kroppslige, alvorlige, sensitive og uregjerlige – får stå sentralt.
Hos årets vinner skaper det surrealistiske og lekende et scenisk univers som oppleves både kakofonisk og klart på samme tid. Gjennom en solid tekst og regi, et sterkt skuespillerlag, en mangslungen scenografi og et suggererende lys- og lydbilde, skapes en forestilling som lar oss som publikum ubesværet ta del i noe av det mørkeste vi kan forestille oss.
Blant myrull, sand, blomster, klovner, strutteskjørt, sykesenger og stjerner oppstår en fortelling som beveger seg både utover og innover, i det metafysiske og det jordiske på samme tid.
Forestillinga er noe langt mer enn teater som samtale, eller som trøst. Den lar oss se både gleden og det grusomme i hvitøyet, i et raffinert og befriende formspråk.

Karons sandkasse hadde urpremiere i februar 2022 med påfølgende turné i Innlandet. I tillegg ble den vist under Heddadagene 2022. Forestillingen er en helt spesiell historie om hvordan barn møter døden, skrevet i samarbeid med to barn som selv har mistet et søsken. Fortalt gjennom deres eget språk er forestillingen en hyllest til barns evne til lek og fantasi i møte med det aller vanskeligste. Les mer om forestillingen her.

Det ble dessverre ingen pris på Julie Bjørnebye, men hun har all grunn til å være stolt av den store anerkjennelse for sin tolkning av rollen som barnet Maja, både blant publikum og presse. Teatret er svært stolte av Julie og nominasjonen er en seier i seg selv.

Heddaprisen eies av Norsk teater- og orkesterforening (NTO) på vegne av sine scenekunstmedlemmer. Prisutdelingen er et samarbeid mellom NTO, Norsk teaterlederforum og det til enhver tid arrangerende teater.

Les mer om Heddaprisen og alle prisvinnerne her.

Se et utvalg bilder fra prisutdelingen (foto: Teater Innlandet):

Teatersjef Thorleif Linhave Bamle
Manusforfattere Miriam Prestøy Lie, Astrid Sandsund Lie og Torkil Sandsund (som også regisserte forestillingen)
Skuespillerne Anne Guri Tvedt, Sofie Huijs, Sunniva Du Mond Nordal og Julie Bjørnebye. John Nyutstumo, Stian Isaksen og Tom Styve var ikke til stede da bildet ble tatt.
Scenograf og kostymedesigner Kristin Bengtson
Komponist Peter Baden
Produksjonssjef Unni Moløkken
Kristin Bengtson, Torkil Sandsund og Peter Baden med selveste Hedda!

Arrangørweb