Mannslagerhola

Augund Jonsvik har gjort noe fryktelig i fylla, og Mikkjel Fønhus skildrer mesterlig den fredløses nervepirrende kamp for friheten. Mennesket møter den nådeløse naturen med en forbløffende overlevelsesvilje, men også et sosialt behov. Noe som kan medføre stor fare…

MED: Skuespiller: John Nyutstumo
AV: Dramatisert av: Lennart Lidström og John Nyutstumo Regi: Lennart Lidström Scenografi: Kristin Bengtson Hagen
ANMELDELSER: Hadeland, Marianne Valkner: "Fengslende Fønhus" - "Sterkt av John Nyutstumo ... Helstøpt og ekte vare"

Østlendingen, Knut Fjeld: "Nakent og Sterkt av Nyutstumo" - "Både historien han forteller, og personen han framstiller, griper tak ... en stillferdig time som blir sittende baki der lenge"

Oppland Arbeiderblad, Ingvar Skattebu: "Lavmælt drama" - "John Nyutstumo skildrer den fredløse drapsmannen like varlig som Mikkjel Fønhus selv skildret naturen ... oppsetningen krever sin mann. Den biten tar Nyutstumo på strak arm. Fortellingen sitter ... Dette er en skogens og fjellets fortelling. En fortelling om et menneske som må rømme fra alt, og som må leve som fredløs."

Hamar Arbeiderblad, Geir Vestad: "Lavmælt med nerve" - "...en tett og dempet forestilling om å være alene og på flukt ... Fønhus har også en menneskelig dramatikk i fortellingene sine, og det er denne som er fanget opp i Teater Innlandets Mannslagerhola ... John Nyutstumo skaper en nerve i fortellingen som antyder at det fortsatt er spenninger til stede hos den temmelig slitne flyktningen."

Gudbrandsdølen Dagningen, Per Ivar Henriksbø: "Fønhus til scenen" - "...han lar ordene i det velskrevne manuset være det viktigste ... instruktør Lidstrøm har tatt godt vare på det særegne i Fønhus-universet"

Hedalen.no, Bodil Øyhus Pihl: "Dette var et skuespill med menneskesinnet og naturen i sentrum, drevet med en fascinerende fortellerevne ...skildret så nøyaktig at om øynene lukkes, ser jeg fargene, hører skjora, og kan kjenne en knugende ensomhet".
BILDER / FILM:
KOMMENTARER:
Tittel
Innhold