Til toppen
Bilde av teatersjefen
bilde bilde

Del med en venn

Velkommen til forestilling!

Sigrid Undset er en av våre virkelig store innen litteraturen. Kanskje den største? Hun hører uomtvistelig til Lillehammer og vår region – Innlandet. At Teater Innlandet velger å iscenesette et av hennes verk skulle kanskje bare mangle, eller er på høy tid, vil sikkert noen også mene. Når vi nå først velger noe fra Undsets rike samling, er det kanskje mer overraskende at vi velger en, for mange, lite kjent roman. Vi mener imidlertid at nettopp Fortellingen om Viga-Ljot og Vigdis egner seg spesielt godt for scenen. Vi er svært stolte over å være de første som bringer denne glemte sagathrilleren til teaterscenen og på den måten løfter frem mer ukjente sider ved Undsets forfatterskap.

Ti sed og skikk forandres meget, alt som tidene lider, og menneskenes tro forandres og de tenker annerledes om mange ting. Men menneskenes hjerter forandres aldeles intet i alle dager. – Undset.

Fortellingen om Viga-Ljot og Vigdis er lagt til en viktig brytningstid i norsk historie – kristningen av Norge på Olav Tryggvasons tid. Da, som nå, var menneskets hjerte fylt av kjærlighet, tro og tvil, hat, skam og ære. Følelser og viljer så sterke at de kan rive et menneske, og andre rundt, i stykker.

Hjertelig velkommen i teatret!

Thorleif Linhave Bamle
teatersjef Teater Innlandet

Arrangørweb