Til toppen
Thorleif Linhave Bamle

Bilde: Hamar Arbeiderblad

bilde bilde

Del med en venn

Velkommen til Få bomme en

Når jeg skriver denne teksten regner det bomber over Ukraina (og mange andre steder i verden), mens vi her hjemme hamstrer øl. Det er med andre ord med stor ydmykhet vi, i denne trygge delen av verden, velger å iscenesette noe som vi på alle måter har få forutsetninger for å virkelig vite noe om. Samtidig brenner det, bokstavelig talt, i vår egen bakgård, og vi kan umulig forholde oss likegyldig. I teatret snakker vi ofte om relevans og aktualitet i det vi gjør og setter på repertoaret. Nå kjennes det ubehagelig og beklagelig aktuelt.  

Men selv i de mørkeste avkroker finnes det glimt av lys – av håp. Selv i krigens klamme kaos finnes det medmenneskelighet. Et ønske om å reparere og stå opp mot all den ødeleggelse som følger krig. For uavhengig av hvilke parter som kriger, eller årsak, er det mennesker som betaler. Mennesker som deg og meg.  

Det er med stor ydmykhet, men også stolthet vi ønsker velkommen til denne urpremieren. Stykket er skrevet av Daria Glenter, som var en del av vårt første talentprogram TI Ung i perioden 2021 – 2022.  

Thorleif Linhave Bamle 

teatersjef, Teater Innlandet 

Arrangørweb