Til toppen
En gruppe skuespillere

Bilde: Foto: Teater Innlandet

bilde bilde

Del med en venn

Vårt nye kjerneensemble

Påtroppende teatersjef i Teater Innlandet, Thorleif Linhave Bamle, har i sommer ansatt tre nye skuespillere til åremålsstillinger ved Teater Innlandet, og denne gjengen vil sammen med teatrets faste skuespiller og kunstneriske rådgiver John Nyutstumo og skuespiller Tom Styve utgjøre et nytt kjerneensemble.

Teater Innlandet arrangerte 17.-28. juni en to ukers kombinert workshop og audition for profesjonelle skuespillere. Workshopen ble holdt av Terje Strømdahl, Lars Erik Holter, Jan Tariq Rui-Rahman og Thorleif Linhave Bamle.

Ved påmeldingsfristens utløp var det kommet inn hele 298 søknader, og 20 heldige ble valgt ut. Gjennom disse to ukene fikk de 20 skuespillerne konkrete mål de skulle arbeide mot, og alle fikk mulighet til å tilegne seg ny kunnskap, nye verktøy og nye kontakter. Påtroppende teatersjef så dette som en unik anledning til å blinke seg ut 3 skuespillere som han ønsket å knytte til teatret i åremålsstillinger.

– Denne måten å finne nye skuespillere på er unik med tanke på at vi får være sammen over så lang tid, -og vi mener prosjektet var svært vellykket, sier Bamle. Han forteller at de tre som nå skal utgjøre kjerneensemblet sammen med John og Tom er dyktige, sterke og allsidige skuespillere.

Alle fem vil utfylle hverandre på en god måte. De vil være en positiv faktor for kvaliteten på våre produksjoner, da vi har tro på at skuespillerne vil løfte hverandre etter hvert som de blir kjent. De skal også være med i kunstneriske prosesser hvor nye prosjekter skapes.

Thorleif Linhave Bamle

Videre forteller han at han ser for seg at når innleide skuespillere kommer inn utenfra og møter en slik kjerne, kommer de eksterne raskere inn i materien. Han forteller at teatret har satt et «hårete» mål for de neste fem årene, med både nasjonale og internasjonale ambisjoner, men fortsatt med en klar og tydelig forankring i Innlandet.

Det er flott å kunne ta et slikt grep og styrke den kunstneriske staben og vår kjernevirksomhet så betraktelig.

Thorleif Linhave Bamle

Gleder seg til det nye

John Nyutstumo (67) har arbeidet ved Teater Innlandet siden opprettelsen i 2010, og er fra før svært godt kjent i Innlandet med en lang fartstid fra Hedmark Teater, hvor han startet i 1991.

– Jeg har slitt ut seks teatersjefer, jeg, ler John.

Han er i høst aktuell med Hamsun-forestillingen «Guddommelig galskap», som han selv står bak. Og den 10. oktober har «Den enfoldige morderen» premiere, hvor han har flere roller.

Jeg gleder meg veldig, med en nærmest skrekkblandet fryd, til de nye starter. Jeg har hele veien savnet å ha flere skuespillerkolleger. Dette blir kjempestas!

John Nyutstumo

John forteller videre at han gleder seg spesielt til de alle kan få prøve seg på litt forskjellige ting sammen, da alle skal være ved teatret over en såpass lang periode.

– Dette blir en utviklende prosess for oss alle. Jeg er jo mye eldre enn de fire andre i ensemblet, så nå skal de få sitt å slite med!

Åremålet er på tre år, og to av skuespillerne starter allerede i november. Sistemann, Stian, er på plass til våren.

– Jeg har et engasjement ved Teater Ibsen som jeg skal fullføre, sier Stian Isaksen (36).

Stian kommer fra Drammen og har arbeidet ved Teater Ibsen de siste årene.

– Jeg er vant med å turnere etter å ha spilt i flere produksjoner ved Teater Ibsen, samt ved Sogn og Fjordane Teater. Nå gleder jeg meg til å flytte til Hamar og å bli kjent i Innlandet, for jeg har ikke vært her så mye tidligere.

Stian Isaksen

Stian gikk på Romerike Folkehøgskole og ble der kjent med Tom Styve. De arbeidet en sesong ved sommerteatret i Hunderfossen Familiepark.

– Det er ekstra moro å skulle få jobbe med Tom! Og så har jeg stor tro på tette ensembler, -det å lage teater på den måten tiltaler meg. Påtroppende teatersjefs tanker for framtida appellerer til meg. Og så har jeg jobbet en del med regi, og gleder meg til å bruke alt jeg har lært, avslutter Stian.

Kjennskap til Innlandet

Anne Guri Tvedt (39) er utdannet danser og har etter mange år med dans satset på en skuespillerkarriere. Anne Guri kommer fra Tromsø, men bor i Oslo. Hun er likevel kjent med Teater Innlandet.

– Jeg har turnert med Teater Innlandet tidligere, med forestillingen «The Knots», så jeg er faktisk litt kjent her!

Hun kjenner også Stian litt fra før, og forteller at det føltes godt å bli ansatt etter en prosess som det workshopen viste seg å være.

– Vi ble veldig godt kjent disse to ukene i juni. Det var mange dyktige folk der! Jeg ønsker å gjøre en god jobb i Innlandet, og ser på dansebakgrunnen min som en stor styrke, sier hun.

Anne Guri Tvedt

Anne Guri er nemlig utdannet ved Balletthøgskolen, og er glad for alt hun har fått erfare både innen dans og teater. Hun jobber nå på Nationaltheatret med familieforestillingen «Alice i Vidunderland». Hun forteller videre at workshopen var avgjørende for å ville jobbe ved Teater Innlandet.

– Det ga skikkelig mersmak, og det er planlagt mange prosjekter som frister. Jeg tror det å være i et kjerneensemble gjør at vi tar større eierskap til prosesser og til stedene vi skal besøke igjen og igjen, avslutter hun.

Nyutdannet og klar for Innlandet

Siste kvinne i det nye trekløveret er Sunniva Du Mond Nordal (26) fra Lier. Sunniva var ferdigutdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2018. Nå gleder hun seg til å være i ro på ett teater for en lengre periode.

Det er et urolig liv å være freelancer, så nå gleder jeg meg til å bli innlending, og trives allerede godt her.

Sunniva Du Mond Nordal

Hun håper å kunne bidra sterkt på det musikalske området, og forteller at hun ikke er sjenert men liker å by på seg selv og å utforske både det vakre og det stygge i mennesket. Videre forteller hun at hun elsker tøffe utfordringer hvor hun får noe å strekke seg skikkelig etter, og tror det er mye spennende som skal skje framover.

Det blir spennende å spille teater der folk bor. Mitt håp er at jeg kan bidra til å gjøre folk enda mer interessert i teater!

Sunniva Du Mond Nordal

Tom Styve (34) kommer fra Lillehammer og har allerede vært ved teatret i flere år. Han er godt kjent i Innlandet. Tom er aktuell med hovedrollen i høstens storsatsing «Den enfoldige morderen», og har i sommer spilt i «Peer Gynt» på Gålå. I vår turnerte han med Riksteatret og forestillingen «Fuglane».

– Nå blir det flere å sparre med, sier Tom energisk, før han fortsetter:

Jeg gleder meg til å finne ting ved de andre som jeg kan lære av, og å kunne gi andre inspirasjon. Jeg har trivdes veldig godt ved Teater Innlandet og er blitt skikkelig glad i publikummet vårt!

Tom Styve

Styrker Teater Innlandet

Den påtroppende teatersjefen forteller at kjerneensemblet utvilsomt kommer til å løfte hverandre, og bidra til å ytterligere styrke kvaliteten på teatrets produksjoner.

– Alle kommer til å bosette seg i Hamar for å ha nærhet til våre produksjonslokaler og Innlandet. De vil bli en aktiv del av det som skal bli et kunstnerisk råd, og hele teatret vil nyte godt av kompetansen deres. Hos Teater Innlandet er hele huset involvert i de ulike produksjonene, noe som er en stor fordel.

Når det gjelder finansieringen av stillingene forteller han at de midlene teatret har til rådighet vil bli disponert annerledes nå som det trengs færre innleide skuespillere.

Vi har ikke fått mer midler, det er bare regnestykket som blir annerledes.

Thorleif Linhave Bamle

Ved spørsmål, kontakt Thorleif Linhave Bamle, tlf. 976 79 748.

Arrangørweb