Til toppen
Mann i dress, smilende

Bilde: Magnus Skrede

bilde bilde

Del med en venn

Publikumstall 2022

Selv om pandemien ble avblåst i februar 2022, rett før premieren på vår kritikerroste forestilling Karons Sandkasse, har teateråret vært preget av ettervirkningene. Vi opplever at publikum har begynt å finne veien tilbake til salene, men det vil ta lang tid før vi kan snakke om «normalår».

Til tross for krevende omstendigheter har det vært et begivenhetsrikt og kunstnerisk sterkt år for Teater Innlandet.

I 2022 har 348 forestillinger og arrangementer blitt avviklet hos Teater Innlandet, eller med støtte fra teatret. Vi har produsert, co-produsert og gjennomført ulike samarbeid som totalt har trukket 41.268 publikummere inn i en sal.

Foto: Christophe Raynaud de Lage

Vi har opplevd en økende tilslutning gjennom året og er særlig fornøyd med at vi ser en reell oppgang fra året før på forestillinger i vår egen region. Det gir oss tro på fremtiden. Som i 2021 bidrar vårt samarbeid om Moby Dick med Yngvild Aspeli til at vi får gode publikumstall også i utlandet. Sistnevnte er det god grunn til å være stolte av. Gjennom Moby Dick har teatret markert seg sterkt også internasjonalt.

2022 har vært et meget sterkt kunstnerisk år for Teater Innlandet. Vi fikk Heddaprisen for beste barneforestilling med Karons Sandkasse, og sammen med Evangeliet etter Jesus, Himmelens Dronning, ble den fremhevet som årets teaterforestilling innen respektive sjangre av NRK på tampen av året.

jente bruker lekebil som telefon, fantasifigurer i bakgrunnen
«Karons sandkasse» mottok Heddaprisen for Årets beste barneforestilling. Foto: Erika Hebbert

Vår egen Politisk korrekt teaterfestival fortsetter å vokse og bidrar til å sette teatret ytterligere på kartet. Evangeliet etter Jesus, Himmelens Dronning satte i gang en nasjonal debatt knyttet til de skeives, og spesielt transpersoners, plass i kirkerommet.

Mann sitter på en stol, alene på scenen
Foto: Magnus Skrede

Videre avsluttet vi året med en strålende avskjedsforestilling for vår egen John Nyutstumo med Før jeg glemmer at jeg elsker deg: Jeg elsker deg. Forestillingen trakk fulle hus i hele Innlandet og bidro sterkt til å løfte temaet demens og Alzheimer i den offentlige samtalen.

Nå er teateråret 2023 allerede godt i gang og vi ser frem til å møte publikum med ny og spennende scenekunst i tiden som kommer. Allerede 26. januar blir det urpremiere på Fortellingen om Viga-Ljot og Vigdis av Sigrid Undset.

Velkommen til teatret!

Arrangørweb