Til toppen

Teaterfolk

Kvinne med headset, tekst Teaterfolk av og med Kari Slaatsveen
bilde bilde

Del med en venn


En podkastserie av Kari Slaatsveen

Kari Slaatsveen snakker med skuespillere, instruktører, scenografer og politikere – og med dem som jobber både foran og bak scenen. 

Sesong 1 gikk ut våren 2020 – 6 små samtaler inne i en hage, i en annerledes periode hvor vi ikke kunne gå i teater.

I sesong 2 denne høsten kan du bli kjent med enda flere teaterfolk – alle med en tilknytning til teater, Innlandet og til Teater Innlandet. 

Musikken du hører er laget av Ellen Andrea Wang.

Du kan høre episodene her, eller der du vanligvis hører på podkast. Søk etter Teaterfolk, så finner du oss! Abonnér gjerne, så får du varsel når ny episode er ute!

Podcast

Episoder

Episode 11: Ida Høy

Smilende kvinne

Kari og Ida snakker om usannsynlige vennskap, om å elske Ibsen og om å skape teatermagi for barn!

I familieforestillingen Fuglefesten møter vi mark, flaggermus og fugler. Hvordan kan kostymer forløse en rolle? Og hva har John Nyutstumo til felles med Billy Porter?

I den aller siste episoden av Teaterfolk, helt på tampen av 2020, får du høre Kari i samtale med regissør og manusforfatter Ida Høy. Ida har jobbet som regissør i det frie feltet i mange år, er Ibsen-entusiast og liker å være en outsider. I februar sender hun familieforestillingen Fuglefesten ut på turné i Innlandet. Til alle våre kjære lyttere – takk for følget og godt nytt år!

Episode 10: Eli Kristin Hanssveen

Kvinne foran mic

Eli Kristin Hanssveen er solist ved Den Norske Opera og Ballet, og primus motor for Operafest Røykenvik. I ei lita stue, inne i tåka ved Randsfjorden, snakker Kari og Eli Kristin om opera og teater, om Kirsten Flagstad – og om å bli hensatt av musikk.

Opera til folket! God jul!

Episode 9: Kåre Nordseth

Mann

I et koselig hvitt trehus på Tangen bor frilanspoet, trombonist, tusenkunstner og Teater Innlandets multitekniker og turnebussjåfør – Kåre Nordseth. 

Kåre og Kari snakker om kaffeskravling på Samvirkelaget, om å være et teatermenneske eller ikke og om historiefortelling. Har vi forresten gått glipp av en statsmeteorolog? Og bor det et hoggormspøkelse i veggen der oppe i skogkanten? 

Episode 8: Even Aleksander Hagen

Mann foran mic

Født på Lillehammer, vokst opp på Otta og en av Teater Innlandets fødselshjelpere!

I denne episoden møter Kari tidenes yngste, og Innlandets første, fylkesordfører – Even Aleksander Hagen.

Even Aleksander og Kari snakker om hvorfor teater er viktig, om Anne Cath Vestly – og om at man kan oppnå mer hvis man unner hverandre mer!

Og kan man ha ordførerkjedet utenpå en kjeledress i en snøfonn?

Episode 7: Kristin Bengtson

Kvinne

Rundt skuespillerne foregår det noe magisk i hver teaterforestilling. Kulisser, scenografi og kostyme er med på å gjøre teateropplevelsen komplett. Men hvordan jobber egentlig en scenograf for å få publikum med på leken?

Kari og Kristin snakker om å skape møteplass for opplevelser, om å ha et kjærlighetsforhold til grendehus – og om det går an å være farlig i sokkelesten.  Og hvordan ser det egentlig ut hjemme i huset til en scenograf?

Kristin Bengtson er Teater Innlandets scenograf, og har jobbet som visuell dramaturg og hatt kostymedesign på flere av teaterets forestillinger. I februar 2021 er hun aktuell som scenograf i familieforestillingen Fuglefesten.

Episode 6: Frank Kjosås

Mann

Frank Kjosås synes vi skal snakke mer om livet!

I denne episoden snakker Kari og Frank om tiden som forsvinner i teateret, drømmestykket som ennå ikke er skrevet, tekstene til Hellbillies og om å feire bursdager med elendige filmer på kino. Mens de spiser donut med melis.

Skuespiller og regissør Frank Kjosås er kjent for de fleste – fra teaterscenen eller på tv-skjermen. Høsten 2021 er han aktuell for Teater Innlandet som regissør for Den Finast eg veit.

Episode 5: Angelina Stojčevska

Portrettfoto kvinne

Regissør Angelina Stojčevska er premiereklar med Shakespeares Julius Cæsar (Brutus´ tragedie)!

Kari og Angelina snakker om teater, regi, feminisme, kjønnsidentitet, spøkelser og om Julius Cæsar. Ja, og om å ikke gjøre som mora di sier – og om drivkraften i det uforløste!

Episode 4: Anette Trettebergstuen

Ung kvinne

I en høstfin parsellhage møter Kari en hamarsing med 15 års ansiennitet i politikken, og kanskje den politikeren som går mest i teater? Anette Trettebergstuen er første nestleder i Familie- og kulturkomiteen og Arbeiderparti-representant for Hedmark.

Anette og Kari snakker om tomme teatersaler og smitteverntiltak, om teater som dannelse og grunnlag for felles referanser – og om det at det er litt mer stas og magi å gå i teater enn på kino.

Og om åtte timer lange improviserte teaterforestillinger og en rusten sykkel.

Episode 3: Anders Kippersund

Mann foran mic

Her er tredje utgave av Teaterfolk!

Kari og skuespiller Anders Kippersund snakker om teatrets plass i samfunnet, om å spille for ungdom, om kropp og kroppspress, om sju timer lange forestillinger i Suttungteateret, om søskenflokken, scenekampteknikk og ikke minst: drømmen om å bli bonde.

Anders er også kunstnerisk leder og produsent for Turnékompaniet, som i dag driver Hamar Teater. 

Episode 2: Ingjerd Egeberg

Person bak mic

Kari og Ingjerd snakker om å tro på spøkelser, om å plante trær om alt annet går på dunken og om å ikke kunne fordra ordet BØR, men å akseptere ordet MÅ.  

Og Ingjerd har et oppløftende budskap – det er håp for folk fra Innlandet.  

Ingjerd Egeberg har gjennom et rikt teaterliv gjort store roller på flere teatre, vært teatersjef og spilt i filmer og TV-serier. Hun var på turné med Teater Innlandet med forestillingen «Vid din sida» i 2011, og i 2021 er hun klar for en ny Innlandsturné med Møt meg ved morgengry. 

Ny sesong! Teaterfolk 2, episode 1

Mann

Endelig er vi i gang igjen!

I høstens første episode av Teaterfolk snakker Kari med Lars Erik Holter – skuespiller, regissør, teaterpedagog, professor og Heddaprisvinner.

Kari og Lars Erik snakker om hva teater kan gjøre med verden, om å kommunisere med tenåringer, om meningen med livet og om å kjøre nordover langs Mjøsa og kjenne skuldrene senke seg. Ja, og om «kakebotn og fløyte»!

Velkommen inn i en ny sesong av Teaterfolk!

Teaterfolk 6: Kari Slaatsveen i samtale med Unni Moløkken

Kvinne foran mikrofon

Finnes det noe bedre enn å flyte av gårde i slow fox 

Datter av en danselærer – og en lærer i sjela. Teater Innlandets produksjonssjef Unni er den som får avslutte første sesong av Teaterfolk.   

Unni og Kari snakker om det å skape rom hvor folk virkelig kan jobbe sammen, om det magiske i en god teateropplevelse og om gleden ved å spille teater der folk bor.  

Teaterfolk 5: Kari Slaatsveen i samtale med Jørgen Strickert

Mann

Kan man si at teater og radio er mer demokratisk enn film og tv?    

Jørgen og Kari snakker om å snu opp ned på alt man har tenkt om livet sitt, om hvorfor forestillingen Møt meg ved morgengry er så viktig – om tidsklumper og om en snorkende boston terrier med primadonnanykker.  

Teaterfolk 4: Kari Slaatsveen i samtale med Berit Hedemann

Kvinne foran mic

Hvorfor skrev forfatter og nyslått dramatiker Berit Hedemann boken Bjørnejegerskens bekjennelser? Og hvorfor var reaksjonene fra leserne så blandet?

Berit forteller om å drømme den første setningen i en uskrevet bok, om tanker rundt seksuell frigjøring – og om å savne å snakke med voksne folk i samme rom. For en digital samtale er bare ikke det samme.

Teaterfolk 3: Kari Slaatsveen i samtale med Thorleif Linhave Bamle

Mann

Hvordan er det egentlig å bli teatersjef for et teater som plutselig ikke fikk lov til å spille?  

Thorleif og Kari snakker om å savne det levende møtet mellom scene og sal, om å ta tiden tilbake og å skynde seg langsomt – og om å være en fryktet hockeyspiller. 

Teaterfolk 2: Kari Slaatsveen i samtale med Sunniva Du Mond Nordal

Kvinne m solbriller

Hvordan er det å få spille drømmerollen? Sunniva og Kari snakker om å endelig være tilbake i prøvesalen – og om å rulle rundt oppå hverandre! Episode 2 av Teaterfolk er en samtale om å bli rørt av kråker, om å øve seg på å feire med en is dagen etter en premiere, og om å stole på det gode. 

Teaterfolk 1: Kari Slaatsveen i samtale med Terje Strømdahl

Mann

Hvordan oppleves det egentlig å gå ut på scenegulvet og møte publikum? Terje og Kari snakker om sceneskrekk og eufori, om magien som oppstår mellom skuespiller og publikum – og om livet.  

Arrangørweb