Til toppen

Teaterfolk

Kari Slaatsveen
bilde bilde

Del med en venn


En podkastserie av Kari Slaatsveen

Kari Slaatsveen snakker med skuespillere, instruktører, scenografer og politikere – og med dem som jobber både foran og bak scenen. 

Sesong 1 gikk ut våren 2020 – 6 små samtaler inne i en hage, i en annerledes periode hvor vi ikke kunne gå i teater.

I sesong 2 denne høsten kan du bli kjent med enda flere teaterfolk – alle med en tilknytning til teater, Innlandet og til Teater Innlandet. 

Musikken du hører er laget av Ellen Andrea Wang.

Du kan høre episodene her, eller der du vanligvis hører på podkast. Søk etter Teaterfolk, så finner du oss! Abonnér gjerne, så får du varsel når ny episode er ute!

Podcast

Episoder

Episode 5: Angelina Stojčevska

Regissør Angelina Stojčevska er premiereklar med Shakespeares Julius Cæsar (Brutus´ tragedie)!

Kari og Angelina snakker om teater, regi, feminisme, kjønnsidentitet, spøkelser og om Julius Cæsar. Ja, og om å ikke gjøre som mora di sier – og om drivkraften i det uforløste!

Episode 4: Anette Trettebergstuen

I en høstfin parsellhage møter Kari en hamarsing med 15 års ansiennitet i politikken, og kanskje den politikeren som går mest i teater? Anette Trettebergstuen er første nestleder i Familie- og kulturkomiteen og Arbeiderparti-representant for Hedmark.

Anette og Kari snakker om tomme teatersaler og smitteverntiltak, om teater som dannelse og grunnlag for felles referanser – og om det at det er litt mer stas og magi å gå i teater enn på kino.

Og om åtte timer lange improviserte teaterforestillinger og en rusten sykkel.

Episode 3: Anders Kippersund

Her er tredje utgave av Teaterfolk!

Kari og skuespiller Anders Kippersund snakker om teatrets plass i samfunnet, om å spille for ungdom, om kropp og kroppspress, om sju timer lange forestillinger i Suttungteateret, om søskenflokken, scenekampteknikk og ikke minst: drømmen om å bli bonde.

Anders er også kunstnerisk leder og produsent for Turnékompaniet, som i dag driver Hamar Teater. 

Episode 2: Ingjerd Egeberg

Kari og Ingjerd snakker om å tro på spøkelser, om å plante trær om alt annet går på dunken og om å ikke kunne fordra ordet BØR, men å akseptere ordet MÅ.  

Og Ingjerd har et oppløftende budskap – det er håp for folk fra Innlandet.  

Ingjerd Egeberg har gjennom et rikt teaterliv gjort store roller på flere teatre, vært teatersjef og spilt i filmer og TV-serier. Hun var på turné med Teater Innlandet med forestillingen «Vid din sida» i 2011, og i 2021 er hun klar for en ny Innlandsturné med Møt meg ved morgengry. 

Ny sesong! Teaterfolk 2, episode 1

Lars Erik Holter

Endelig er vi i gang igjen!

I høstens første episode av Teaterfolk snakker Kari med Lars Erik Holter – skuespiller, regissør, teaterpedagog, professor og Heddaprisvinner.

Kari og Lars Erik snakker om hva teater kan gjøre med verden, om å kommunisere med tenåringer, om meningen med livet og om å kjøre nordover langs Mjøsa og kjenne skuldrene senke seg. Ja, og om «kakebotn og fløyte»!

Velkommen inn i en ny sesong av Teaterfolk!

Teaterfolk 6: Kari Slaatsveen i samtale med Unni Moløkken

Unni og mikrofonen

Finnes det noe bedre enn å flyte av gårde i slow fox 

Datter av en danselærer – og en lærer i sjela. Teater Innlandets produksjonssjef Unni er den som får avslutte første sesong av Teaterfolk.   

Unni og Kari snakker om det å skape rom hvor folk virkelig kan jobbe sammen, om det magiske i en god teateropplevelse og om gleden ved å spille teater der folk bor.  

Teaterfolk 5: Kari Slaatsveen i samtale med Jørgen Strickert

Jørgen

Kan man si at teater og radio er mer demokratisk enn film og tv?    

Jørgen og Kari snakker om å snu opp ned på alt man har tenkt om livet sitt, om hvorfor forestillingen Møt meg ved morgengry er så viktig – om tidsklumper og om en snorkende boston terrier med primadonnanykker.  

Teaterfolk 4: Kari Slaatsveen i samtale med Berit Hedemann

Berit Hedemann

Hvorfor skrev forfatter og nyslått dramatiker Berit Hedemann boken Bjørnejegerskens bekjennelser? Og hvorfor var reaksjonene fra leserne så blandet?

Berit forteller om å drømme den første setningen i en uskrevet bok, om tanker rundt seksuell frigjøring – og om å savne å snakke med voksne folk i samme rom. For en digital samtale er bare ikke det samme.

Teaterfolk 3: Kari Slaatsveen i samtale med Thorleif Linhave Bamle

Thorleif LB

Hvordan er det egentlig å bli teatersjef for et teater som plutselig ikke fikk lov til å spille?  

Thorleif og Kari snakker om å savne det levende møtet mellom scene og sal, om å ta tiden tilbake og å skynde seg langsomt – og om å være en fryktet hockeyspiller. 

Teaterfolk 2: Kari Slaatsveen i samtale med Sunniva Du Mond Nordal

Sunniva Du Mond Nordal

Hvordan er det å få spille drømmerollen? Sunniva og Kari snakker om å endelig være tilbake i prøvesalen – og om å rulle rundt oppå hverandre! Episode 2 av Teaterfolk er en samtale om å bli rørt av kråker, om å øve seg på å feire med en is dagen etter en premiere, og om å stole på det gode. 

Teaterfolk 1: Kari Slaatsveen i samtale med Terje Strømdahl

Terje S

Hvordan oppleves det egentlig å gå ut på scenegulvet og møte publikum? Terje og Kari snakker om sceneskrekk og eufori, om magien som oppstår mellom skuespiller og publikum – og om livet.  

Arrangørweb