Til toppen

Torkil Sandsund

Torkil Sandsund er regissør, utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han har også skuespillerutdannelse fra Ecolé Lecoq i Paris.

Sandsund har hatt regi på en rekke forestillinger:

I 2021 sto han for manus og regi av Bondetinget på Teater Vestland. I 2020 hadde han regi på Røyst – høyrespel for fjorden som blei vist på Teaterfestivalen i Fjaler og Festspillene i Bergen og Vi hjemløse på Nationaltheatret (avlyst pga koronapandemien). Andre forestillinger i utvalg er Jostedalsrypa ved Sogn og Fjordane Teater i 2019, Andvake ved Hordaland Teater 2018, Der Båra bryt i Bremanger  2016, og OSV. på Nationaltheatret 2013. Han hadde regi på forestillingene Londinium, Urmakarens hjarte og Delfinen som ble produsert under Teaterfestivalen i Fjaler (2010 – 2012), og BlendverkSå blir det stilt, og Tvillingar ved Det Norske Teatret (2007 – 2009) I Afghanistan regisserte han Parlamentet av Claus Beck Nielsen (2008) og Quessachani (2007) ved Kabul Nendaree, og han debuterte som regissør i Burkina Faso med forestillinga Døden og kongens rittmester ved CITO, Burkina Faso (2005)

Sandsund er til daglig kunstnerisk leder i Preform, og jobber med utvikling av produksjonsmiljøet i Fjaler. Han har vært fast regissør for ungdomsteatret Fabel siden 2013. På Teater Innlandet er han vinteren og våren 2022 aktuell med barneforestillingen Karons sandkasse, sammen med Miriam Prestøy Lie. Dette er andre gang Sandsund/ Lie samarbeider om å skrive en scenetekst for barn. Forrige gang var med stykket Urmakerens hjarte, som ble nominert til Heddaprisen for beste barne- og ungdomsforestilling i 2012. I tillegg til å samarbeide om produksjoner, driver Torkil Sandsund og Miriam Prestøy Lie Teaterfestivalen i Fjaler.

 

 

 

Leter du etter en annen aktuell kunstner?

Se alle kunstnere her
Arrangørweb