Til toppen

Sofie Huijs

Sofie er skuespiller og en av fire deltakere i Teater Innlandets program for utvikling av unge talenter innen scenekunst; TI Ung. Hun er utdannet ved Musikkteaterhøyskolen og NTNU, i musikkteater og musikkvitenskap.

Hun har gjort flere teaterproduksjoner med kompaniet Ask Scenekunst, blant annet rollen som Ylva i Julegaven som ble borte og som danser i Karius og Baktus. Sofie dubber TV-serier, blant annet for NRK Super, og har også jobbet som steppdanser, både utøvende og som pedagog. Avgangsforestillingen hennes ved Musikkteaterhøyskolen var Shockheaded Peter, i regi av Lars Erik Holter. I 2021 var hun en del av høstoppsetningen av familieforestillingen Fuglefesten og TI Ungproduksjonen Oksesult. Vinteren 2021/22 spilte hun i Harold Pinters Kjøkkenheisen. Tidligere i år var Sofie også med på EuroISHion – en fullverdig Eurovision-finale laget på ett døgn, som var et samarbeidsprosjekt mellom Døgnfluer og En Gjeng Med Idioter.

Vinteren og våren 2022 turnerte hun med familieforestillingen Karons sandkasse, og høsten 2022 er hun aktuell i forestillingen Forbuden fukt – den lille havfruen Arild.

Portrettfoto kvinne

Leter du etter en annen aktuell kunstner?

Se alle kunstnere her
Arrangørweb