Til toppen

Sigrid Kandal Husjord

Sigrid Kandal Husjord er skuespiller, med utdannelse i dans og fysisk teater fra The Commedia School i København (2005 til 2007). I tillegg har hun studert ved Lee Strasberg Film & Theatre Institute i New York.

Etter endt utdannelse ble hun boende og jobbet i Danmark, der hun debuterte som «Joker» i Hamlet på Gladsaxe Ny Teater. I 2008 turnerte hun både i Danmark og internasjonalt med Mute Comp. Physical Theatre og forestillingen Grasping the Floor With the Back of My Head i 2008.  For innsatsen her ble hun nominert som Beste kvinnelige skuespiller både på Cairo International Festival og Dublin Fringe Festival. I 2012 fikk hun den danske Reumert-prisen for beste birolle i Oliver med et Twist på Nørrebro Teater.

Etter 13 år i Danmark, med roller for flere teatre og i danske TV-serier, flyttet hun tilbake til Norge i 2018. Her hjemme gjorde hun seg spesielt bemerket i kortfilmen Nattrikken, som ble Oscar-nominert i 2023. Hun har også spilt i TV-seriene Kampen for tilværelsen og Beforeigners. I NRKs julekalenderserie Kristiania magiske tivoliteater spilte hun teatersjefen Johanna, en rolle hun også hadde i Oslo Nye Teaters sceneversjon høsten 2023. Tidligere i 2023 spilte hun i Ei kvinnes kampar og forvandlingar på Det Norske Teater.

Våren 2024 er Sigrid aktuell for Teater Innlandet i familieforestillingen Pinocchio.

Portrett kvinne

Leter du etter en annen aktuell kunstner?

Se alle kunstnere her
Arrangørweb