Til toppen

Ole Johan Skjelbred

Ole Johan Skjelbred er en norsk skuespiller, dramaturg, oversetter, dramatiker og regissør. Han er særlig  kjent for å skape særegne teaterversjoner av kjente romaner.

Skjelbred er utdannet skuespiller ved Kunsthøgskolen i Oslo (1995-1998), og har senere vært tilknyttet blant annet Trøndelag Teater, Det Norske Teatret og Nationaltheatret.
Som skuespiller har han blant annet spilt rollen som Osvald i Ibsens Gengangere (2006), Thorvald i Matias Faldbakkens Kaldt produkt i 2007, Eisenstein i Flaggermusen i 2009 og Pjotr i Demoner etter Dostojevskijs De besatte i 2014. Alle på Nationaltheatret.

Som regissør har Ole Johan en lang rekke produksjoner bak seg, blant annet Robert Woelfs Kommunikasjon mellom svin på Nationaltheatret i 2005, som kombinert regissør og dramatiker med Herman Melvilles Moby Dick på Trøndelag Teater i 2014. På samme sted dramatiserte og regisserte han også Dostojevskijs Brødrene Karamasov i 2017 og Michel Houellebecqs Lanzarote i 2019. Hans seneste regi- og dramatiseringsarbeid var Idioten av Dostojevskij på Kilden Teater i Kristiansand i 2023. 
For Teater Innlandet er han høsten 2024 aktuell som dramatiker og regissør av Karel Čapeks Salamanderkrigen.

 

Portrett av mann

Leter du etter en annen aktuell kunstner?

Se alle kunstnere her
Arrangørweb