Til toppen

Ingrid Frivold

Ingrid Frivold er musiker og komponist, med utdannelse fra Trinity College of Music London med fordypning i waldhorn. Etter hvert fikk hun en stigende interesse for improvisasjon, og var siden vernepliktig hornist ved Luftforsvarets Musikkorps.
Ingrid har de siste årene hatt hovedfokus på improvisasjon og bruk av elektronisk prosessering i musikk, men har også lang fartstid i Oslos musikkmiljøer. Hun har spilt med «Kongsvinger»-bandet Beglomeg siden 2011, som blant annet vant Spellemannsprisen i 2015 i klassen Rock for debutalbumet «Eurorkjem». Bandet ble nominert for Natt&Dags «Årets live» flere ganger før det vant denne prisen i 2019.

Ingrid spilte 15 år i Frank Znort Quartet og har gjestespilt med en lang rekke band og artister, blant andre Okay Kaya, Sysselmann, Elivra Nikolaisen, Kristine Hovda, Norsk Råkk, MT Hammed, BeachHeads, Sysselmann, Deathcrush, Synne Sanden og Cagri Erdem.
I 2021 ga hun ut sitt første soloalbum: «Blitz191119», under navnet Frvldz, og har vært å høre på samleutgivelse av Hærverk Records og Olivias Rekorder, samt ved samarbeid med Snorre Magnar Solberg, for plate og komposisjon.
I 2022 ble også platen «All the way from Kathmandu» av LvbCats gitt ut. Hun komponerte musikk for stykket «Ukjent Forrykt» av Erik Borchsenius, satt opp av Akershus Teaterverksted i 2000 og var i perioden 2001-2004 husmusiker/komponist ved Oslo Teaterskole.

Ingrid har også holdt workshops i scenefremtreden for UKM, sittet i juryer for musikkbedømming, innvalgt som meddommer ved Borgarting Lagmannsrett, vara til landsstyret i Samefolkets Parti og har vært en stemme i den offentlige debatten gjennom flere år blant dem som moderator i diskusjonsgruppa «Den Selskapelige». På Teater Innlandet er Ingrid Frivold aktuell som musiker og komponist i forestillingen Evangeliet etter Jesus, Himmelens Dronning. 

 

Leter du etter en annen aktuell kunstner?

Se alle kunstnere her
Arrangørweb