Til toppen

Fredrik Floen

Fredrik Floen er en scenograf og kostymedesigner som presenterer sitt arbeid i en rekke ulike teatralske sammenhenger. Han ble uteksaminert fra Kunsthøgskolen i Oslo våren 2017, med en MA i Design, mote og kostymespesialisering. Tidligere tok han utdanning innen mote- og produksjonsdesign og teatervitenskap.

Han arbeider innenfor eksperimentelle klær og kostymer, gjennom en rekke ulike medier og formater som tekstil, hår, performance, tegning og skulptur.

I sin kunstneriske praksis sirkler han rundt det teatralske, assortative, utfordrende, uferdige, fantasien og maksimalismen og jobber med nye måter å tilnærme identitet, fremtid, kropp(kultur) og sameksistens på. Ved siden av å jobbe som kunstner, underviser han også i kostymedesign.

De seneste årene har han hatt arbeider hos blant andre Nationaltheater Mannheim, Hotel Pro Forma, Otta Kulturhus, Palais de Tokyo, School of The Arts Institute Chicago, Munch Museet, Black Box Theatre, Ibsenfestivalen og Den Norske Opera & Ballett.

Våren 2024 var han scenograf og kostyme- og maskeansvarlig på En midsommarnattsdöm på Stadsteatern i Stockholm. Høsten 2024 er han aktuell ved Teater Innlandet som scenograf på Salamanderkrigen.

Portrettbilde av mann

Leter du etter en annen aktuell kunstner?

Se alle kunstnere her
Arrangørweb