Til toppen

Ellen Jerstad

Ellen Jerstad er regissør, scenograf og dramatiker. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, Academy of Performing Arts i Praha, Royal Conservatoire of Scotland i Glasgow og Høyskolen for Dansekunst i Oslo. 

Jerstads arbeider i møtet mellom ulike sjangere og er interessert i måter å utfordre scenekunstens rammer. Hun inspireres av biologi, økologi og mytologi, og undersøker gjerne den menneskelige opplevelsen i lys av disse. De siste verkene hennes har utforsket håpefulle fremtidsvisjoner gjennom omsluttende sceniske univers. Hun jobber romlig, med det audiovisuelle som bærende element. Publikum er gjerne sentrale i verket, i det hun forsøker å smelte skillet mellom scene og sal. 

Ellen har siden 2014 vært kunsterisk leder i scenekunstkollektivet Øy der hun har vært medskapende i åtte forestillinger. Parallet har hun samarbeidet med kompanier som Feil Teater og The Krumple, og coprodusert med institusjoner som Vega Scene og Dansens Hus. Mellom 2019-2021 har Jerstad mottatt statens arbeidsstipend for yngre/nyetablerte kunstnarar fra kulturdirektoratet, og i 2022 ble hennes verk kinShips nominert til Heddapristen for beste scenografi og kostyme og beste barneforestilling. Jerstad har vist arbeid på institusjoner som Rosendal Teater, Riksscena, Kloden, Unge Viken Teater, Festspillen i Nord-Norge, Bærum Kulturhus og Teater Innlandet. 

I 2023 er hun aktuell som regissør, dramatiker, scenograf og kostymedesigner for forestillingen Solsnu på Teater Innlandet.

Portrett kvinne

Leter du etter en annen aktuell kunstner?

Se alle kunstnere her
Arrangørweb