Til toppen

Agnethe Tellefsen

Agnethe er utdannet scenograf, kostyme- og lysdesigner ved Nottingham Trent University og har en BA i Theatre Design. Hun har arbeidet med scenekunst siden 1998. Fra 1999 bodde hun i Madrid der hun samarbeidet med en rekke kompanier innen teater, dans, flamenco og musikk. Hun har turnert med flamenco og spansk dans til store internasjonale verden over.

I 2015 flyttet hun hjem til Norge og har designet lys ved flere oppsetninger på Nationaltheatret, blant annet Samtaler med Bror i regi av Jan Bosse, Enemy of the Duck, regissert av Thorleifur Orn-Arnarsson, Hærmennene på Helgeland i Eline Arbo sin regi og Dødsdansen av Strindberg regissert av Marit Moum Aune.
Hun har også designet for Riksteatret, KHIO, Nordic Black Theatre, Vega Scene og Teatret Vårt i Molde. På Teatret Vårt hadde hun ansvar for både scenografi, kostyme- og lysdesign på Dei som fer, regissert av Mari Kjeldstadli. Hun har også samarbeidet med SPKRBOX på flere produksjoner, både med scenografi og lysdesign. Senest Korte år, lange dager på Det Norske Teatret, regissert av Hedda Sandvig under SPKRBOX festivalen 2022.

Vinteren 2024 er hun aktuell på Teater Innlandet med scenografi og kostymedesign i forestillingen Drikkegildet.

 

Portrett kvinne

Leter du etter en annen aktuell kunstner?

Se alle kunstnere her
Arrangørweb