Til toppen
To kvinner

Bilde: Gisle Bjørneby, fra forestillingen "Kim F", en co-produksjon med Den Nationale Scene i 2018

bilde bilde

Del med en venn

Kjære publikum

Det er på mange måter en uvirkelig situasjon vi nå befinner oss i. Omfang og varighet vet vi lite om – og hvordan vil samfunnet se ut etterpå? For oss som er til for å samle mennesker i fellesskap, til felles opplevelser, er det å være avskåret fra vårt publikum en sterk motsigelse. Vi tror på den tusen år gamle tradisjonen om å samles rundt bålet; dele historier, knytte bånd og styrke fellesskapet. Og kunsten, kulturen, teatret og andre felles arenaer er kanskje ekstra viktig i motgang.

Muligheten til å samles til de store samtalene om livet og samfunnet har vi ikke nå, til tross for at behovet for mange av oss muligens er større enn noen gang. Som institusjonsteater er vi selvfølgelig også sterkt bekymret for situasjonen til de mange selvstendige kunstnere og kulturarbeidere som i disse dager mister livsgrunnlaget sitt.

Vi oppfordrer alle til å ta vare på seg selv og sine nærmeste, og å lytte til myndighetenes anbefalinger. Hold samtalene i gang. Les, lytt til musikk og snakk litt ekstra med en du tenker kan være ensom i disse tider.

I etterkant av dette vil trangen til å fylle det sosiale vakuumet være betydelig. Da vil behovet for den samværsskapende kunsten være sterk, og da skal vi igjen være der for dere. Menneskemøter er viktig for et samfunn, og som institusjon skal vi bidra til å ta tilbake det offentlige samværet, og igjen styrke samfunnets fellesskap med dere.

Vi vil til slutt rette en stor takk til alle som bidrar til å holde samfunnet i gang, som i disse dager tar et ekstra tungt løft for fellesskapet.

En varm hilsen fra alle oss på Teater Innlandet

Arrangørweb