Til toppen
Bilde av ansatte på teater innlandet
bilde bilde

Del med en venn

Gode nyheter angående statsbudsjettet 2020

7. oktober presenteres statsbudsjettet for 2020 og Teater Innlandet har fått veldig gode nyheter!

Regjeringen legger inn en økning på 1,5 millioner kroner i tilskuddet til Teater Innlandet.

Det var Innlandet Venstre og Innlandet KrF som overbrakte nyheten til nåværende teatersjef Janne Langaas og påtroppende teatersjef Thorleif Linhave Bamle, sammen med kake og blomster, i Teater Innlandets lokaler i dag.

– På vegne av Innlandet Venstre og Innlandet KrF har vi den glede å overrekke disse blomstene i forbindelse med at Teater Innlandet har fått 1,5 millioner ekstra på budsjettet sitt for 2020 til turnévirksomhet i Innlandet. Dette vil komme hele fylket til gode, -kultur er viktig for menneskene her! Vi skal leve av noe annet enn bare mat og de nødvendige ting. Og så handler det om at kultur er også noe av det som setter minst fotavtrykk på klimaet. Dette er en vinn-vinn-situasjon for alle, og vi er veldig glade for å kunne bringe dere denne nyheten, sier leder i Innlandet Venstre, Sjur Skjævesland og Magne Rydland i Innlandet KrF, samstemt.

– Herlighet, for en overraskelse og for en anerkjennelse dette innebærer! Nå kan vi opprettholde produksjonstakten og turnéaktiviteten vår. Teater Innlandet er et av de teatrene i Norge som turnerer mest og vi er glade for at vi får anerkjennelse for jobben vi gjør med å levere teater og dans til hele Innlandet, sier teatersjef Janne Langaas svært glad.

– Økningen betyr mer enn bare pengene. Dette gir oss også en klapp på skulderen og viser at kulturministeren har lagt merke til den jobben vi har gjort de siste årene. Teater Innlandet er blitt viktige i det norske teaterlandskapet, fortsetter hun.

Mange rosende ord

Bak f.v.: Påtroppende teatersjef ved Teater Innlandet, Thorleif Linhave Bamle, Mirjam Engelsjord (V), Sjur Skjævesland (V), Magne Rydland (KrF), markeds- og kommunikasjonssjef Mari Brovold Owen og kommunikasjonsrådgiver Randi Strømbu ved Teater Innlandet.
Foran f.v.: Erik Ringnes (V), teatersjef Janne Langaas og Ingvild Paddon (KrF).
F.v.: Mirjam Engelsjord, Vararepresentant Hedmark Fylkesting/Vararepresentant Stange kommunestyre/Nestleder Hedmark Venstre  og teatersjef i Teater Innlandet, Janne Langaas.

– Jeg må få takke deg, Janne, fra hele Hedmark og Oppland for den enorme innsatsen du har lagt ned. Jammen har du utfordra, inspirert og underholdt oss, og det med svært høy kvalitet. Det har gitt oss mange flotte opplevelser som gleder oss inderlig, varmer i tunge stunder og som utfordrer oss til å tenke litt større enn oss selv. Og til deg, Thorleif, velkommen til Innlandet! Vi håper vi klarer å ta godt imot deg, og vi tror du kommer til å greie deg veldig godt selv om skoene som skal fylles er store, sier Mirjam Engelsjord fra Innlandet Venstre.

– Jeg kommer til et ekstremt godt skodd hus, med det grundige rotfestet som innlendingene er så kjente for, sier påtroppende teatersjef Thorleif Linhave Bamle.

– Dette er et resultat av det fantastiske og nitidige arbeidet Janne og teatret har gjort, og jeg tror av og til at man glemmer at i løpet av kun 10 år er det opprettet et helprofesjonelt teater i Innlandet. Det å klare å etablere et teater i seg selv er ekstremt krevende, og å komme opp på dette nivået med disse fasilitetene i dette store geografiske området skal Janne ha stor honnør for, avslutter Bamle.

Avhengig av støtte

I 2020 fyller Teater Innlandet 10 år, Innlandet blir et fylke og Thorleif Linhave Bamle overtar som teatersjef. Teatret ser fram til et begivenhetsrikt år og med økte midler blir det enda mer teater til det nye stor-fylket.

– En økning i tilskuddet er absolutt på sin plass! Vi må ikke se på kultur som noe som kommer i tillegg, som kakepynt. Kultur er en integrert del av alle politiske saker. Det er det som gir kvalitet i livene våre! Vi trenger refleksjon og underholdning, derfor er dette så viktig for oss. Vi gleder oss på deres vegne, sier Erik Ringnes, Innlandet Venstre.

– Vi trenger politikere som ser oss, som støtter oss, og som skjønner at den støtten trenger vi faktisk i form av penger, for det er det som skal til for at vi skal kunne dra ut og være så til stede som vi er. -Og så ønsker vi oss videre er en kulturlov som kan sikre at kunsten ikke blir salderingspost i framtida.  I dag er jeg svært glad på teatrets vegne, avslutter Janne Langaas.

Arrangørweb