Til toppen

DÉJÀ

Gjestespill fra the Krumple

bilde bilde

Del med en venn


MED:

David Tholander
Lukk

David Tholander

David Tholander er utdannet fra L’École Internationale du Théâtre Jacques Lecoq, Paris. Han har videre studier i magi ved Dans- och cirkushögskolan i Sverige og har studert magie nouvelle ved Centre National des Arts du Cirque i Frankrike. Han jobber som tryllekunstner og skuespiller – og skaper forestillinger som integrerer teater, foredrag og bevegelse med magi. Han har blant annet gjort magie nouvelle-forestillingen Pigeon Superstition i samarbeid med lydkunstner Christian Skjødt og regissør Lisbeth Burian, The Great Paradox of Play, det magiske trylleshowet Suite 507, performansen Trylologi med psykolog Frederikke Larcheveaut Tholander, og performansen/installasjonen I Overmorgen Bliver Jeg en Anden om Fernando Pessoa, under kunstnerisk ledelse av Morten Burian og Mikkel Flyvholm. Med the Krumple har han skapt og opptrådt i YŌKAI og DÉJÀ.

Jo Even Bjørke
Lukk

Jo Even Bjørke

Jo Even Bjørke har en mastergrad i teater/regi fra Kunsthøgskolen i Oslo, og er utdannet fra L’École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq i Paris. Han er medgrunnlegger av det internasjonale teaterkompaniet the Krumple, og har skrevet og turnert omfattende med forestillingene Go to Sleep, Goddamnit!, Do Not Feed the Trolls, YŌKAI, Harrison og DÉJÀ. Jo Even arbeider ut fra et interdisiplinært ståsted både som regissør og utøver, hvor han interesserer seg for de visuelle, sanselige og assosiative aspektene innen scenekunst.

Joanna Dahlgren
Lukk

Joanna Dahlgren

Joanna Dahlgren er skuespiller, sanger og artist fra Sverige. Hun har bakgrunn fra Ecole Internationale de Théâtre Jacques Lecoq, hvor hun studerte fysisk teater sammen med klassekameratene i The KrumpleJoanna har hovedsakelig jobbet i Storbritannia og i Sverige som skuespiller og sanger/kabaretartist. Hun har jobbet med kompanier som Théâtre Sans Frontières, vært på turné med The Mechanical Animal Corporation i Storbritannia og Pantomimteatern og Funk i 4D i Sverige. Når hun ikke spiller teater, synger hun og opptrer med musikere som den klassiske pianisten Jacob Moscowicz hjemme i Stockholm. 

Maja Bekken
Lukk

Maja Bekken

Maja Bekken er frilans skuespiller, med bachelor i teater og skuespillerfag fra Nord Universitet, 2009 – 2012. Sammen med franske Cie. Philippe Genty har hun vært på to verdensturnéer med produksjonene Forget Me Not og Inner Landscapes. Maja er medlem av teatergruppa The Great Pretenders/Marie og Fredriks teaterlag som har gjort flere produksjoner på Otta i Gudbrandsdalen. DÉJÀ er det første prosjektet hun gjør i samarbeid med the Krumple.

Maja Bekken
Francois Lecomte
Lukk

Francois Lecomte

François er skuespiller, regissør og lærer i teater, med base i Paris. Han studerte ved École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq. I 2019 gikk han inn i lærerteamet ved skolen, hvor han underviser i bevegelsesanalyse og akrobatikk.

François er medkunstnerisk leder for det internasjonale, prisbelønte kompaniet Tooth and Nail, som kombinerer teater og akrobatikk i en visuell stil. Parlour Games og Hummingbird er kompaniets to første show. Disse forestillingene har turnert rundt i verden. Kompaniet har stor suksess med å jobbe med mennesker i alle aldre gjennom et svært aktivt workshop-program.

“Unlike anything I have seen before”  Richard McGuire 

DÉJÀ er en nydelig, underfundig teatralsk lek. Forestillingen er inspirert av den prisbelønte grafiske romanen Here av Richard McGuire. Vi blir med inn i en liten stue, der tiden veksler fra fjern fortid til langt inn i framtida.  

DÉJÀ er fysisk og visuell, full av humor, overraskelser og uante vendinger. Med dans, figurteater, tryllekunst og skuespill gir the KRUMPLE deg en heftig og magisk tidsreise. 

 

Om the Krumple: 

crumple (v): to press, bend, or crush out of shape. 

the Krumple er et internasjonalt scenekunstkompani som skaper visuelt og fysisk teater gjennom kollektive arbeidsprosesser.
Kompaniet har turnért i USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Georgia, Danmark og Norge med forestillingene Go to Sleep, Goddamnit!, Do Not Feed the Trolls, YŌKAI, Harrison og DÉJÀ. 

Co-produksjon: the Krumple og Figurteatret i Nordland, på gjestespill med Teater Innlandet.

Forestillingen er støttet av:
Kulturrådet, Dramatikkens Hus, Nordland Fylkeskommune, Fond for Lyd og Bilde, SPENN, Statens Kunstfond (DK), l’Espace Périphérique (FR), l’Akuarium (FR), Studio-Théâtre de Stains (FR), Espace Paul Éluard (FR) og SPEDIDAM (FR).

Foto: Antero Hein

Trailer: Ole Marius Dahl

Om the Krumple:

crumple (v): to press, bend, or crush out of shape.

the Krumple er et internasjonalt scenekunstkompani som skaper visuelt og fysisk teater gjennom kollektive arbeidsprosesser. Kompaniets formspråk balanserer mellom det poetiske og det åpenbart idiotiske for å vekke tilskuerens evne til fantasi og assosiasjon. Mennesket er et gjennomgående omdreiningspunkt i våre forestillinger, hvor vi forsøker å kikke gjennom begge ender av teleskopet etter det som vanligvis ikke er synlig.

Kompaniet har turnért i USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Georgia, Danmark og Norge med forestillingene Go to Sleep, Goddamnit!, Do Not Feed the Trolls, YŌKAI, Harrison og DÉJÀ.

 

DÉJÀ foregår i et lite rom, men i en gigantisk tidsramme som når dypt inn i fortiden og strekker seg langt inn i fremtiden. Karakterer fra forskjellige tidsperioder eksisterer i dette rommet, og det skaper et samrøre av sammenkomster, branner, geigertellere, nyttårsfester, flom, ankomster og avskjeder.

DÉJÀ stiller spørsmål rundt menneskets betydning eller rettere sagt – vår ubetydelighet gjennom tidens passering. Med et ekspressivt uttrykk, fysikalitet og magiske illusjoner skaper the Krumple levende tidskapsler, hvor øyeblikkene er i konstant dialog med fortid og fremtid. DÉJÀ er inspirert av den prisbelønte grafiske romanen Here av Richard McGuire.

 

 

Les mer
Medskapende: Léna Rondé
Lukk

Léna Rondé

Léna Rondé er skuespiller, sanger og regissør, og er skolert innen piano, klassisk dans og lyrisk sang. Hun har også studert musikkvitenskap og fransk litteratur i Sorbonne, og ble uteksaminert fra L’École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq (Paris) i 2013. Léna er en av grunnleggerne av the Krumple, og var dermed med på å skape prisbelønte YŌKAI i 2016, som turnerte både i Europa og i USA, og deretter DÉJÀ i 2019.

Léna er spesielt glad i prosjekter som kombinerer teater, musikk og koreografisk bevegelse. Hun har hatt flere roller i moderne operaer som Qui a peur du Loup? (Dumont ), Macbeth (Shakespeare) og L’Ébloui (Musseau). I 2016 spilte hun rollen som Guitl i Dibbouk (An-Ski), regissert av Benjamin Lazar, og i 2019 i La Forêt des Fables, etter La Fontaine, av samme regissør. Hun har spilt i flere forestillinger av L’ensemble Oneiroï, inkludert Métamorphos(é)es etter Ovid, samt Chansons du temps des Princes og Cabaret Baroque. Som regissør har hun gjort flere operaer, inkludert Fables (Aboulker), Tears of Knife (Martinu), Tryllefløten (Mozart), West Side Story (Bernstein) og The Child and Spells (Ravel).

 

Foto: Emily Read

Medskapende: Oda Kirkebø Nyfløtt
Lukk

Oda Kirkebø Nyfløtt

Oda Kirkebø Nyfløtt er skuespiller, scenekunstner og produsent, og en av grunnleggerne av scenekunstkompaniet the Krumple.

Etter ferdig utdannelse ved L’École Internationale du Théâtre Jacques Lecoq, Paris i 2013 har hun med kompaniet vært medskapende utøver i Go to Sleep, Goddamnit!, Do Not Feed the Trolls, YŌKAI og DÉJÀ. Med disse har hun så langt turnert i Norge, Danmark, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, USA og Georgia, og for YŌKAI vant hun i 2016 Les Plateaux du Groupe Geste(s) i Frankrike.

Som frilans skuespiller har hun i tillegg gjort flere produksjoner ved Teater Vestland og i det frie feltet med blant andre Miriam Prestøy Lie, Marie Nikazm og det franske kompaniet Les Anthropologues. Oda mottok Statens Kunstnerstipend for yngre, nyetablerte kunstnere i 2016, 2017 og 2019, og på fritiden liker hun å fiske torsk.

Foto: Emily Read

Medskapende: Vincent Vernerie
Lukk

Vincent Vernerie

Vincent Vernerie er en fransk billedkunstner og teaterprodusent med base i Oslo. Han er en av grunnleggerne av the Krumple. Med the Krumple regisserer og fremfører han originalt arbeid, i tillegg til å designe et mylder av masker og dukker.

Produksjoner med the Krumple inkluderer Go to Sleep, Goddamnit!, Do not Feed the Trolls, YŌKAI, DÉJÀ og Harrison. Vincent vil også skape og spille i the Krumples siste verk, SOLA; kompaniets første solo-forestilling.

Ved å bruke det visuelle for å vise det som vanligvis er usynlig, liker Vincent å balansere på en fin linje mellom det som fortryller og det som forstyrrer. Utenfor ensemblet har han vært involvert i ulike prosjekter som skuespiller eller regissør både i Frankrike og i Norge, og han har tidvis instruert på teaterverksteder.

Etter å ha studert filmregi og etter å ha laget kortfilmen Le Jardin des Imbéciles, studerte han ved L’École Internationale du Théâtre Jacques Lecoq, Paris, 2011-13.

Medskapende: Dylan Read
Lukk

Dylan Read

Dylan Read er utdannet ved L’École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq, Paris, er performer og teaterprodusent, og for tiden basert i Edinburgh, Skottland.

Hans nylige prosjekter inkluderer arbeid med Wils Wilson på Royal Lyceum/Bristol Old Vic med Twelfth Night, The Hour We Knew Nothing of Each Other og Cockpit, ved Oceanallover med Ecdysis in Vivo, Transfigured, Orographic, Sea Hames og Not to Scale, Inês Campos’ Artificĭu, Al Seed+Judith Milligans The Shadow of Heaven, Ludens Ensembles og Alfred Jarry’s Ubu Roi og Macbeth: Without Words, Blood of the Young med Secret Show 1 og Daphne Oram’s Wonderful World of Sound, og the National Theatre of Scotlands Ghost Light.

Dylan er en av grunnleggerne av Théâtre Senza, og han har arbeidet for det profesjonelle vokalensemblet Le Miroir og det internasjonale ensemblet The Spleen.

Hans siste soloopptredener inkluderer Flying [Attempt no.2] og The Mask of Prōtoklētos (Syn Festival), Angelus Novus og The Letter (Bouffon Scratchings), samt poesiopplesninger for The Rimbaud and Verlaine Foundation, Poet in the City og The British Library.

I Edinburgh opptrer han i improviserte bevegelses- og musikksamarbeid med både Reconfigure og Something Smashing.

Dylan underviser også i fysisk teater, og har ledet “movement workshops” ved mange skoler og festivaler. Han opptrer og underviser på engelsk, fransk og grammelot. Han er denne høsten aktuell med The Krumple og DÉJÀ.

Lysdesigner: Claire Gondrexon
Lukk

Claire Gondrexon

Claire Gondrexon er utdannet ved L’Ecole de design i Nantes, og har studert ved Theatre National de Strasbourg. Hun har jobbet som lystekniker på show av Jean-François Sivadier, Eric Lacascade og Denis Podalydès. Claire har samarbeidet om produksjonene til Charlotte Lagrange, Matthieu Boisliveau, Vincent Ecrepont, Bertrand Bossard og Laurent Vacher. Hun har hatt lysdesign på flere produksjoner, blant annet med gruppen La galerie ved Céline Champinot, og for kompanier som le Collectif Ubique, la Brèche og det fransk-norske kompaniet the Krumple. Denne høsten er hun aktuell for Teater Innlandet, med gjestespillet DÉJÀ.

Dramaturg: Gwendolyn Warnock
Lukk

Gwendolyn Warnock

Lyddesigner: CS Sørensen
Lukk

CS Sørensen

CS Sørensen er komponist og lydartist. CS er født i Aalborg, Danmark og bor og jobber i København. Sørensen har en mastergrad fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
foto:galimathies

Scenograf: Caroline Ginet
Lukk

Caroline Ginet

Kostymedesigner: Sylvie Berthou
Lukk

Sylvie Berthou

Turnétekniker: Agathe Patonnier
Lukk

Agathe Patonnier

Turnétekniker: Cédric Colin
Lukk

Cédric Colin

VARIGHET: 80 minutt

Quote ikoner

Anmeldelser fra 2021

Ungt, energisk, visuelt teater

Stykket veksler mellom utrolig mange år, det signaliseres ved lysende årstall – det er for eksempel 2005, 1964, 1892 – og 2314 og år 10071 f.kr og både dinosaurenes tid, jordens skapelse og endetid er med. Det går veldig fort fram og tilbake, av og til spilles flere år samtidig. Den fysiske presisjonen og tilstedeværelsen er fremragende og flott, men vi kommer ikke i dybden av noen av situasjonene. De blir fantasifulle, men så hastige at de blir noe overflatiske. Gruppa forteller i kunstnersamtalen dagen etterpå (under Stamsund Teaterfestival 2019, red.anm.) at de omarbeider forestillinga hele tida. Det er bra, for her bør nok noen ting kuttes vekk og kanskje noen momenter få litt mer utviklingsplass og armslag.

Norsk Shakespearetidsskrift nr. 6 – 2019

Elin Lindberg

DÉJÀ is an amazing theatrical experience unlike anything I have seen before.

I was thrilled to see how thoughtfully and clearly it all unfolded. They have once again made it all look easy, seamlessly transforming the characters through space and time.

Richard McGuire 

Forestillingen ble spilt i 2021

sted STEDER:
Hamar kulturhus Maihaugsalen, Lillehammer Gjøvik Kultursenter

Kalender PERIODEN:  10. september-18. september 2021

Lukk

Gjøvik Kultursenter

ADRESSE: Elvegata 2, 2815 GJØVIK

TELEFON: 61 18 95 00

PARKERING: Huntonstranda : Gratis i helg og mellom 15.00 og 08.00 på hverdager. Parkgata parkeringshus Q-park: Døgnåpen med flere betalings alternativer.

Besøk Gjøvik Kultursenter sin nettside

Kommende forestillinger

lørdag

13. nov.

2021

FORESTILLING

Den finast eg veit

klokke 19:00
sted Gjøvik Kultursenter

søndag

14. nov.

2021

FORESTILLING

Den finast eg veit

klokke 19:00
sted Gjøvik Kultursenter

Siste forestillinger

Lukk

Maihaugsalen, Lillehammer

ADRESSE: Maihaugvegen 1, 2609 LILLEHAMMER

TELEFON: 61 28 89 00

PARKERING: På Maihaugen har vi en stor parkeringsplass. Der er det tilrettelagt for at du kan parkere på anviste plasser som er skiltet med HC-parkering. Fra parkeringsplassen er det asfaltert vei uten trapper hele veien inn til hovedbygningen.

SERVERINGSTILBUD: Frich's Spiseri Maihaugen serverer et variert utvalg av drikkevarer og snacks i forbindelse med forestillinger. Du kan også kjøpe drikke og snacks og ta med inn i salen.

ANNEN INFORMASJON: Maihaugsalen er en av landets beste konsertsaler, og et godt valg for konserter, teaterforestillinger, stand-up show, festivaler og konferanser.

Besøk Maihaugsalen, Lillehammer sin nettside

Kommende forestillinger

lørdag

6. nov.

2021

FORESTILLING

Den finast eg veit

klokke 19:00
sted Maihaugsalen, Lillehammer

søndag

7. nov.

2021

FORESTILLING

Den finast eg veit

klokke 19:00
sted Maihaugsalen, Lillehammer

Siste forestillinger

Lukk

Hamar kulturhus

ADRESSE: Torggata 100, 2317 HAMAR

TELEFON: 62 56 18 50

PARKERING: Hamar kulturhus har ikke egne parkeringsplasser, men det finnes plasser i nærheten. Parkeringshuset på Vestre Torg ligger nært opptil, og du kan også parkere ved Skibladnerbrygga eller på åttemetersplanet, retning Hamar stasjon. Parkering i Hamar er mot avgift. Se oppslag på den enkelte parkeringsplass for priser og betingelser.

SERVERINGSTILBUD: Restauranten Café Valuta ligger i bygget, og har en stor meny. Det er også salg av kioskvarer på forestillingene.

ANNEN INFORMASJON: Hamar kulturhus ligger i Hamar sentrum ved Stortorget, ca 8 minutters gange fra Hamar jernbanestasjon og ca 10 minutters gange fra Hamar skysstasjon.

Besøk Hamar kulturhus sin nettside

Kommende forestillinger

fredag

29. okt.

2021

FORESTILLING

Den finast eg veit

stjerne PREMIERE
klokke 19:00
sted Hamar kulturhus

søndag

31. okt.

2021

FORESTILLING

Den finast eg veit

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus

fredag

5. nov.

2021

FORESTILLING

Oksesult

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus

lørdag

6. nov.

2021

FORESTILLING

Oksesult

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus

torsdag

18. nov.

2021

FORESTILLING

Safe Space med Gutta 

klokke 18:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene
FORESTILLING

Tobias og dagen det smalt

klokke 18:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet Prøvesal
Billett kommer
FORESTILLING

Åsta Holths VOLVA

klokke 20:00
sted Hamar kulturhus,  Klubbscene Rolf Jacobsen
Billett kommer
FORESTILLING

David Hoyle: Rebellion

klokke 22:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene

fredag

19. nov.

2021

FORESTILLING

Tobias og dagen det smalt

klokke 16:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet Prøvesal
Billett kommer
FORESTILLING

Drag Syndrome

klokke 18:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene
FORESTILLING

David Hoyle: Rebellion

klokke 22:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene

lørdag

20. nov.

2021

FORESTILLING

Døden kommer ikke med ljå  

klokke 20:00
sted Hamar kulturhus,  Klubbscene Rolf Jacobsen
FORESTILLING

Drag Syndrome

klokke 22:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene

søndag

21. nov.

2021

FORESTILLING

Døden kommer ikke med ljå  

klokke 12:00
sted Hamar kulturhus,  Klubbscene Rolf Jacobsen
FORESTILLING

Løgn varar lengst

klokke 16:00
sted Hamar kulturhus,  Klubbscene Rolf Jacobsen
Billett kommer

onsdag

15. des.

2021

FORESTILLING

Den finast eg veit

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus

torsdag

16. des.

2021

FORESTILLING

Den finast eg veit

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus

fredag

17. des.

2021

FORESTILLING

Den finast eg veit

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus

lørdag

18. des.

2021

FORESTILLING

Den finast eg veit

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus

søndag

19. des.

2021

FORESTILLING

Den finast eg veit

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus

torsdag

13. jan.

2022

FORESTILLING

Julius Cæsar

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus

fredag

14. jan.

2022

FORESTILLING

Julius Cæsar

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus

lørdag

15. jan.

2022

FORESTILLING

Julius Cæsar

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus

torsdag

20. jan.

2022

FORESTILLING

Julius Cæsar

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus

fredag

21. jan.

2022

FORESTILLING

Julius Cæsar

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus

lørdag

22. jan.

2022

FORESTILLING

Julius Cæsar

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus

Siste forestillinger

Bilde ikoner

Bildegalleri

Arrangørweb