Til toppen
bilde bilde

Del med en venn

Bærekraftig teaterdrift

I juni 2024 ble Teater Innlandet sertifisert som Miljøfyrtårn.

Dette innebærer at Teater Innlandet forplikter seg til å tenke på miljø som en naturlig og integrert del av virksomheten, og at bærekraft skal være sentralt når det gjelder arbeidsmiljø, håndtering av avfall, energibruk, innkjøp og transport.

«Miljøfyrtårn» er en nasjonal miljøsertifiseringsordning driftet av Stiftelsen Miljøfyrtårn. Ordningen ble opprettet i 2003 av næringslivsorganisasjoner og offentlig forvaltning. Her kan du lese mer om bakgrunn og historie.

For å bli godkjent som et miljøfyrtårn må teatret oppfylle en rekke kriterier. Disse kriteriene spenner vidt og omfatter blant annet HMS, arbeidsmiljø, materialbruk, innkjøp, energi, transport, avfall, støy og arbeidsavtaler.

-Noen av kriteriene berører de daglige rutinene til hver og en av oss som jobber ved teatret, sier administrasjonskonsulent Terje Evensen. – Dette gjelder særlig det som handler om avfallshåndtering og ryddighet. Vi må være kjent med rutinene for kildesortering og vi må bruke disse. Vi må dessuten bidra til at teatret er ryddig. Dette handler om både klima, brannvern og arbeidsmiljø, sier Evensen.

Miljøfyrtårn-statusen forplikter blant annet å rapportere inn reiser med bil, tog og fly, i tillegg til bruk av materialer under produksjonene.

Arrangørweb