Til toppen
Mann ved siden av Teater Innlandet-rollup
bilde bilde

Del med en venn

Vi ser framover!

Teatersjef Thorleif Linhave Bamle snakker om teatrets tilstand og arbeid i dette annerledesåret 2020, vårt jubileumsår.

Jubileumsåret til Teater Innlandet ble så helt annerledes enn vi hadde håpet på. Vi måtte avlyse de siste forestillingene av Utlendingen i mars, og hele Møt meg ved morgengry-turneen ble borte over natta. Familieforestillingene med Plutselig Barneteater måtte flyttes til nettet, og vår tilstedeværelse med danseforestillingen En…som under Heddadagene i Oslo i juni kunne vi se langt etter. Den store jubileumsforestillingen Den finast eg veit er utsatt på ubestemt tid, og vi lengter og lengter etter publikumsmøter i saler og foajeer.  

Ny norsk dramatikk er spredt verden rundt…  

Men vi har kastet oss rundt og produsert forestillinger som ikke var en del av vårt planlagte repertoar. Ny norsk dramatikk er spredt verden rundt i Koronamonologene, og et omstillingsvennlig og positivt ensemble jobber også med andre forestillinger som vil komme på vår nye kanal Digital Teater InnlandetEn…som/Born to live vises digitalt både nå i mai og to dager i juni, og i anledning markeringen av Kjell Aukrust 100 år lager vi en forestilling som vil bli et live TV-show, i samproduksjon med Fabelaktiv. Vi har lært masse, og har troen på å tilnærme oss det digitale, selv om scenekunst egentlig skal og bør oppleves der og da, til stede sammen med kunstnerne, i samme rom.  

Vi skal fortsette å levere på det som er mandatet vårt, og holder motet oppe. 

Dette ble på ingen måte det startåret vår nye teatersjef Thorleif Linhave Bamle hadde håpet på, men han har ivaretatt teatrets ansatte og vår produksjon på en formidabel måte. Vi som teater er fortsatt der at vi produserer, vi produserer til og med ekstra, og vi har ikke permittert noen. Vi skal fortsette å levere på det som er mandatet vårt, og holder motet oppe.  

Det vi gleder oss mest over akkurat nå, er at vi endelig kan planlegge grendehusturné til høsten! Med de to monologene «Bjørnejegerskens bekjennelser» og «Mistero Buffo» med henholdsvis Kjersti Elvik og Terje Strømdahl i rollene, skal vi følge planen og vise forestillingene som en «double bill», med publikum til stede i salen, på ca. 30 grendehus, i løpet av to måneder! 

I tillegg jobber vi med å få på plass et godt tilbud til vårt publikum helt fram til jul, og som om ikke det var nok er vi også snart klare med vår egen podkast og Jakten på Innlandet.

Vi håper at alle ønsker å møte oss når vi kommer med forestillinger, enten det er digitalt eller fysisk, de kommende månedene! 

Annerledestida

Jubileumsåret til Teater Innlandet ble helt annerledes enn vi hadde planlagt. Vi skulle ha en festlig feiring av 10 år som hele Innlandets teater, sammen med dere, med store og små forestillinger, i store og små saler, gjennom hele året. Men i annerledesåret 2020 ble det ikke slik. Men vi er fortsatt her! Og vi skal snart møte dere! Alt blir bra! Bare sjekk ut teatersjefens situasjonsrapport!

Publisert av Teater Innlandet Onsdag 13. mai 2020
Arrangørweb