Teater Innlandet og NRK Radioteatret lager Solveigs 2. sang

I forbindelse med Peer Gynts 150 års-jubileum har Teater Innlandet og NRK Radioteatret gått sammen om å lage en teateropplevelse utenom det vanlige, Solveigs 2. sang. Manus er av M.H. Hallum.

Mens blant andre Dennis Storhøi, Espen Beranek Holm, Charlotte Frogner og Eli Anne Linnestad leser inn Solveigs historie av i dag i Radioteatrets studio på Marienlyst i Oslo, jobber Teater Innlandet med det visuelle uttrykket. Bilder tatt av fotograf og scenograf Kristin Bengtson skal fylle tre store skjermer i et mørkt og stemningsfullt rom. Sammen med Radioteatrets innspilling skaper dette en uvanlig teaterforestilling og en unik visuell lytteropplevelse.

-Idéen til vår produksjon dukket opp da jeg var i Berlin i 2015 på en van Gogh-utstilling der vi lå på gulvet i Fatboy-puter og så van Goghs bilder bevege seg på alle veggene, akkompagnert av musikk, sier teatersjef Janne Langaas.

Før hun fortsetter

-Der og da slo det meg at dette var noe vi kunne videreutvikle, og endelig dukket idéen vi trengte for Peer Gynt-jubileet opp: La oss skape radioteater om Peers kvinner, fylle store skjermer med et visuelt landskap og kjør forestilling.

Og slik blir det! Med premiere under de ny-oppstartede Heddadagene kombineres en innovativ radioteaterforestilling fra NRK med Kristin Bengtsons visjon for dagens Solveig. Heddadagene er en ny-oppstartet teaterfestival som avholdes i Oslo 9. – 18. juni. 28 teatre fra hele landet kommer til hovedstaden hvor Oslo-teatrene er vertskap. Det hele avrundes med utdeling av den prestisjetunge Heddaprisen ved Oslo Nye Teater 18. Juni.
Kristin Bengtson bruker kunstfoto som den visuelle historiefortelleren av Solveigs andre sang. Hun kaller det en historie om et liv satt på vent.

-Målet er ikke å illustrere teksten men å ta med publikum på en reise inn i assosiasjoner og forhåpentligvis noe gjenkjennbart i oss alle, sier Kristin Bengtson.

Forestillingen har urpremiere på Oslo Nye Centralteatret 16. juni. NRK sender forestillingen på radio samme helg.

Tittel
Innhold