Til toppen

Liker du å lytte til gode fortellinger?

bilde bilde

Del med en venn

Mens vi venter på å få dere inn i salen igjen vil vi fortsette å glede dere med gode lytteopplevelser! Teater Innlandet lanserte sin første podkast våren 2020, og denne høsten fyller vi vår podkastkanal med flere godbiter.

«Folk elsker å lytte til fortellinger, og hvis de ikke har oppdaget det hos seg selv, la oss oppdra dem og bombardere dem med gode tekster!»

Terje Strømdahl

Teater er fortelling og historieformidling, og våre podkaster gjør det mulig å tilby underholdning til publikum på flere måter enn fra en scene.

Søndag 6. september har vi gleden av å dele en hittil upublisert tekst med dere, skrevet av den prisbelønte dramatikeren Lennart Lidström, fortalt av Terje Strømdahl.

På denne vidunderlige måten rådet den skjønneste orden på jorden.

Alt hadde sitt opphav og sin tilhørighet.

Med unntak av… unge Herr Faller.

Beretninger fra unge Herr Fallers liv og levnet

Beretninger fra unge Herr Fallers liv og levnet er en absurd og fornøyelig fortelling om unge Herr Faller, som snubler gjennom livet og forsøker å forstå seg på en verden han ikke helt hører hjemme i. Du kan nyte alle 13 episodene med en gang, eller høre dem litt etter litt i ditt eget tempo – du finner dem på vår nettside eller der du hører på podkast!  

Det var da skuespiller og regissør Terje Strømdahl fikk lese denne teksten at ideen om en podkast ble født, og nå kan alle få sjansen til å høre denne fornøyelige fortellingen.

Terje er utdannet ved Statens Teaterhøgskole og jobber som instruktør og pedagog ved samme skole. I 2011 sto han på scenen for Teater Innlandet i forestillingen Pingviner i Sahara. I år er han tilbake som regissør for forestillingene Utlendingen og Møt meg ved morgengry, som skuespiller i forestillingen Mistero Buffo, og som innleser av fortellingen Beretninger fra unge Herr Fallers liv og levnet.

Lennart Lidström er opprinnelig journalist, men har arbeidet som teatermusiker og komponist, skuespiller, dramatiker og sceneinstruktør. Han har vært tilknyttet en rekke teatre i både Norge og Sverige, men for Teater Innlandets publikum er han kanskje mest kjent for nettopp Pingviner i Sahara (2011), som siden gikk som gjestespill på Det Norske Teatret og Nationaltheatret. For Pingviner i Sahara fikk Lidström Ibsenprisen 2011.

Musikken du hører i podkasten er komponert og spilt av Frode Berntzen, med Skjalg Lidsheim på perkusjon.

Søk opp Teater Innlandet eller Teaterfolk der du lytter til podkast – og hør blant andre en nydelig samtale mellom Terje og Kari Slaatsveen!

Arrangørweb