Til toppen

Den påtroppende teatersjefen presenterte jubileumsåret 2020

Vakre kjærlighetshistorier, en høyaktuell politisk farse, masse moro for barna og to store hyllester!
bilde bilde

Del med en venn

Dette er noe av det påtroppende teatersjef ved Teater Innlandet, Thorleif Linhave Bamle, i dag lanserte som teatrets program for 2020. Teater Innlandet fyller neste år 10 år som hele Innlandets regionteater, og programmet bærer preg av feiring, mangfold og utvidelse av skuespillerstaben.

Det var radiopersonligheten Kari Slaatsveen som med snert og humor ledet lanseringen som en del av sitt arbeid med «Jakten på Innlandet» – en frittgående podkast som teatret skal produsere gjennom ni episoder fra januar 2020.

Thorleif Linhave Bamle har siden i sommer vært ansatt i halv stilling for å overlappe med teatersjef Janne Langaas, og i denne perioden har teatret ansatt tre nye skuespillere til åremålsstillinger som sammen med teatrets faste skuespiller og kunstneriske rådgiver John Nyutstumo og skuespiller Tom Styve skal utgjøre et nytt kjerneensemble. Publikum vil i 2020 få møte Anne Guri Tvedt, Stian Isaksen og Sunniva Du Mond Nordal i flere av produksjonene, og i tillegg til ferdige manus vil ensemblet selv stå for utformingen av den spennende nysatsingen «Ensemblet presenterer», som i 2020 vil være en markering av at det er 100 år siden Kjell Aukrust ble født.

Videre presenterte teatret med Kari Slaatsveen som konferansier en rekke forestillinger å se frem til. Det blir blant annet norgespremiere når Teater Innlandet i co-produksjon med Nationaltheatret setter opp Møt meg ved morgengry våren 2020. Med Ine Jansen og Ingjerd Egeberg på scenen ligger det til rette for en stor teateropplevelse, regissert av Terje Strømdahl.


Sistnevnte blir også å se senere ut i året, da som skuespiller i forestillingen Mistero Buffo som skal på grendehuseturné i Innlandet høsten 2020. Det skal også Bjørnejegerskens bekjennelser, en forestilling basert på Berit Hedemanns roman med samme navn. Det er Kjersti Elvik som skal stå på scenen, og forestillingen er en co-produksjon med Den Nationale Scene.

Thorleif Linhave Bamle snakket om jubileumsåret 2020. Teatret fyller 10 år, og opp fra salen inviterte han Frank Kjosås. Kjosås skal ha regien når teatret setter opp sin jubileumsforestilling Den finast eg veit – et musikkteater basert på Hellbillies’ tekster! Sandra Kolstad er musikalsk ansvarlig, og det er teatrets nye kjerneensemble sammen med musikere som skal stå på scenen.

I tillegg får barna noe å glede seg til! Plutselig barneteater skal spille hele 18 søndager i løpet av 2020. Her er konseptet enkelt; barna bestemmer hva slags teater det skal bli! De inviteres til å skrive og putte lapper i en postkasse. Skuespillerne trekker en tilfeldig lapp, og den forteller dem hva slags teater de skal lage, på sparket! Det vil altså aldri være helt likt, og barna er med på å bestemme.

Arrangørweb