Teatervåren 2016

"Om mus og menn" Hovedrolleinnehavere Tom Styve og Åsmund Brede Eike. Foto: Jens Haugen

Vi presenterte vårens repertoar i Kulturhuset Banken, Lillehammer tirsdag 29. september. Pressen fikk møte teatersjef Janne Langaas, i tillegg til scenekunstnere tilknyttet flere av forestillingene som kommer denne våren.

Om mus og menn
av John Steinbeck
Premiere 25. februar i Maihaugsalen, Lillehammer

«Vi er ensomme dyr. Vi bruker hele livet på å prøve å bli mindre ensomme.» John Steinbeck
Om mus og menn er en sterk og sår historie om vennskap. Handlingen er lagt til tøffe kår i USA på 30-tallet, der to omstreifende arbeidere deler en drøm om en bedre framtid. Lennie er stor og sterk, snill og enfoldig. George er liten og smart. Historien skildrer et spesielt og nært kameratskap som stadig settes på prøve.
Om mus og menn var gjennombruddet til John Steinbeck. Denne perlen av en roman er filmet tre ganger, og blir med jevne mellomrom spilt på scener over hele verden. Få med deg Teater Innlandets storsatsning med hele åtte skuespillere på scenen!

Medvirkende:
Skuespillere: Tom Styve, Åsmund Brede Eike, Lars Melsæter Rydjord, Mads Henning Jørgensen, Line Hallem, John Nyutstumo, Nils Sletta og Oscar Gee.
Regissør: Anne-Karen Hytten Scenograf og kostymedesigner: Bård Lie Thorbjørnsen
Billettsalget starter i oktober. På kulturhusturné i Innlandet 25. februar – 9. april 2016

Leahkit
Leahkit er et sjeldent møte mellom norsk folkedans og samisk joik. Verket utforsker ulike måter å være til stede på.
Forestillingen hadde premiere på TFF Rudolstadt 2015, og anmelder Babette Michel fra Westdeutscher Rundfunk sa blant annet: «Fra første sekund er forestillingen «Leahkit» en spennende opplevelse, en flott kombinasjon av kunstformer som undertegnede aldri har sett før.» I Leahkit kombinerer Hallgrim Hansegård «det arkaiske med det moderne på en kreativ og grensesprengende måte og viser seg som et sant geni i sin kunst.»

Leahkit er produsert av Frikar i samarbeid med Beaivváš Sámi Teáhter og Teater Innlandet. Tirsdag 8. september hadde Leahkit turnépremiere i Mosjøen, og i 2016 kan du se forestillingen i Innlandet.

YOG - Ungdoms-OL
Ungdoms-OL (YOG) arrangeres i Hedmark og Oppland 12. – 21. februar 2016.

Teater Innlandet er offisiell samarbeidspartner med YOG2016.
Ungdoms-OL og Teater Innlandet skal sammen lage «OL-låta». Til låta vil vi produsere et dansenummer i samarbeid med dansecrew, bestående av ungdom, fra henholdsvis Lillehammer, Gjøvik, Hamar, Kongsvinger, Elverum og Tynset. Inkludert i koreografien legges et refreng med en flashmob som skal filmes og distribueres til grunnskolene i Hedmark og Oppland. Kontakt med dansestudioer opprettes i løpet av oktober.

Gjennom teatrets distribusjon av flashmoben vil skolebarn fra hele fylket gjenkjenne låta og delta i flashmoben der den dukker opp, det være seg på idrettsarenaene eller i byrommet.

Peter Baden skal komponere og produsere OL-låta og Camilla Tellefsen skal koreografere dansenummer og flashmob. Camilla co-koreograferte, produserte og instruerte pauseinnslaget Glow med Madcon under Eurovision Song Contest i 2010.

Babytriller
Teater Innlandet kommer med ny forestilling for de aller minste (0-3 år).
Til Babytriller trenger Teater Innlandet to dansere eller godt fysisk skolerte utøvere og en musiker. Det vil i den forbindelse bli holdt en workshop/audition lørdag 24. oktober, les mer her.

Bukkene Bruse vender tilbake
Bukkene Bruse vender tilbake er en barnebok skrevet av Bjørn F. Rørvik, illustrert av Gry Moursund. Skuespillere: Tom Styve og John Nyutstumo. Regissør: Anders Kippersund. Scenograf, kostymedesigner og komponist: Marianne Stranger. Forestillingen hadde premiere 26. mai 2015 og spilles for barnehager og som åpne forestillinger høsten 2015 og våren 2016.

Blådansen
Forestillingen er et uformelt møte med Vidar Sandbeck. Skuespiller John Nyutstumo forteller om livet til denne lune, allsidige karen. Vi får også høre strofer fra hans betydelige forfatterskap, krydret med Johns egne møter med Sandbeck.
Historien starter i forrige århundre: «Da jordmora kom, var je født» og avsluttes med Menuett i mai «…noe av det likeste jeg har laga». Velkommen til en trivelig time med fortelling, sang, kaffe og biteti. Forestillingen kan bestilles av bibliotek, Den kulturelle spaserstokken og ulike foreninger, samt spilles som åpne forestillinger.

Kandisia
Kandisia er en morsom og leken teaterforestilling for barn, som både involverer publikum og tar for seg et brennaktuelt tema. Barna inviteres inn i det fiktive landet Kandisia, og blir her gitt muligheten til selv å delta aktivt, sammen med skuespillerne, i lek på gulvet. I Kandisia blir barna stilt ovenfor en rekke dilemmaer som på ulike måter utfordrer rettferdighetssansen: Er det rettferdig at Lukas skal slippe unna med å jukse? Er det rettferdig at Kandisiske myndigheter tvangsreturnerer asylbarnet Kakadue? I Kandisia utfordres barnas opplevelse av urettferdighet i både et lite og et stort perspektiv. Velkommen til en unik barneteaterforestilling som vil engasjere både barn og voksne!

Sju minutter over tolv
Forestillingen er basert på ungdomsromanen Monsteret kommer, skrevet av Patrick Ness. Co-produksjon med Det Stille Teateret. Forestillingen skal på skoleturné.

Tittel
Innhold