Vårprogrammet 2015

Håvard Bakke og Frode Berntzen med en liten smakebit fra Willie Nelson kjente mor mi. Se bilder av de andre aktørene under.

Teater Innlandet presenterte vårens repertoar på dagens pressekonferanse i Hamar kulturhus, Teater Innlandet prøvesal. Pressen fikk møte vår inspirerende teatersjef Janne Langaas, i tillegg til scenekunstnere tilknyttet flere av forestillingene som kommer denne våren.

Dikterhøvdingen er historien om Bjørnstjerne Bjørnson; den store dikteren som også var bonde, samfunnsdebattant og politiker. Men visste du at han også var en impulsiv hissigpropp? Kona Karoline sa: “Mannen min berømt? Beryktet er han!”
I Dikterhøvdingen er det Bjørnstjerne selv som forteller, personifisert av Tom Styve. Forestillingen gir deg innsyn i dikterens innerste tanker, hans gode og dårlige sider, temperament og brennende engasjement i stort og smått.
Medvirkende: Skuespiller: Tom Styve Regissør og dramatiker: Otto Homlung Scenograf: Bård Lie Thorbjørnsen Kostymedesigner: Lise Søraune Maskør: Helge Bjørnå
Premiere 29. januar på Kulturhuset Banken, Lillehammer

Willie Nelson kjente mor mi handler om Nils fra Elverum. Nils har aldri hatt det store behovet for å reise. Ikke før i fjor og det som skjedde da. Da mora kom på gamlehjem for siste gang.
Nils spilles av skuespiller og sanger Håvard Bakke. Bandet består av Frode Berntzen på gitar, Helge Harstad på bass og Trond Augland på trommer. Musikalsk ansvarlig er Frode Berntzen.
Willie Nelson kjente mor mi er en teaterkonsert, der Knut Nærums manus akkompagneres av Willie Nelson-låter. Se filmklipp fra pressekonferansen nederst på siden
Premiere 18. februar på Elverum kulturhus.

Bukkene Bruse vender tilbake
En bitteliten figurteaterforestilling for barn fra 3 år og oppover.
Bukkene Bruse lurer på hva de skal gjøre i ferien. De to minste vil helst til utlandet, men den største synes det blir altfor dyrt. Han vil heller på setra som de brukte å gjøre før.
Æsj, sier de to minste. – Det treige fjellet. Den største bukken lokker med trollet og vafler på setra, og til slutt drar de av gårde. Men hvor er det blitt av trollet?
Medvirkende: Skuespillere: Tom Styve og John Nyutstumo Regissør: Anders Kippersund Scenograf: Marianne Stranger. Bukkene Bruse vender tilbake er basert på en bok av Bjørn Rørvik og Gry Moursund.
Premiere på Litteraturfestivalen, Lillehammer, i mai.

Grisebondens kunst Danseforestilling
I Grisebondens kunst møter vi bonden Svein Helge Sperrud, som bor på gård i Stange med sin kone, 800 griser og et godt stykke jord. Hverdager så vel som i høytider, tidlig og sent handler dagene om å ta vare på dyrene, så korn, vanne og høste. Han er en av dem som skaper grunnlaget for resten av oss, gir oss mat. Gjennom forestillingen ønsker vi å åpne opp for en livsstil, en lidenskap, en hverdag.
Medvirkende: Koreograf: Therese Slob På scenen: Ruben-Arie Slob, Elisabeth Breen Berger, Trond André Hansen, Svein Helge Sperrud og Jonas Slob
Premiere på Raufoss 16. april.

Gruffalo Forestillingen hadde premiere i juni 2013, og har til nå spilt over hundreogtjue forestillinger, i nær sagt alle regionens kommuner. Turneen fortsetter med åpne forestillinger og barnehageforestillinger.

Faglig dialog/Workshop – Faglig dialog er en faglig og sosial dag der scenekunstnere fra Hedmark og Oppland møtes og presenterer egne framtidige prosjekt for hverandre og teatret. Det inviteres til dialog på tvers av grupper og kunstneriske fagfelt. Tid og sted: 9. januar i Teater Innlandets lokaler i Hamar kulturhus.
Videre samarbeider, tradisjonen tro, Norsk Skuespillersenter og Teater Innlandet om en workshop for scenekunstnere i innlandsfylkene. I år går vi for et inspirerende og praktisk rettet kurs i casting og prøvefilming:

DUS – Den Unge Scenen - teaterfestival for og med ungdom.
14. og 15. mars arrangeres den regionale DUS-samlingen for Hedmark og Oppland. Da samles unge skuespillere fra hele innlandet til en morsom og innholdsrik teaterhelg på Hamar. Teaterfestivalen er et samarbeidsprosjekt mellom Teater Innlandet og Hamar Teater.
DUS er et landsdekkende ungdomsteaterprosjekt, der målet er å stimulere produksjonen av ungdomsteater. DUS bestiller og utvikler sceniske tekster skrevet for ungdom, og som fremføres av ungdom. Teaterstykkene handler om viktige temaer som engasjerer og berører unge.
DUS-forestillingene er åpne for publikum.


BILDER / FILM:
Tittel
Innhold