Slik blir teatervåren 2019!

Slik blir teatervåren 2019!

Onsdag 19. september lanserte teatersjef Janne Langaas vårprogrammet.

Den sterke, viktige og varme forestillingen Kim F, - en hyllest til Kim Friele, skal ut på turné fra januar, og den sprudlende og fargerike familieforestillingen Jungelboken, kommer i slutten av februar! Og så får vi møte Hallgrim Hansegård fra FRIKAR som i samarbeid med Sudesh Adhana har laget danseforestilling om gjestfrihet - Gestr - hvor de ser på hvordan det står til med gjestfriheten vår.
I tillegg blir det teaterfestival for ungdom og workshop for skuespillere og regissører!

Kim F
Co-produksjon med Den Nationale Scene. Urpremiere i Bergen 15. desember 2018. På turné med Teater Innlandet 24. januar - 21. februar. Tre forestillinger i Oslo 22. - 24. februar.
Les mer om forestillingen her!

Jungelboken
Produsert av Teater Innlandet i samarbeid med Riksteatret
Premiere i Maihaugsalen på Lillehammer 21. februar 2019.
På turné med Teater Innlandet fram til 31. mars.
På turné i resten av landet med Riksteatret høsten 2019.
Les mer om forestillingen her!

Gestr
Hva er gjestfrihet? Det er utgangspunktet for danseforestillingen Gestr. Samtidsdanserne Hallgrim Hansegård og Sudesh Adhana inviterer publikum til å reflektere rundt hva det vil si å være gjest og hva det innebærer å ha gjester. Er den norske gjestfriheten under press? Hvordan forandrer den seg?

Co-produksjon med FRIKAR
Med: Hallgrim Hansegård og Sudesh Adhana| Koreografi: Hallgrim Hansegård
På turné i Innlandet 27. april - 12. mai.

DUS - Den unge scenen
Helgen 22. – 24. mars blir det teaterfestival for og med ungdom fra hele Innlandet!
Da arrangeres den regionale DUS-festivalen. Den unge scenen er et nasjonalt teaterprosjekt der målet er å stimulere og heve nivået på ungdomsteater i Norge. DUS bestiller og utvikler sceniske tekster og konsepter for ungdom som fremføres av ungdom i alderen 13 til 19 år.

DUS ble opprettet i 2004, og dette er den åttende prosjektrunden. Siden oppstarten har DUS fått fram 42 nye tekster og konsepter. Det arrangeres festivaler i alle deltakende regioner og en landsdekkende festival i mai på Det Norske Teatret i Oslo der noen grupper fra hver region inviteres til å delta.

Faglig dialog og workshop
Tradisjonen tro inviterer Teater Innlandet regionens scenekunstnere til ei helg med Faglig dialog og workshop.

Faglig dialog: Fredag 4. januar
Teater Innlandet ønsker en åpen dialog med regionens scenekunstnere på tvers av faggrenser og formspråk. Det at vi kjenner hverandre gjør at vi sammen kan bygge et faglig fellesskap. Har vi en felles arena? Ser vi hverandres forestillinger? Hvilken kompetanse finnes i regionen? Hvilken type informasjon har vi glede av å dele?
Vi legger opp til en «rundt bordet»-dialog med lave skuldre og stor takhøyde.

Workshop i Chubbuck-teknikken: lørdag 5. og søndag 6. januar
Chubbuck-teknikken er en skuespillerteknikk skapt av den amerikanske skuespillercoachen Ivana Chubbuck. Den dreier seg om analyse, personlig utrykk, kroppslig adferd, og skal gi en ekte og dypt engasjerende skuespillere som passer utmerket for både film og scene. I denne workshopen jobber regissører og skuespillere sammen, og målet er at både regissører og skuespillere skal utvikle sitt arbeid gjennom bruk av Chubbuck-teknikken.
Workshopen holdes av Elisabet Sevholt som holder workshops og kurs over hele Nord-Europa og coacher mange skandinaviske og europeiske skuespillere individuelt.
Påmelding til workshopen og mer informasjon finner du her!

19.09.2018


Tittel
Innhold