Ungkar

Ungkar er en konsert basert på Alf Prøysens viser, bundet sammen av et utvalg av hans mange prosatekster. Til sammen blir dette en liten historie. En historie om spelldåser, funderinger, ungkarssorger og lykka som går i krok og sving. I en lek med musikksjangere og sceniske uttrykk, presenterer konserten møter med Prøysens kvinneskikkelser, sett fra en ungkars perspektiv. Utdrag fra Prøysens lørdagsstubber er satt inn i og mellom visene og bidrar til å understreke sangtekstene, samt å lede publikum fra vise til vise, noe som skaper en helhet i konserten. Rammet inn med kostymer og rekvisitter blir dette en konsertopplevelse du kommer til å huske lenge.

Ungkar hadde premiere i mai 2013, og spilles fortsatt jevnlig.

Kontakt produksjonsleder Lene Kristin Minge for bestilling av forestillingen.

MED: Skuespiller og sanger: Knut Erik Engemoen Gitarist: Frode Berntzen
AV: Knut Erik Engemoen
PASSER FOR: Voksne i alle aldre
BILLETTER: Klikk på spillested
ANMELDELSER: Hamar Arbeiderblad, Geir Vestad: "Så enkelt og så rått"
"...Engemoen fremførte kjente Prøysen-viser så nakent og ekte at det noen ganger virket som en nærmest aldri har hørt dem ordentlig før."

Ringsaker Blad, Ivar Bae: "En komplett Prøysentolker"
"Engemoen behersker hele registeret, fra den naive, barnlige attityden som innleder det hele...og videre gjennom tekster og sanger som virkelig viser bredden i Alf Prøysens diktning, hele vegen stødig ledsaget av Frode Berntzens gitar" "Sammen med Frode Berntzen serverte Knut Erik Engemoen en Prøysen-forestilling av de store".

Østlendingen, Kristin Søgård: "Ungkar begeistret i Åmot"
BILDER / FILM:
KOMMENTARER:
Tittel
Innhold