To Kerrs Pink og en Mandel

Dette er ikke en forestilling sponset av Statens Opplysningskontor for Poteter (SOP). To Kerrs Pink og en Mandel handler om noe langt viktigere enn knoller stinne av stivelse og vitaminer. To Kerrs Pink og en Mandel handler nemlig om humor. Og det er ikke noe å le av. Nei, humor det er alvorlige saker.

Lenge før poteten ble innført i Norge i midten av 1700-talet, er det kjent at nordmennene dyrket humor. Eksakt når den første latteren hørtes i Norge lar seg dessverre ikke stadfeste, men at det skjedde i innlandet er hevet over enhver tvil. Så spørs det; var det i Hedmark eller var det i Oppland? Eller var det akkurat på grensen mellom de to fylkene? Om den saken krangler de lærde så busta fyker – noe som får andre til å le seg skakke.

I To Kerrs Pink og en Mandel skal vi følge innlandshumoren helt fra oldtidens kronglete stier frem til dagens lynkjappe internettformidling. I gamle dager måtte jo spredningen av humor skje med den enkle munn-til-munn metoden. Noe som beviselig har reddet mange menneskeliv. I dag vet også vitenskapen hvorfor latteren får oss å livne til; latteren frigjører menneskekroppens eget dop – endorfiner. Noen mener at av den grunn burde muligens humor klassifiseres som rusmiddel, på lik linje med flytende poteter. Og gjett om de lærde på nytt krangler så busta fyker – noe som får andre til å le seg skakke.

Vi vet alle at sorg og fortvilelse kan ta livet av et menneske, men foreløpig foreligger ingen rapporter om noen som har klart å le seg ihjel. Derfor; spenn fast sikkerhetsbeltene og velkommen til en helsebringende helaften. Vi lover fri flyt av endorfiner og uhorvelig mye moro.

Velkommen til To Kerrs Pink og en Mandel.

MED: Skuespillere: Janka Stensvold, Per Kjelland og Anne Nyutstumo Musikere: Frode Berntzen og Line Horntveth
AV: Regi og Manus: Lennart Lidstrøm Scenografi og kostymedesign: Kristin Bengtson Hagen Lysdesign: Olav Nordhagen Komponist: Frode Berntzen Koreografi: Pia Lena Nyhuus
BILDER / FILM:
KOMMENTARER:
Tittel
Innhold