Testosteron til Heddadagene i Oslo

Foto: Gisle Bjørneby

Til våren blir det et gledelig gjensyn med den mandige operakomedien Testosteron når den skal spilles under den nasjonale teaterfestivalen Heddadagene.

Heddadagene arrangeres i år for tredje gang og går av stabelen 11.-18. juni i Oslo. 7. februar ble festivalprogrammet sluppet, og vi gleder oss til å vise Testosteron for et nytt publikum. Forestillingen er en co-produksjon med musikkensemblet Traktor og RingsakerOperaen.

Testosteron spilles på Centralteatret fredag 14. juni kl. 21:00 og lørdag 15. juni kl. 18:00. Gjenopptakelsen er støttet av Sparebank1 Østlandet.

- Vi er heldige som har en bank som ser verdien av at teatret får presentere forestillingen under Heddadagene. Uten deres støtte ville vi hatt problemer med å finansiere Oslo-turen. Sparebank1 Østlandet fortjener en stor takk. Nå gleder jeg meg til å sitte på Centralteatret og se denne “gærne” forestillingen om igjen. Det er et fantastisk musikkensemble som sammen med operasanger og i denne sammenhengen stand up-komiker Frank Havrøy byr på en skjønn forening av samtidsmusikk og galskap, sier teatersjef Janne Langaas.

Testosteron ble tatt godt imot da forestillingen turnerte i Innlandet i fjor høst, og pressen skrev blant annet dette:

Gudbrandsdølen Dagningen - Per Ivar Henriksbø: Spenstig skråblikk på mannlig livskrise
"Den mannlige livskrisa er alvorlig nok. Men ikke mer alvorlig og naturlig enn at det går an å se på den med skråblikk og satire. En viss melankoli til tross, «Testosteron» er 70 fornøyelige minutter proppet med oral, vokal og musikalsk scenekunst."

Hamar Arbeiderblad - Paula Bjertnes: Absurd morsomt om Mannens livskrise[b/]
"At en livskrise kan skildres så hysterisk morsomt, kan kanskje bare oppleves når Traktor har en finger med i spillet."
"Det var heldigvis ikke latter hele veien. Havrøy spilte så sterkt, at han i de mørkeste øyeblikk fikk stor medfølelse fra publikum. Det var til tider dødsstille i salen, som om alle holdt pusten, og kjente på lengslene, smerten og håpløsheten. Dermed traff forestilling virkelig på alle plan."

Testosteron handler om hva som skjer med mannen når kulemagen vokser, testosteronet er i fritt fall og selvrespekten tar ferie.
I skjæringspunktet mellom teater, stand-up og opera legger musikkensemblet Traktor mannsrollen under kniven. Lag for lag skreller de seg nådeløst innover. Hans forhold til kvinner, hans bunnløse tap, hans avskyelige svakheter, hans vakre drømmer.

Les mer om forestillingen her!

Heddadagene arrangeres av 32 scenekunstinstitusjoner og viser scenekunst fra hele landet.
Les mer om festivalen her!

Tittel
Innhold