Intervju med gutta bak Hedda-aktuelle Testosteron

Foto: Gisle Bjørneby

Operakomedien Testosteron tar turen til Oslo og den nasjonale teaterfestivalen Heddadagene

Testosteron spilles på Centralteatret fredag 14. juni kl. 21:00 og lørdag 15. juni kl. 18:00.
Gjenopptakelsen er støttet av Sparebank1 Østlandet, og vi gleder oss til å vise forestillingen for et nytt publikum.

Testosteron er en co-produksjon med musikkensemblet Traktor og RingsakerOperaen, og forestillingen er laget av Traktor, Lars Erik Holter og Frank Havrøy.

Testosteron er en musikalsk komedie der mannsrollen legges under kniven i en salig blanding av sjangere, med elementer fra både opera, teater og stand up. Her utforskes midtlivskrise og samlivsbrudd og hva som skjer med «mannen» når han kjenner at det ungdommelige testosteronet er i ferd med å forlate kroppen.

"Vi møter en fyr som kjenner at mållinjen i livet begynner å nærme seg og at han plutselig ikke føler seg udødelig lenger, og det tror jeg det er mange som kan kjenne seg igjen i", sier skuespiller, sanger og manusforfatter Frank Havrøy.
Han har mistet selvrespekten og finner ikke ut av hvem han er. Han tenker at dersom han bare hadde vært en skikkelig alfahann, slik som western-helten Morgan Kane, så hadde alt løst seg. Så forestillingen utvikler seg etter hvert til å bli en Morgan Kane-opera", forteller Havrøy.

Regissør og manusforfatter Lars Erik Holter tror drømmen om å være alfahann er noe mange menn kan identifisere seg med.
"Det ligger i oss menn at vi har så lyst til å være tøffe! Vi har jo lyst til å være Clint Eastwood. Og vi vet at det er håpløst. Vi vet at vi ikke er så tøffe, og vi vet at det egentlig ikke er noen grunn til å ville være tøff. Men likevel! Når man får komplimenter fra kvinner som sier «Å, Lars Erik, du er så søt!», så står jeg der og skulle ønske at de hadde sagt: «Steike! Så tøff du er, Lars Erik!»"

Havrøy og Holter mener imidlertid at forestillingen ikke kun handler om «mannen», men at den kan si noe om hvordan alle mennesker famler og kaver når livet går en imot.
"Selv om det handler om én mann og hans vei utfor klippen, tror jeg det er mange som vil kjenne seg igjen, både menn og kvinner", sier Havrøy.
"Alle som en eller annen gang har hatt et samliv eller noen gang kjent på at livet ikke er så kjempeenkelt, vil kunne nikke og humre og kjenne seg igjen", sier Holter.

Musikken er komponert av Trond Lindheim, og samtidsensemblet Traktor akkompagnerer «mannens» kroppslige forfall, bunnløse ensomhet og ville fantasier.
"Man vet aldri helt hva man får av Trond Lindheim, men det er alltid fantastisk musikk. Det er galskap og lekenhet i hver eneste komposisjon", sier Havrøy.
"Og Traktor er et fryktelig spennende ensemble som er kjent for å være nokså gærne", sier Holter.

Ensembleleder for Traktor, Johannes Skyberg, sier navnet Traktor er betegnende for hvordan ensemblet høres ut når de spiller.
"Vi er et klassisk ensemble, men vi har litt diesel-sound og liker å bli litt møkkete. Vi er som en traktor som kjører med plog over et plant jorde og vender opp ned på alt. Vi forsøker å bryte med forventningene om hva klassisk musikk skal være", sier han.
"Hvis du er nysgjerrig på hvor vondt det er å være mann, bør du komme og se Testosteron. Da får du kjenne på de der vanskelige mannefølelsene. Og det er deilig. For alle", slår Skyberg fast.

For mer informasjon og billetter til forestillingene under Heddadgene, se HER

Tittel
Innhold