HEDDAPRISEN til Teater Innlandet!

Foto: Gisle Bjørneby

Søndag 18. juni ble HEDDAPRISEN delt ut for 20. gang under den store prisutdelingen på Oslo Nye Teater, og den høythengende prisen for "Beste audiovisuell design" gikk til Ove Alexander Jamt Dahl, Morten Halle, Christine Lohre og Olav Nordhagen for hhv. videodesign, lyddesign, scenografi og lysdesign i forestillingen Rekyl (co-produksjon med Nordland Teater og Franzisca Aarflot Produksjoner)

Her er juryens begrunnelse:
"Når teater er på sitt beste, flyter de enkelte elementene sammen til en enhet. Da får vi en opplevelse av akkurat slik måtte dette stykket formidles akkurat nå. Årets vinner i kategorien audiovisuell design er liten av format, men stor i kunstnerisk evne. I tett samspill med de øvrige delene av forestillingen skaper scenografi, video- og lysdesign bilder som både antyder og utvider forståelsen av innholdet. Musikk og lyddesign inngår i en helhet der dramatikk og ømhet, eventyrlyst og savn finner sitt uttrykk uten at effektene blir overdrevet."
Her kan du se overrekkelsen av Heddaprisen

Les mer om forestillingen her: www.teaterinnlandet.no/rekyl

Årets Heddajury har sett og vurdert til sammen over 150 norske teaterproduksjoner i 12 ulike priskategorier. 35 norske scenekunstnere og forestillinger ble av Heddajuryen funnet verdig en nominasjon.

Heddaprisen er en av Norges mest prestisjefulle teaterpriser og deles årlig ut for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst.

Ansvarlig arrangør er Norsk teater- og orkesterforening, og det overordnede, faglige ansvaret er lagt til Heddakomiteen.
Det er en egen jury som nominerer, og Heddajuryen har i teatersesongen 2016-2017 bestått av Lillian Bikset – teateranmelder i Dagbladet og Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift, Liv Riiser – teateranmelder i Vårt Land, Torill Braaten – teaterviter, Borghild Maaland – teateranmelder i VG, Martin Nordvik – tidl. teateranmelder og kulturredaktør i Adresseavisen, Vidar Sandem – skuespiller og dramatiker, og Ragnhild Tronstad – seniorrådgiver ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Fakultet for teknologi, kunst og design.

Alle prisvinnerne finner dere her: www.heddaprisen.no

Prisen for "Beste audiovisuell design" gikk til Rekyl!
BILDER / FILM:
Tittel
Innhold