Ungdomsteatret i Stange kulturskole setter opp Den store klassepesten

Hvorfor Den store klassepesten?

I juni 2018 møttes de elevene fra ungdomsteateret som hadde lyst for å lese alle DUS stykkene. Den store klassepesten pekte seg ut som en favoritt blant elevene. De har tidligere jobbet med både absurdisme, klassikere og mer kompliserte stykker med flere fiksjonslag og mange tolkningsmuligheter. Det lineære i Den store klassepesten, det at hele stykke skjer i ett enkelt strekk tidsmessig, fasinerte derfor. Både historien og tematikken var lett å gripe tak i og forstå. Persongalleriet var også rikt og spennende, med utfordringer for alle elevene.

Om gruppa: Ungdomsteateret i Stange kulturskole består i år av 13 elever som aldersmessig spenner fra 8.trinn til 3.trinn på VGS. Opptil flere av elevene er faktisk med på teater i kulturskolen på sitt tolvte år nå! Dette er en flott gjeng som har det veldig fint sammen sosialt, samtidig som de jobber dedikert og grundig med teaterfaget sitt.

Medvirkende:
Emmy: Kaia Nyhus Lørum
Benedikte: Sarah Kampenhøi
Eivor: Maria Kordestani Sørensen
Helene: Emma Cecilie Mikkelsen
Øyvind: Eskil Andreassen
Josef: Isak Steinum Kvalvik
Jokke: Sigurd Killerud
Joakim: Leon Seferi
Shrimipatripokotok: Mia Ruud Dangmann
Charlotte: Catharina Sund Midtlund
Alma: Hedda Kampenhøi
Aggi: Emma Johanne Østberg
Aisha: Tuva Flem Solgaard

Regi: Mette Renolen | Produksjon: Mette Renolen, Hillevi Skalmerud Larsson og Trine Nyhus Lørum, med god hjelp fra foreldre | Veileder fysisk uttrykk: Trine Nyhus Lørum | Koreografi Dustedansen: Elevene, i samarbeid med Trine Nyhus Lørum | Koreografi Bitchedansen: Catharina Sund Midtlund | Kostymer: Elevene

Spilles: Lørdag 23. mars kl. 13:00 i Teater Innlandets prøvesal
Premiere: Søndag 10. mars på Tingvold på Stange

Tittel
Innhold