Solveigs 2. sang

Teater Innlandet og NRK Radioteatret markerer Peer Gynts 150 års jubileum med teaterinstallasjonen Solveigs 2. sang. Gjennom lyd, musikk, film og bilder blir vi med på Solveigs reise for å kvitte seg med minnet om Han som en gang gikk og ba henne vente.
I et rom omringet av tre store skjermer får du oppleve teater på en helt ny måte, fortalt gjennom fotokunst og NRK Radioteatrets hørespill. Dette er en intens, gripende og mørk historie om den store kjærligheten.

Han fortsetter å jabbe om det samme
Igjen og igjen
det samme

om at det for alltid vil være oss to
oss
og ingen andre


Solveigs 2. sang er et stormfullt epos om svik og hat, om minner og det å gi slipp.

Len deg tilbake, lytt, se og opplev.
Her kan du se en smakebit fra Solveigs 2. sang
Les mer her

Premieren var på Oslo Nye, Centralteatret under Heddadagene 2017

55 minutter
Totalt 26 forestillinger fra 14.september til 15.oktober
Premiere 16.juni 2017
MED: NRK Radioteatret: Charlotte Frogner, Eli Anne Linnestad, Dennis Storhøi, Gisken Armand, Janne Heltberg, Kjersti Fjeldstad og Espen Beranek Holm | Aktører foto: Anne Grinden, Nora Theodora Grinden og Darryl Walters
AV: M. H. Hallum | Foto, film og visuell dramaturgi: Kristin Bengtson | Video/grafisk produsent: Bjørn Thomassen | Lysdesign: Olav Nordhagen | Kunstnerisk konsulent: Janne Langaas | Dramaturgi: Gunhild Nymoen | Musikk: Jane Kelly og Sindre Hotvedt | Lyddesign: Nils Jakob Langvik, Geoff Miles og Erki Halvorsen | Produsent: Øystein Kjennerud | Regi: Mathias Calmeyer
BILLETTER: Ordinær pris kr. 260,- (eks. avg.) Gruppepris for fem eller flere. For flere billettkategorier, klikk på ditt spillested.
ANMELDELSER: Dagbladet - Lillian Bikset: "Biperson er blitt hovedperson, og sangen synges fra et annet ståsted" - Terningkast fem
"Hvordan ser Solveig dramaet om Solveig og Peer Gynt?
Malmfrid Hovsveen Hallum har sett for seg en moderne kvinne i et moderne samfunn, der Peer - om Peer i det hele tatt finnes - er en biperson, og der Solveig selv tar Solveigs valg."
"«Å se for seg» er ...et godt begrep å bruke for den som skal beskrive «Solveigs 2. sang». I NRK Radioteatret sendes den som tradisjonelt radioteater, og lytteren skaper sine egne bilder. På Centralteatret, og på turné i Innlandet-fylkene, avspilles radioteateropptaket i samspill med bilder som allerede er skapt. Publikum hører skuespillernes stemmer, men uten skuespillere i rommet. Regissør Mathias Calmeyer og scenograf-fotograf Kristin Bengtson har satt sammen radioopptaket med fotografier, film og lyseffekter til en kunstopplevelse som befinner seg et sted mellom rominstallasjon, teater og litteratur. Vi kan kalle det «multimedialt radioteater». Formen er både konsentrasjonskrevende og dvelende. Teaterteksten er rik på bilder, men de bilder den skaper, stemmer ikke overens med de bilder øyet blir vist. Med det avsløres Solveig - lydens, bildets, eller begge delers - som minst like mye av en løgner som Peer er.
Stemmene vi hører tilhører kjente skuespillere, godt matchet og med tradisjonelt tydelig Radioteatret-diksjon og poengtering."
"Ibsen-sitatene er sjelden ordrette, og når de er det, er de gjengitt i korthet. Samtidig har svært mange av Hallum-replikkene paralleller hos Ibsen. Den som ikke bryr seg om tekstmøter av denne typen, vil uansett kunne ha utbytte av historien i seg selv. «Solveigs 2. sang» er en saga om tapte muligheter, om valg som ikke kan velges om, og om fantasiliv som foretrekkes fremfor levd liv. Hvis dette minner deg om et visst Ibsen-drama, har du tatt poenget."
BILDER / FILM:
KOMMENTARER:
Tittel
Innhold