Teater Innlandets skuespillerworkshop er i gang!

Lars Erik Holter, Terje Strømdahl og Thorleif Linhave Bamle

Teater Innlandet arrangerer 17.- 28. juni en to uker lang workshop for skuespillere. Workshopen blir holdt av Terje Strømdahl, Lars Erik Holter, Jan Tariq Rui-Rahman og Thorleif Linhave Bamle.

Ved søknadsfristens utløp tidlig i vår var det kommet inn hele 298 søknader, og 20 heldige ble valgt ut til å delta.
Skuespillerne har grepet den unike muligheten til å over tid jobbe med noen av Norges fremste teaterpedagoger, noe som vil gi solid faglig påfyll.

Det er også fokus på musikk og musikalitet, med musikalske prøver ledet av Jan Tariq Rui-Rahman. Teater Innlandets påtroppende teatersjef Thorleif Linhave Bamle er med som pedagog og holder deler av workshopen.
Gjennom disse to ukene håper påtroppende teatersjef å finne 2-3 skuespillere som kan knyttes til teatret i kortere åremål.

***
Terje Strømdahl er fast ansatt skuespiller ved Nationaltheatret. Han jobber også som instruktør og har undervist ved Teaterhøgskolen i snart 25 år. Han har jobbet ved mange av landets teatre og har de siste årene blant annet spilt i "Natten er dagens mor", "Kaos er nabo til Gud" og "Engler i Amerika" ved Nationaltheatret. I 1989 mottok han kritikerprisen for rollen som "Gutten i Den 25. timen" ved Nationaltheatret, han vant Heddaprisen for «Fremragende sceneprestasjon» for sin rolle som Salieri i "Amadeus" ved Trøndelag Teater i 2001, og ble i 2015 nominert til «Beste mannlige skuespiller» for sin tolkning av Martin i "Natten er dagens mor" ved Nationaltheatret. I 2012 ble han nominert til Heddaprisen for «Beste regi» for forestillingen "De foreldreløse" ved Torshovteatret.

Lars Erik Holter er skuespiller, sceneinstruktør og teaterpedagog utdannet ved Statens Teaterhøgskole og Kunsthøgskolen i Oslo. Han har arbeidet som både skuespiller og regissør ved en rekke institusjonsteatre og privatteatre, samt produsert egne forestillinger i det frie feltet. Han har dessuten undervist ved Teaterhøgskolen i en årrekke. I 2007 ble han nominert til Heddaprisen i kategorien «Beste regi» for to forestillinger; "Våre foreldres seksuelle nevroser" ved Den Nationale Scene og "Helten på den grønne øya" ved Det Norske Teatret.

Jan Tariq Rui-Rahman er en Norsk-Pakistansk komponist, musiker, pedagog og kordirigent. Han har skrevet musikk til filmer, dans og til ulike musikalske prosjekter. Han spiller i forskjellige faste grupper og ensembler og arbeider som freelancer. Han underviser på teater- og danselinjene på Kunsthøgskolen i Oslo og på Steinerskolen i Asker. Han har mottatt flere priser for sitt arbeid med rockegruppa WE, deriblant Spellemann-, Gammleng- og Alarmprisen.

Tittel
Innhold