Skeiv salong i Elverum

Skeiv salong arrangeres i Rådhusfoajeen i Elverum kulturhus torsdag 14. februar kl. 18.00. Dette er et arrangement i forbindelse med forestillingen Kim F som spilles i kulturhuset samme kveld.

Du møter Kristian Berg Jåtten, Ole Kristian Bonden, Kjell Frølich Benjaminsen og Erik Skjelnæs i en samtale ledet av Kristine Welde Tranås ved Teater Innlandet.

Kristian Berg Jåtten er skuespiller tilknyttet Den Nationale Scene og skuespiller i forestillingen Kim F.

Kjell Frølich Benjaminsen og Erik Skjelnæs var det første paret som ble viet i kirken med den nye vigselsliturgien for likekjønnede par i 2017. Skjelnæs ble aktiv i Det Norske forbund av 1948 da han flyttet til Oslo på 60-tallet, og Frølich Benaminsen, som vokste opp i Oslo, var aktiv i det skeive utelivet fra ung alder.

Ole Kristian Bonden er prost i Sør-Østerdal prosti og har vært aktiv forkjemper for likekjønnet vigselslitturgi.

Takket være forkjempere, som Kim Friele, som stod på barrikadene og kjempet for å avkriminalisere og fjerne diagnosen homofili, kan vi i dag leve i et mer åpent og inkluderende samfunn. I denne salongen kan vi sammen sette fokus på hvordan det er å leve som skeiv i Innlandet. I dag lever vi i en tid der det er mer akseptert å være skeiv enn før, men likevel opplever mange at det er vanskelig å leve helt åpent og sant. Hvilke barrierer er det vi må rive ned for at dette skal endres? Arbeides det nok for åpenhet og inkludering i Innlandet? Snakker vi nok om det? Og hva slags holdningsendrende arbeid kan enkeltmennesker gjøre?

Salongen er gratis og åpen for alle.

Tittel
Innhold