Skeiv Salong i Hamar

Skeiv salong arrangeres i Hamar kulturhus i Pauline Hall, torsdag 24 januar kl. 18.00 og lørdag 9. februar kl. 15:00. Dette er et arrangement i forbindelse med forestillingen Kim F som spilles på Teater Innlandet scene 24.-26. januar og 10., 12. og 13. februar.

Den 24. januar møter du Solveig Fiske , Anette Trettebergstuen og Håkon Skoge i en samtale ledet av teatersjef ved Teater Innlandet, Janne Langaas.

Den 9. februar møter du Monica Imsdalen Sørli-Johansen og Arne Andreas Opheim i en samtale ledet av Kristine Welde Tranås ved Teater Innlandet.

Solveig Fiske er biskop i Hamar bispedømme med stort engasjement for menneskeverd og rettferdighet- spesielt for kvinner og homofile.

Anette Trettebergstuen er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og en av forfatterne av boka Homo.

Håkon Skoge er daglig leder i Turnéorganisasjonen.

Monica Imsdalen Sørli-Johansen var en av initiativtakerne bak Hamars første Pride i september 2018.

Arne Andreas Opheim er kommunikasjonsrådgiver i FRI og blant annet ansvarlig for kampanjen «Gå for meg» i 2017.

Takket være forkjempere, som Kim Friele, som stod på barrikadene og kjempet for å avkriminalisere og fjerne diagnosen homofili, kan vi i dag leve i et mer åpent og inkluderende samfunn. I denne salongen kan vi sammen sette fokus på hvordan det er å leve som skeiv i Innlandet. I dag lever vi i en tid der det er mer akseptert å være skeiv enn før, men likevel opplever mange at det er vanskelig å leve helt åpent og sant. Hvilke barrierer er det vi må rive ned for at dette skal endres? Arbeides det nok for åpenhet og inkludering i Innlandet? Snakker vi nok om det? Og hva slags holdningsendrende arbeid kan enkeltmennesker gjøre?

Salongen er gratis og åpen for alle.

Tittel
Innhold