Skeiv Salong i Hamar

Skeiv salong arrangeres i Hamar kulturhus i Pauline Hall, torsdag 24 januar kl. 18.00 og lørdag 9. februar kl. 15:00. Dette er et arrangement i forbindelse med forestillingen Kim F som spilles på Teater Innlandet scene 24.-26. januar og 10., 12. og 13. februar, og salongen arrangeres i samarbeid med Hamar bibliotek.

Den 24. januar møter du Solveig Fiske , Anette Trettebergstuen og Håkon Skoge i en samtale ledet av teatersjef ved Teater Innlandet, Janne Langaas.

Solveig Fiske er biskop i Hamar bispedømme med stort engasjement for menneskeverd og rettferdighet- spesielt for kvinner og homofile.

Anette Trettebergstuen er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og har sammen med Bård Nydal skrevet boka Homo.

Håkon Skoge er daglig leder i Turnéorganisasjonen.


Den 9. februar møter du Monica Imsdalen Sørli-Johansen, Daniel Nordengen, Arne Andreas Opheim og Knut Kippersund Nesdal i en samtale ledet av Kristine Welde Tranås ved Teater Innlandet.

Knut Kippersund Nesdal er musiker og kjent fra MGP og The Voice. I tillegg til å stille i panelet denne dagen, tar han også et par låter før og etter samtalen.

Monica Imsdalen Sørli-Johansen var en av initiativtakerne bak Hamars første Pride i september 2018.

Arne Andreas Opheim er kommunikasjonsrådgiver i FRI og blant annet ansvarlig for kampanjen «Gå for meg» i 2017.

Daniel Nordengen, sitter i sentralstyret til Skeiv Ungdom og har fortalt sin historie i boka Homo av Anette Trettebergstuen og Bård Nydal.


Takket være forkjempere, som Kim Friele, som stod på barrikadene og kjempet for å avkriminalisere og fjerne diagnosen homofili, kan vi i dag leve i et mer åpent og inkluderende samfunn. I denne salongen kan vi sammen sette fokus på hvordan det er å leve som skeiv i Innlandet. I dag lever vi i en tid der det er mer akseptert å være skeiv enn før, men likevel opplever mange at det er vanskelig å leve helt åpent og sant. Hvilke barrierer er det vi må rive ned for at dette skal endres? Arbeides det nok for åpenhet og inkludering i Innlandet? Snakker vi nok om det? Og hva slags holdningsendrende arbeid kan enkeltmennesker gjøre?

Salongen er gratis og åpen for alle.

Tittel
Innhold