Skaff meg en synder

50-tallet og Prøysen i spennende innpakning.

I Skaff meg en synder fulgte vi ungdommene Ragna, Ingeborg, Pær og Hjalmar på svette danselokaler. Det ble tvilsomme måneskinnsturer, hembrent og dagen derpå. Skaff meg en synder ga deg ungdomstidas drømmer, lidenskap og sterke følelser – på godt og vondt.

Forestillinga er basert på noveller og viser av Alf Prøysen.

Jo! Skaff meg en synder å tilgi,
en som er større enn meg,
så je kæin få tilgi for en gongs skuld
og andre ska knele for meg.

MED: Skuespillere: Kristine Welde Tranås, Anne Bolette Stang Eng, Ole Christian Gullvåg og Tom Styve Musikere: Vidar Ytre-Arne og Truls Hannemyr
AV: Manus og regi: Morten Joachim Musikalsk ansvarlig: Vidar Ytre-Arne Scenograf og kostymedesigner: Kristin Bengtson Hagen
PASSER FOR: Ungdom og voksne i alle aldre
ANMELDELSER: Hamar Arbeiderblad - Geir Vestad: Komplett Prøysen
"«Skaff meg en synder» er blitt en tett, sammensatt og mangfoldig forestilling om livet både på lokalet og i sin alminnelighet."..."god rytme og flott dynamikk"... "Mørk grunntone...men samtidig er det en forestilling som også har rikelig rom for humoren og varmen hos Prøysen" "Dette er framifrå Prøysen-teater"

Oppland Arbeiderblad - Carl J. Sørheim: Synderne svingte seg
"Det ble trampeklapp for synderne på Fremad i går. Skulle bare mangle"..."Samspillet mellom de fire er strålende og svært troverdig"..."de leker seg gjennom teksten, og det er en avslappende og herlig opplevelse å se dem"
"Vidar Ytre-Arne og Truls Hannemyrs musikk løfter det hele et ekstra nivå"

Ringsaker Blad - Torunn Henriksen: Forestilling som skapt for Fremad
"Sjelden samsvarer form og innhold i en forestilling så godt som her med fire unge som steller i stand fest i et grendehus"..."Og stemning ble det, både lystig, fornøyelig, pinlig, sårt, ampert og trist. Forestillingen rommer alle de menneskelige følelsene enhver med tenårene bak seg kan kjenne igjen. Alle skuespillerne mestret sangen like godt som Prøysens vare stemninger"

Gudbrandsdølen Dagningen - Anne-Grete Fostås: Skaff meg en å tilgi
"Styve gjør Pær med en inderlighet som føles helt ekte"..."Ingeborg framstilles så overbevisende av Kristine Welde Tranås at man til tider får helt vondt i sjela for henne"
"..samspillet er upåklagelig. Musikalsk er det også et solid ensemble"

Fjuken - Tom Erik Solstad: Spennande
"Skodespelarane (...) verka svært truverdige og viste imponerande sceneprestasjonar og godt samspel." "...musikarane (...) løfta det heile eit ekstra nivå." "Skaff meg en synder er morosam, sår, flau, brutal, humrande og trist på same tid."
BILDER / FILM:
KOMMENTARER:
Tittel
Innhold