Ny prisnominasjon til Rekyl

Line Heie Hallem | Foto: Gisle Bjørneby

Line Heie Hallem er nominert til Teaterkritikerprisen!

Skuespiller Line Heie Hallem er nominert til den prestisjefulle Teaterkritikerprisen for sin rolle som piloten i Teater Innlandet, Nordland Teater og Franzisca Aarflot Produksjoners forestilling Rekyl.

Teaterkritikerprisen deles årlig ut av Norsk kritikerlag, og det er landets samlede kritikerstand som står bak kåringen. Prisen hedrer en «fremragende, levende kunstnerisk prestasjon».

I begrunnelsen for Heie Hallems nominasjon står det:
«Rekyl er en liten forestilling med stor tematikk, et konsentrat av dilemmaer knyttet til dronekrig, overvåking, militære regler og personlige valg. Line Heie Hallem er alene på scenen som entusiastisk jagerflyger og deretter som desillusjonert dronepilot. I en monolog som spenner fra det tøffe, eventyrlystne og følelseskalde til det smertefulle, såre og inntrengende, formidler hun hva som skjer når krigen forvandler seg fra luftige svev i jagerfly til trivielle hverdager ved spakene hundrevis av mil fra krigssonen. Med enkle, men presise virkemidler spiller Heie Hallem overgangen fra tøff pilot til sårbar småbarnsmor, og formidler de etiske dilemmaene og umulige valgene så tilskueren kjenner dem i sin egen kropp.»

Line Heie Hallem er nominert sammen med Morten Traavik for iscenesettelsen Århundrets rettssak under festivalen Barents Spektakel i Kirkenes og Goksøyr/Martens for forestillingen 11 år ved Det Norske Teatret.

Prisen deles ut på Litteraturhuset i Oslo torsdag 28. september kl. 11:00.

For ytterlige informasjon om Teaterkritikkprisen og de nominerte, se:
kritikerlaget.no/saker/de-nominerte-til-kritikerprisene-for-teater-musikk-og-dans
kritikerlaget.no/teater-musikk-og-dans/priser

Skal spille på Riksteatret
Rekyl hadde norgespremiere i september 2016 og turnerte i Innlandet samme høst. Vinteren 2017 var den på turnè i Nordland, og denne høsten tas forestillingen opp på nytt. Den skal spilles på Parkteatret i Moss 23. september og på Fossekleiva kultursenter i Svelvik 29. september, før det blir fem forestillinger på Riksteatrets scene i Oslo 12.-14. oktober.

I vår ble forestillingen hedret med hele tre Heddapris-nominasjoner; Beste forestilling, Beste kvinnelige skuespiller og Beste audiovisuelle design. I sistnevnte kategori gikk prisen til Rekyl og kunstnerne Ove Alexander Jamt Dahl, Morten Halle, Christine Lohre og Olav Nordhagen.

Rekyl (originaltittel Grounded) er skrevet av George Brandt. Stykket handler om en jagerpilot som blir omplassert til bakketjeneste. Fra å styre jagerfly i krigssoner skal hun nå styre militære droner fra en bunker utenfor Las Vegas. Stykket stiller spørsmål ved moderne krigføring og hva som skjer når man jakter på terrorister på andre siden av kloden hele dagen, men drar hjem til familien etter endt arbeidstid.

For bilder og mer informasjon om forestillingen, se: http://www.teaterinnlandet.no/rekyl

Line Heie Hallem
nominert til
Teaterkritikerprisen
Tittel
Innhold